Nova številka
November 2020


Izid: 6. 11. 2020

JAZ IN SAMO JAZ 4. del

34
Vsak ima sanje, vsak ima želje, vsak ima nekaj česar se oklepa. Vsi imamo tudi srčno željo, to je tista želja, ki je ne povemo nikomur, ker bi se ljudem zdela čudna. Nekateri bi želijo oditi v vesolje, na 20 letno misijo, nekdo pa hoče prepluti ves svet. Jaz svoje srčne želje še nisem odkrila, a vsak jo ima, kakor navadne želje npr. nov telefon, konec karantene, prepoved šole po vsem svetu:grin::grin:.
V današnjem blogu, vam bom predstavila nekaj mojih večjih želj, ki jih želim izpolniti v prihodnosti, morda bližnji, morda ne, morda jih sploh ne bom izpolnila, kaj jaz vem?!?!

Prva večja želja, ki jo imam je potovanje po svetu. Želim si dobiti službo, ki bi mi prinesla dosti denarja, nato pa bi si vzela kakšno 3 letno pavzo in ta čas potovala po planetu, na katerem živimo mi. Obiskala bi brata na Portugalskem, teto v Avstraliji, bratove sorodnike v Španiji, rada bi videla tudi Ameriko, kajti tam je nekaj časa živel moj dedek. Rada bi si ogledala Indijo, ter njihovo kulturo, ter odšla v Afriko, da bi videla tamkajšnje vsakdanje življenje. Šla bi na Škotsko, Irsko, obiskala bi tudi Brazilijo, Kanado, Veliko Britanijo, Poljsko, Novo Zelandijo, Japonsko, šla bi po Balkanu, ter nasploh povsod. A.. težava je v tem, da me bo gotovo nekaj zadržalo, če bom odšla po svetu, vem, da bom nekoga spoznala, v to sem prepričana, kajti 3 leta od doma je veliko, prav tako držav in ljudi, z lahkoto bom morda ostala v eni od njih in ne bom dokončala mojega potovanja, vrnila se bom domov, morda celo noseča in nikoli dokončala kar sem začela(z vsem tem mislim resno, kajti tako je pri večini), a vseeno si to zelo želim narediti.
Druga želja je, da bi lahko odšla v vesolje, pogledati planete ter zvezde od bližje. Obožujem vesolje, njegove barve, zvoke, skrivnosti...To je kot živa domišlija. Včasih si v moji glavi predstavljam majhno vesolje, s planeti. Vsak planet ima drugo tematiko, eden je o knjižni planet, drugi družinski, pa en za prijatelje, eden za šolo(ki bi ga rada uničila), pa različne galaksije, kot so domišlijska galaksija in tista, v kateri sem ko spim in sanjam... Torej zašla sem s teme... VESOLJE ja to je tisto kar bi si rada pogledala od bliže.
Tretja(in zadnja) želja pa je, da bi lahko letela. Vem da je ta želja otročja in da se ne more izpolniti(razen, če obstaja čarobni prah, ali pa če mi bodo v naslednjih letih zrasla krila), a si to vseeno želim. Včasih si lahko predstavljam, kako bi bilo, lahko čutim občutek, v hrbtu me začne ščemeti, ko razmišljam, kako bi se dvignila v zrak in se pognala naprej, v nebo, v svobodo:smirk::relieved::eagle::dove:

To so moje želje, vaš izziv pa je, da napišete svoje, ter svojo srčno željo(če je nimate je ni treba).
Tukaj pa je še odlomek, ter misel!!!

Današnja misel:

:hearts:Življenje je dar. Izkoristi ga.:hearts:


Odlomek:

Nekoč je dr. Stayner povedal, da se vsak človek enkrat v življenju sooči z dnevom, ko spozna, kdo je, ki mu namigne, kdo bo postal, in ki ga postavi na njegovo pot. Rekel je tudi, da ga bo ta dan ali vodil ali preganjal do zadnjega diha. Rekla sem mu da je dramatičen, in tudi, da tega ne verjamem. Zvenelo je, kot da je človek kup gline, ki se lahko gnete, dokler se ne zapeče-do takrat samo sedi in čaka, da se utrdijo otekline in brazgotine, ki sestavljajo njegovo identiteto, njegovo uravnovešenost. Ali pa neuravnovešenost.
Zelo neprepričljiva teorija. In to iz ust medicinskega strokovnjaka.
Morda ima prav.
Če gledam zdaj nazaj, bi se lahko strinjala, da je bil moj dan žganja tisti, ko so umrli moji starši.
In 31. oktober je bil dan, ko se je raztreščilo vse.

Odlomek iz knjige Ena majhna laž.

To je za danes vse, pod komentarje naredite izziv, in hvala za kar 15 sledilcev mojih blogov!!!
Dodajam še linke do prejšnjih delov, če si nov bralec!!!
https://www.pil.si/pisalnica/objava/jaz-in-samo-jaz
https://www.pil.si/pisalnica/objava/jaz-in-samo-jaz/2
https://www.pil.si/pisalnica/objava/jaz-in-samo-jaz/3
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super!
obožujem tvoje objave
2
 
Hvala!!! Upam, da boš spremljala še naprej!!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super je! Zelo lepo si napisala... Vesolje je kot živa domišljija... Ta stavek me je navdušil. Zdaj, pa še moje 3 želje:
1.Da bi lahko letela. Rada bi občutila tisti občutek, da se noge ne dotikajo tal...rada bi občutila veter v laseh in bila hitrejša od nekaterih ptic, kolesarjev, na cilj bi prišla hitreje kot avtomobili.
2.Rada bi naredila preboj. Za zdaj bi bil ta tak, da bi šla v svet pisateljev, ljudje bi rekli:"Aa, to je pa tista ____ (moje ime), ta pisateljica! Njene knjige so super!"
3. Rada bi potovala v čas. To je najbrž res ne mogoče ampak rada bi se videla v preteklosti, pokukala v prihodnost... Kaj veš.
Lp,
I love book
2
 
I love book
Hvala, ker me spremljaš, tvoje želje so mi všeč, so tako velike, a na žalost tako nedosegljive, če se ne zagrizemo v njihovo uresničitev, jih ponavadi... opustimo. Upam da ti svojih ne boš, vsaj druge. Zadaj si cilj in uresničuj ter gradi na znanju ter izkušnjah ki jih pridobiš s poskušanjem in napakami. Še enkrat hvala!!!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&ccid=9sfHNeT3&id=D959DE611658B55C589BC0796EC560B91CE11BFE&thid=OIP.9sfHNeT3kOdQAOTkd8juhQHaG-&mediaurl=http%3a%2f%2f2.bp.blogspot.com%2f-JI8KFchTFHk%2fUmQgX-d8DBI%2fAAAAAAAABGU%2fwyYUtI8OiYw%2fs1600%2fjp!.png&exph=753&expw=800&q=misli+o+letenju&simid=608040088228138971&ck=DC138394039333C8BAC34AD775187C8E&selectedIndex=0&FORM=IRPRST&ajaxhist=0
**
https://www.google.com/search?q=pozitivne+misli+o+letenju&client=firefox-b-d&sxsrf=ALeKk01vwd2vsSH0kRI06aOhoq7lccy0PA:1605610826571&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiJgNy3tontAhWSFMAKHfV_D0QQ_AUoAXoECAUQAw#imgrc=vXd9ynmztboNtM
**
Nekaj misli o letenju!
Mislim, da je tvoja zgodba (?) zelo dobra. Ima nekaj kar imam zelo rada. GLOBINO! in to je pohvalno. To je nekaj kar iščem v vsakem človeku in v vsaki zodbi in tvoja ima tega na pretek. Pišeš zelo dobro in lepo in to se vidi na tri tisoč kilometrov.
Obožujem tvojo zgodbo!
**
Moja želja je, da bi lahko spoznala junake knjig. Želim si, da bi postali realni in bi me obiskali, da bi se z njimi pogovorila...
**
Ena misel, ki sem jo prebrala pa je ne morem najti:
Če želiš leteti se moraš najprej osvoboditi vsega kar te drži na Zemlji!
**
Piši dalje in jaz bom brala dalje kot najbolj navdušena bralka tvoje zgodbe!
Topel objem in naj se ti vse želje izpolnijo,
JustLilly
2
 
Hvala za vse želje, prva misel mi je najbolj všeč, ter ta ki si jo pripisala. Glede globine, ko sem s prijateljem, je ne izražam ravno veliko...ker pač je čudno govoriti, lažje je pisati, ker si... jaz si predstavljam, kakor da sem v filmu ali knjigi, ker misli lažje izraziš tako, če tako govoriš, se mi zdi čudno, in lahko bi te imeli za norca(enako se počutim prei govornem nastopu, ker je vse tako, kakor da ne bi govoril sošolcem, ampak, nekim bolnikom, ki te neumno gledajo, ter se smejijo, ter kritizirajo(čeprav ne), zato izgleda moje zgodbe dobijo globino, ki je v življenju ne izražam.

Še enkrat hvala, za objem komentar, misli in odgovor na izziv, pa lepo se imej, do nasledne zgodbe
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!
Obožujem te!!!! Kdaj pride naslednji blog?!?! Všeč mi je, ker se pri tebi zatopim v zgodbo in ne neham brati, dokler ne preberem zadnje pike!!! Če mi vzamejo telefon, grem na tablico, če ne vzamem računalnik, če pa zaplenijo še to, pa tvoj blog pogledam prek telefona od mojega brata(tako daleč še ni prišlo, da bi razpredala naprej). Kakor koli, nadaljuj, ker vidim da imaš že zdaj nekaj oboževalcev, poleg mene!!!
2
 
TedyBear
Hej hej!!
Hvala za komentar in to mi veliko pomeni, če vidim takšne odzive(tudi pri drugih komentarjih)!!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Oglas

Zadnji odgovori

ManonWhitethorn je odgovoril/a na
Ja, 34. No, zdaj 35 :joy:
 

Zari je odgovoril/a na
Mulan
 

Zari je odgovoril/a na
Ariana Grande
 

charli damelio fan je odgovoril/a na
super samop da je naša učiteljica za mladinski ...
 

lona je odgovoril/a na
ariana geande
 

lona je odgovoril/a na
https://www.pinterest.com/pin/794533559251278570/
 

lona je odgovoril/a na
rjave skodrane dolge temno modre povprečne ...
 

lona je odgovoril/a na
lepa afna
 

lona je odgovoril/a na
kaj je to???
 

lona je odgovoril/a na
bom
 

1 je odgovoril/a na
OMGG komi sem se prebila čez komentarje:joy: ...
 

1 je odgovoril/a na
One Direction:heart_eyes:
 

Kokoš0 je odgovoril/a na
spremljam
 

1 je odgovoril/a na
Ufff... težka odločitev.... najboljši mi ...
 

Collgirl1# je odgovoril/a na
ne napiš nadaljevanja ker bom jaz začela ...