Nova številka
November 2020


Izid: 6. 11. 2020

Harry Potter fanfiction- 30 let v preteklost 3. del

5
Hvala vam za komentarje in lajke! Res ste prijazni! Zdaj pa zgodba...

Arthur se je zasmehljal in mi pokimal: ”Zate še nisem slišal! Si iz bunkeljske družine?” je povprašal. Pogoltnila sem slino in se bežno ozrla k Robausu. Takšen predsodek je imel do bunkeljnov...Pomislila sem, nato pa rekla: ”Mi, Evansovi smo čarovniška družina.” ob laži me je zabolelo, ter še enkrat sem se boječe ozrla k Rawsu. ”Krasno! Zdaj pa se oblecite, kot sem rekel, je Bradavičarka zelo blizu.” je odreagiral Weasleyev in skoraj že zaprl vrata kupeja, ko ga je ogovoril James: ”Hej, Arthur!” ”Ja?” Arthur se je obrnil in videlo se mu je, da je na trnih. ”Kako veš, da je Bradavičarka že blizu?” je vprašal James. Jaz, Clarie, Sirius in Remus smo v šali zavili z očmi nad vprašanjem, Raws pa je žaljivo prhnil. ”Oh, predstavnik študentov sem!” mu je odgovoril in ponosno napel svoje prsi. Potem je izginil iz našega zornega kota.
Ko smo bili oblečeni, smo se spet pogovarjali ter hihitali in smejali. Veselo smo komentirali kam bomo prišli. Čedalje bolj sem upala na Pihpuff, saj je mimo prikorakal Griffondomovec, ki je tako napel svoje prsi, da mi je šlo že na bruhanje. Pa še nadrl nas je da smo spake. No ja...Griffondomovci pač. Za Jamesa in Siriusa sem ocenila, da bosta brez dvoma prišla v Griffondom, Raws v Spolzgad, za Clarie pa sem bila neodločena. Upala sem, da bova bili skupaj v domu. Ko sem končala svoje ocenjevanje, ter se lotila same sebe, se je zaslišal glasen brlizg in vlak se je sunkovito ustavil.
Izstopili smo, fantje ter midvi s Clarie in nek strežaj nam je vzel kovčke, nad njih zamahnil s palico, da so izginili. ”Ka...Kam je šla prt...Prtljaga?” se jecljajoče vprašala, ker sem se zbala, da bom izgubila slike naše družine, ter svoje obleke. Strežaj ni nič odgovoril. Brezizrazno se je spravil nad kovček nekega drugega študenta.
”Prvi letnki sm!” sem zaslišala grob glas. Nekako popačeno je govoril, ampak se mi je zazdelo, da je rekel nekaj okoli prvih letnikov. S Clarie in fanti smo sledili glasu, ter prispeli do vrste, ki se je čedalje daljšala. Nek fant pred mano in druščino se je obrnil k meni in rekel: ”Frank Velerit sem, pa vi?” Vsi skupaj smo ponovili seanso predstavljanja. Da bi se bolje spoznali ni bilo časa, ker se je vrsta premaknila, mi pa smo sledili orjaškemu človeku. ”Kdo je to?” sem med hojo šepnila Jamesu na uho. ”Mislim, da Hagrid...Bradavičarski oskrbnik.” je odgovoril, nato pa mi nakazal, naj bom tiho.
”Vsi skp v čoune po šteri” se je zaslišal grob in globok glas, ko je oskrbnik spregovoril. Čeprav sem imela nad čolni predsodke, sem vseeno ubogljivo sedla zraven tistega Franka, Clarie in Awe, k sem jo srečala na postaji. Odrinili smo. Strmela sem v črno vodo, ki je odsevala moj obraz. Bila je strašljiva, saj sem se bala, da se bo čoln kljub čarovniji prekucnil. Mojo osredotočenost nad temno vodo je presekala Awa, ki je sunkovito zajela sapo: ”Glejte...Ni čudovito?” vsi pogledi so se obračali v smeri Awinega prsta. Takrat sem tudi jaz zajela sapo. Bradavičarka se je s svojimi stolpi in stolpiči svetila. Bila je...Veličastna! Pa še to je minimalen izraz za njen izgled...Njena podoba je sevala v črno vodo. Vse je izgledalo hkrati romantično, vabljivo in zanimivo.
Skupaj s Hagridom smo prispeli na drugo stran in odskakali iz čolnov. Hagrid nas je vodil le do stopnišča, ter pokazal na profesorico, odmahal ter se odmajal ven.
Profesorica je izgledala strogo in preudarno. Imela je črn klobuk, ter lep, rjavkast plašč. Očala je imela lepa, z lepimi bronastimi okvirji. Na tistih stopnicah je izgledala tako veličastno, kot bi bila bog. ”Pozdravljeni marljivi učenci!” pozdravila nas je, ter se nasmehnila: ”Dobrodošli na Bradavičarki. Najprej vas bomo razdelili po domovih, ki vam bojo nadomeščali družino. Domovi so: Drzzanvran, Pihpuff, Splozgad in Griffondom. Drzzanvran spoštuje inteligenco, kreativnost, učenje in duhovitost. Pihpuff je dom, kjer se ceni trdo delo, zvestobo in pravico. Griffondom ceni pogum, Splozgad pa ambicijo, vodstvo in iznajdljivost. Vsak od domov ima veličastno zgodovino. Zdaj pa mi sledite, da si boste na glavo poveznili klobuk Izbruh, ki bo izbral v kateri dom boste šli.” Resda je bil to nekoliko dolgočasen govor, ampak sem poslušala z našpičenimi ušesi in odprtimi očmi.
Profesorica, ki se je kasneje predstavila kot McHudurra, nas je odpeljala v dvorano, v kateri so bile štiri mize, za katerimi je sedelo na stotine učencev. Imela sem tremo, in nisem vedela kaj naj bi bil klobuk Izbruh. Profesorica nas je vodila do podesta, na katerem je bila miza učiteljev, na sredini podesta pa stolček, na katerem je bil zmahan klobuk. Klobuk je, po čudežu, spregovoril.
Dragi moji,
marljivi učenci,
zdaj spremil vas bom,
do podesta učenosti.
Spremil, v pravi dom,
izbral vam družino in vaš status.
Vse se je slišalo ZELO pomembno. Tudi status nam bo izbral? Šment...Takrat se je oglasila profesorica McHudurra: ”Tistega, ki ga pokličem, naj pride predme in sede na stol.” Vsi smo se tresli in živčno momljali.
”Velerit, Frank!” Frank se je zrinil skozi množico in sedel na stolček. Minuto je trajalo, ko je klobuk izbruhnil (od tod mu najbrž ime): ”Griffondom!” Frank je odhopsal k ploskajoči množici ter se nasmehnil.
Razvrstitev je potekala približno tako. Gledala sem samo otroke, ki so mi bili znani, drugih nisem. Dugače nas je bilo vsaj kakšnih sto. Raws, Lucius Malfoy in neki Unec Linnwood so šli v Spolzgad. James, Sirius in Alexia Minnella so šli v Griffondom, nato pa smo ostali le še jaz, Awa, Remus in Clarie in neka Linna ter njen brat dvojček Tobias.
Tobias in Linna sta šla v Pihpuff, Awa v Drzznvran in Remus enako. Calrie pa je šla v Spolzgad. Na podestu sem stala samo še jaz.
”Evans, Lilly!” je zavpila McHudurra. Tresoče sem se odmajala k stolu, ter sedla. Klobuk je spregovoril, najbrž samo v moji glavi. ”Hmm...Evans...Kam bi te vtakniiil?” je zapel. ”Hmm...Imaš pogum, ambicijo, inteligenco in zvestobo. To vse spada vsak v svoj dom...Hmmm...” tako je mrmral na moji glavi, ko je končno vzkliknil: ”..........

Kaj je klobuk vzkliknil, boste izvedeli v naslednjem delu :relaxed:. V komentarje lahko napišete, v kateri dom mislite da bo šla Lilly, ter kako se vam je zdela zgodba.
Lajkajte če vam je bilo všeč, ter seveda se držite ukrepov in ostanite zdravi!
Lp,
P1
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super! samo en pooravek. Remus gre v Grifondom.
0
 
Vem, za foro sem dala da gre v Drzzanvran
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
mog. gre v gryffyndoor
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Priljubljene objave

Collgirl1#
64
 

Bananica♡☆♧
22
 

Collgirl1#
39
 

SlanaČokolada
30
 

Oglas

Zadnji odgovori

Zulaikha je odgovoril/a na
Odličen napovednik! Bom brala!
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Tuki v odgovore:slight_smile:
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Meni zelo lepo igra, pa še njena moda mi ...
 

Sadež je odgovoril/a na
kdaj bo nasledni krog?
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Lepa si:kissing_heart: V čem pa si slavna?
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Pripravljena!!!:sunglasses::stuck_out_tongue_winking_eye::wink:
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
:lion_face::horse:
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
291
 

Diamant 123 je odgovoril/a na
110
 

Igralka 10 je odgovoril/a na
Kul anketa!:sunglasses:
 

Sadež je odgovoril/a na
https://sl.puntomarinero.com/goose-shepherd-or-white-owl/ ...
 

Sadež je odgovoril/a na
kaj pa so nagrade?
 

Bad girl je odgovoril/a na
Ojla! Prijavila se bom na tvojo igro! Tukaj ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
Sem rešla! NUJNO ŠE ENO ANKETOOO!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
 

Nani je odgovoril/a na
Se lahko prijavim? Res mi je žal za zamudo ...