Nova številka
Marec 2021


Izid: 5. 3. 2021

JAZ IN SAMO JAZ 7. del

13
JAZ IN SAMO JAZ 6. del

VESOLJE
Kaj, če smo v njem sami. Te to plaši?
To je predlog JustLily(napisan že dolgo nazaj) in ubistvu se o tem sprašujem veliko.
Si predstavljate to da smo edini v vesolju, mene tega ni strah. Morda je Zemlji usojen propad, in ljudem na njej tudi, ali pa nam je namenjeno, da odkrijemo novejšo tehnologijo, ter razvijemo potovanje skozi čas in prostor, ljudje bi se začeli širiti po vesolju in nastale bi nove civilizacijeNe verjamem v Boga(oprostite vsem ki ste verni) mislim...kako bi lahko en sam človek naredil vse to, vsa ta čudesa. Zakaj mora biti nekdo tako poseben, vsak naj bi imel namen biti na svetu ampak ljudje delajo samomore ker se počutijo ničvredni, če Bog res obstaja, zakaj kaznuje tiste ki so že ranjeni, tiste ki imajo težave? Ali moraš biti popoln da si pod njegovim okriljem? Zakaj roparji kradejo denar? Ker so pač ljudje krivični, in oni ne morejo preživeti, če ne dobijo kje denarja. Zakaj ljudje v Afriki umirajo? Ali ne bi Bog že poskrbel za nedolžne otroke in žene, ki trpijo za žejo in lakoto? Res ne razumem, če bi Bog obstajal, mislim da ne bi bilo takih krivic, razen če moraš izpolnjevati njegove zahteve popolnosti in odličnosti? Tisti ki ste verni prosim ne zamerite tegale ampak res se to sprašujem, ker...pač nevem če bi bilo toliko težav in vsega, če bi bil resničen, in potem...gotovo bi v Bibliji bilo zapisano, če je ustvaril še kak rod v vesolju. Razen če je ustvaril le Zemljo? Ali pa obstaja neka še višja sila in je naš planet prepustila v varstvo Bogu?
Vesolje je gromozansko. Vsi mi smo nepomembni. Naše težave ne pomenijo nič. Če jutri izginem, vesolju ne bo mar za to. Ampak nam stvari so pomembne. Tudi če nam vesolje obrača hrbet in se ne meni za nas, ne pomeni da ne obstajamo. Mi smo ljudje. Nekateri so debili, nekateri psihopati, nekateri pa super ljudje, ki so v vsem dobri. A vsi imajo težave. Vsi imamo bolečino. Vsi imamo čustva. Vsi smo LJUDJE. Za primer vzemimo Hitlerja. Mislite da si je zaslužil umreti? Seveda da so bili srečni ker je umrl. A nobeden si ne zasluži smrti. Niti eden. Pika.
V zaporih ujetniki sedijo tisto kazen, nekateri čakajo na smrt, nekateri na prostost. A jaz nebi imela zaporov. Tistim ki so zakrivili zločin bi raje pomagala da bi se spreobrnili. Jim dala osebo s katero lahko govorijo. Temu bi lahko rekli psihiater. A govorili smo o vesolju. O tem da je temu gromozanskemu praznemu prostoru vseeno kdo je in kdo ni. Kar pomeni da ni nič pomembno. Včasih si želimo da nas vesolje opazi. Da nam pomaga. Da mu je mar. A to pač ne gre.
Sicer ni veliko možnosti da smo edina civilizacija. Še vedno so bakterije, in Venera je bila nekdaj tak planet kot zemlja. In slišali ste mojo teorijo o gravitaciji, D-branah in vzporednih vesoljih. Zanima me kako so se razvila bitja na drugih planetih. Ali so taka kot si jih nekateri predstavljajo? Zeleni, podolgovat obraz, nekakšni rožički na glavi? Ali pa so drugačni? Morda so takšne oblike, ki je mi ne poznamo. Barve, ki je tu ne vidiš, Morda so majhni, tako majhni da lahko živijo v snežinki.

Še nekaj bi rada povedala. Vse kar vidite v svoji glavi je resnično. Zato ker drugi tega ne vidijo še ne pomeni da ne obstaja. Ker vi veste da. Vi ste ustvarili ta svet, ta bitja, to zgodbo.

MISEL:
Zato ker je v tvoji glavi še ne pomeni da ni res.

Nekatere neskončnosti so večje od drugih neskončnosti.

ODLOMEK:
Če bi ostro videli in čutili vse navadno človeško življenje, bi bilo tako, kot bi slišali rasti travo in biti veveričje srce, in morali bi umreti od rjovenja, ki leži na drugi strani tišine.

IZZIV
Dajte predloge o čem naj govorim, obarvajte tisti srček desno zgoraj rdeče in prosim povejte svoje mnenje o tem delu.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super zgodba!
Komaj čakam nov del!
Moj like je 7.
Govoriš lahko o oceanih, morjih, gozdu,....

Lp, Cool Girl
2
 
Hvala za komentar, preberi si ostale dele. Zgodba je o mojih mislih, tako da nevem glede gozdov...
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(22)
10
(66)
11
(133)
12
(128)
13
(104)
14
(44)
15
(23)
16
(10)
Nič od naštetega
(15)

Oglas

Zadnji odgovori

ajdi je odgovoril/a na
ja sajzdaj žedela
 

Hermiona Granger123 je odgovoril/a na
COUL! Jaz se tut rada ličim in obožujem Lejo:rofl:
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Hmmm to s tremi istimi objavami je nenavadno. ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Ko uredimo prijave in ugotovimo, da sistem ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
JAZZZZ PRIJEMMMM!! Dobesedn sn se zamotla ...
 

I love book je odgovoril/a na
Jaz tudiiii i guess ker drugače me bodo ljudje ...
 

Valko gamer je odgovoril/a na
DOMA SMMM IN SM V POSLI ČIST SMRKAL! LOL:joy::joy::clap::muscle:
 

Valko gamer je odgovoril/a na
Js pridm
 

Uroš je odgovoril/a na
Živjo I'ts me! Tako kot pravi PIL, število ...
 

Gajč je odgovoril/a na
Hvala za pojasnilo! Če pa bi bila jaz na ...
 

Gajč je odgovoril/a na
In pri festivalu mi včadih naredi 3 iste ...
 

I love book je odgovoril/a na
DOMAAAA SEMMMMMMM IN SE SLABO POČUTIM
 

I'ts me je odgovoril/a na
MA JAAAAAAAA JAAAAAAZ SEMMMMM DOMAAAAAAA
 

dragon girl je odgovoril/a na
Zdaj ne morem. Sola....
 

Natsu je odgovoril/a na
Niceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee