Nova številka
September 2020


Izid: 1. 9. 2020

Otroci magije 2.del 2. del

3
Živio ljudje!
Tu je #3 del zgodbe, ampak je napisan pod #2. Vedno bo za en del zamika. Upam, da ste ob prejšnjem (zdaj #1) delu uživali. Ampak važno je da ste zdravi in veseli :smile:

Utrinki, prejšnjih delov:
Lovec in služabniki,...Septimus Heap,...jedilnica...Nicko in Jenna...”Jenna! Jenna....”,....”Ampak on ima magijo!"...”Hočeš reči da...imaš magijo!?”....”Bi šla z mano....”Septimuuus, si tuuuu?”....Nicko Strchar....”Gre tudi Jenna z nama?”.....”Greš z MANO? Jeeeej!”


”Lepooo...” je zategnil Nicko, ko je zvedel, da gre tudi Jenna. ”Samo nekaj,” je Nicko vprašujoče zastrmel v Septimusa ”kaj bo naša prva poteza?” Septimus je zavzdihnil in zmajal z glavo, češ da nima pojma. Gledal je po otrocih in se spraševal, če ni njihovo življenje bolj...lahkotno? Njemu je USOJENO ubiti Lovca, ki išče princesko, ki naj bi bila stara toliko kot on zdaj. Seveda. Najbrž pretirava. SAM se je odločil, da gre za Lovcem. Nekdo ga vendar mora premagati. Druge možnosti ni...In ni videl neke ”kugle” ki bi mu pokazala usodo. To so prazne marnje. Čeprav je čarovništvo resnično. Torej imajo tudi ti otroci možnost, da ubijejo Lovca? Zamišljeno se je zazrl v fanta, ki je sedel ob drevesu in prebiral knjigo. Jonas Trummer je NOR na knjige, čarovnijo pa sovraži. Drugače bi ga povabil s sabo...Nagnil je glavo nekoliko v desno stran in si ogledal deklico, ki je sedela poleg njega. Njegova sestra. Jonasu ni zavidal ničesar. Ničesar razen NJE. Njegove lepe sestre. Nazadnje je stresel z glavo. Če bi bil BRAT te punce, potem ne bi mogel...biti z njo? Ja no. Torej mu še vedno NIČ ne zavida. Zadovoljno se je nasmehnil in se obrnil stran od Trummerjevih dveh. Naslonil se je na drevo in pogledal Nicka in Jenno. Njegova prijatelja sta poskusila prikriti smeh ob njegovem pogledu na dekle. Pordel je in ju nagnal stran. Saj ga itak samo...motita. Zaenkrat. Ko mu bosta prišla prav, bo šel ponju. Zdaj pa k načrtu...Gledal je po vrtu, kot bi bil tam kakšen namig ali ideja, ki bi mu poboljšala dan...
”Živjo!” Septimus se je zdrznil. Pred njim je stala Jenna, ki jo je prej napodil stran. ”Ti nisem rekel, da me ne moti?” se je nataknjeno odzval na njen pozdrav. ”Oprosti nergavec,” se je zasmejala Jenna ”imam idejo za našo prvo potezo. Nicku je bil moj načrt všeč...” ”Njemu je vse na tebi všeč...” je nekoliko nataknjeno zamomljal. ”Kaj?” Jenna je presenečeno gledala Septimusa. ”Ah? Kaj? Rekel sem, da mu je bila JUHA všeč!” se je hitro zarežal. ”No seveda...” je Jenna sumničavo premerila Septimusa ”omenjal si, da imaš v spalnici knjige.” ”A da sem? Nisem rekel, da si Nicku všeč!...Aja...Mogoče sem res omenjal knjige...” je zmedeno zamomljal Heapov. Jenna se je nekaj časa odločala, če naj ga napade ZDAJ ali pozneje. Nazadnje se je odločila za pozneje in znova začela: ”Kaj če bi nama z Nickom posodil knjige, da se naučiva kakšnih urokov, ti bi pa našel čas, finto in kraj za pobeg!” je navdušeno končala. ”Vav!” Septimus je skočil na noge: ”ideja je dobra! Pridi, greva po knjige za VAJU z Nickom...” Heapov se je histerično zahihital, Jenna pa se je mogla zadržati, da ga ni klofnila in vprašala kaj za vraga je z njo in Nickom.
”Karammbummbulla, tu si čebulaa!” je kriknil Nicko Strchar in z roko udarjal po tleh, da je imel že čisto rdečo dlan. ”Ne tako. Nežneje. Poskusi znova. Glej” je Septimus stopil k Strcharjevemu in potegnil knjigo iz njegovih rok. ”Zakaj se sploh učiš takih urokov? Proti Lovcu, ne bomo mogli uporabiti čebule.” zasmejal se je. ”Ampak naj ti bo. To je eden izmed lažjih urokov, ki ti bojo bolje uspeli.” ”Karammbummbulla, tu si čebulaa!” je spet poskusil Nicko in zaječal, ko mu znova ni uspelo. Medtem pa je Jenna Thompson pričarala že deset čebul in jih je nesla k kuharici. Zdaj se je vrnila. ”Poskusi z Omrtvitis Zaledenitis” je predlagal Septimus in poskusil Nicku pokazati kako narediti čebulo. ”Glej, takole! Karammbummbulla, tu si čebula” potapkal je po tleh, trikrat, nežno, da se sploh ni slišalo. Tisti trenutek se je pred njegovimi nogami prikazala čebula. Zaslišal je vzklik: ”Omrtvitis Zaledenitis” in ni se mogel več premikati. Ostal je v smešnem položaju, prilepljen na tla, usta pa zaprta, kot bi nanjo obesili ključavnico. ”OPROSTIII!!!” je zaslišal Jennin vzklik. Ni vedela kaj naj, in je besno listala po straneh. Ko je našla pravi urok, ji je bil ZELO hvaležen, kajti pred tem ga je Nicko začaral v kost, čebulo in kravo. S kravo bi bil še kar zadovoljen, čebula in kost pa nista bili osebnosti zanj.

Upam, da ste uživali, pa prosim za komentarje/popravke/pohvale...

Za danes je konec. Jutri bo del daljši. Obljubim.
Lp,
Pilovka 1
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Meni je zelo super, samo vse se kar nekoliko prehitro dogaja. Kje so vadili? Kako je izgledalo dekle?
Drugače pa je zgodba perfektna.
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Lepo samo ne razumem kako je tisto z zamikom
0
 
D123

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Priljubljene objave

ena, k pač noče izdt imena
 
20
Solarka
 
77
Revija PIL
 
13
H.A.P.P.Y
 
6
Najstnica pač...
 
7
myb me poznaš
 
8

Oglas

Zadnji odgovori

Blogerka
 
ce pa me imas kot vzor pri fejkanju pa lahko ...
Blogerka
 
a se lahko prosim preimenujes ker me ocitno ...
Revija PIL
 
Res je napaka :)
kr ena
 
Enim je cilj da čimprej drugim je cilj da ...
Ubu
 
Loh napises na list:joy::joy:
Dnao
 
Lahko dodam enga? Ker od teh poznam samo ...
Zaza
 
ne razumem???????
legenda
 
QUEEN!!!!!!!
legenda
 
1) navadna šola 2) instagram 3) Cel dan ...
I love book
 
Ola! Samo ena stvar; mislim, da bi moral ...
WildWolf Girl
 
o ne nisem vpisana mislim sej je ok sam mi ...
WildWolf Girl
 
Abba
cat
 
hej, jaz mam
cat
 
ne.