Nova številka
Marec 2021


Izid: 5. 3. 2021

Polčlovek 11. del

27
S šopom rož se je Marco pojavil na hišnem pragu, a Annabelle rože niso pomenile nič. »Marco, pojasni mi kaj se je dogajalo tistega dne! Kaj je bilo tisto sporočilo? In zakaj si hotel streljati na volka? In zakaj nisi policistom hotel povedati, kje sem? Zakaj me nenazadnje nisi niti enkrat samkrat obiskal?« je vrelo iz nje, a Marco ji sprva ni odgovoril. Sladko se ji je nasmehnil in šele čez nekaj časa rekel: »Oba veva, da tisto ni bil volk, Annabelle. Vse to je za tvojo varnost in varnost vseh vaščanov. Mimogrede, o kakšnem sporočilu govoriš?« A ni mu več nasedala: »Poberi se stran, še bolj si nor od Christiana! Tebe bi se morala bati, ne njega! On je poklical policijo, ne ti! A si me slučajno zaradi moje varnosti pustil samo v gozdu?« Marco jo je še nekaj časa prepričeval, a nazadnje ga je poslala proč, rekoč: »Konec je! Ne boš dobil druge priložnosti! Poberi se, nočem te več videti!« Toda takoj ko so se za Marcom zaprla vhodna vrata, so se ji po licih ulile solze.
Naslednjega jutra jo je navsezgodaj prebudilo zvonjenje telefona. Bila je Carol: »Annabelle pomembno novico imam, Marco ima novo punco! Sploh mu ni mar, da sta se razšla! Zdaj je z Nicole Porter-županovo nečakinjo!« Annabelle je tako po prejokani noči tudi dopoldan preživela v solzah, občutek, da nikomur ni mar zanjo je bil prehud. Šele nekje okrog poldneva se je spravila v boljšo voljo in šla je h Caroline. Tam je bila tudi Monica in vse skupaj so ob filmih in pokovki preživele prav imenitno popoldne. Zvečer sta se Moni in Annabelle dogovorili, da sta lahko prespali pri Carol in imele so imenitno zabavo v pižamah.
Zjutraj se je Annabelle vrnila domov, a pred vrati je bil policijski avto. Ko je vstopila v hišo ji je teta razložila, da je ponoči nekdo vlomil v njihovo hišo in jo prebudil, tako da ga je videla, kako je šel v Annabellino sobo s pištolo v roki. Teta Belle je nemudoma poklicala policijo, a je vlomilec medtem pobegnil, izgubil pa je pištolo. Annabelle ni mogla verjeti, ko ji je policist pokazal pištolo, kajti prepoznala jo je: točno tako je imel Marco tistega večera. Kakšna sreča, da je prespala pri Carol. A vendar si ni upala povedati, čigava je pištola, saj bi morala pojasniti, kako jo je prepoznala, česar pa ni želela-na dan pri prišla zgodba z volkom in Annabelle je bila prepričana, da bi končala v norišnici.
Tistega večera pa je bila božična vigijila in Annabelle je s teto okrasila hišo. Nato sta pod drevesce postavili vsaka svoja darila in se nazadnje okoli polnoči spravili spat. Teta Belle (ki se je bala, da bi se vlomilci vrnili) pa jo je nazadnje prepričala, da je spala z zaklenjenimi vrati od sobe in s kuhinjskim nožem na nočni omarici.
Naslednjega jutra se je prebudila že navsezgodaj in s teto sta odvili skromna darila: Annabelle je od tete dobila debel zimski pulover in nove škornje, teta pa od nje majhno srebrno verižico. A v poštnem nabiralniku sta jo čakala še dva paketa: komplet ličil od Moni in zgoščenke njene najljubše skupine od Carol. Skupaj sta pojedli zajtrk in teta Belle, ki je občasno hodila v cerkev, se je odpravila k božični maši. Annabelle je stala ob oknu in opazovala snežinke, ki so padale in tla prekrivale z debelo snežno odejo. Naenkrat pa je k oknu priletela sova: Annabelle se je silno ustrašila, saj je (ta sicer nočna prica) s kljunom potrkavala ob šipo. Annabelle je opazila, da ima na nogi zavezano sporočilce, zato je odprla okno in sova je, kot bi vedela, kaj hoče narediti, iztegnila nogo in ji jo pomolila. Annabelle je odvezala listek in ga prebrala, pisalo je: Pridi k nam danes po kosilu. Lp, Christian P.S. Ne bom te pojedel! Annabelle ni vedela, kaj naj si misli, a nazadnje je na zadnjo stran lista zapisala: Pridem, a glej da boš držal obljubo. Lp, Annabelle. Listek je nazaj privezala sovici na nogo in ta je odletela nazaj. Annabelle je bila do kosila zelo nemirna, vso odlično hrano, ki jo je pripravila teta je dobesedno zmetala vase, nato pa si je obula nove škornje ter dobesedno stekla skozi vrata, kar razganjalo jo je. Še preden je potrkala, že se je na vratih pojavila gospa Xeller in jo povabila noter. Ko je Annabelle vstopila, je bila vsa družina zbrana na kavču: gledali so televizijo in nasploh so izgledali kot najbolj običajna družina na svetu. Annabelle si jih je prvič imela priložnost zares ogledati: Alfred-najstarejši je bil zelo nizek, njegovi kostanjevo rjavi lasje pa so štrleli v vse smeri. Dvojčici Victoria in Valeria-na las podobni, edina razlika je bila pa, da je imela Vicky oranžno-rdeče lase, Val pa bolj rdeče-rjave. In nazadnje seveda Christian, ki pa je takoj, ko jo je zagledal vstal in ji v roke porinil v rdeč papir zavit paket.
_____________________________________
To je to konec 11. dela. Z naslednjim delom pa bom mogoče morala počakati do ponedeljka, ker imam čez vikend veliko dela. V komentar mi lahko napišete, kaj mislite, da je v paketu, zakaj je Christian poklical Annabello k sebi domov, zakaj ji ni enostavno poslal SMS-a in kaj se bo sploh zgodilo v nadaljevanju…
Lp, Nena
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
mogoče je v paketu nekaj kar jo bo obvarovalao? zdu se mi da jo je marco hotel ubit da ne bi cesa izblebatala.
komaj čakam naslednji del
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super:thumbsup:
0
 
R.A.B
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
SUPER JE!
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
vav!!!!! zelo dobro opisano!!! so mi všče daljši deli kot je tvoj!!! uf.... ne bi vedela.... mogoče ji ni poslal sms-ja, ker je zasebno.... ali pa ji eli nekaj pokazati.... ne vem. nekaj pa vem zagotovo! DA JE TA ZGODBA VEČ KOT TOP IN POL!
LEPO BODI!!!!
P.S. upam, da bom zdražala po ponedeljjka. drugače pa razumem glede veliko dela... se naročim!!!:wink:
Book star:books::star2:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super zgodba!
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
JUUUHUUUUUUUUUU!!!
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(22)
10
(66)
11
(133)
12
(129)
13
(104)
14
(44)
15
(23)
16
(10)
Nič od naštetega
(15)

Oglas

Zadnji odgovori

ajdi je odgovoril/a na
ja sajzdaj žedela
 

Hermiona Granger123 je odgovoril/a na
COUL! Jaz se tut rada ličim in obožujem Lejo:rofl:
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Hmmm to s tremi istimi objavami je nenavadno. ...
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Ko uredimo prijave in ugotovimo, da sistem ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
JAZZZZ PRIJEMMMM!! Dobesedn sn se zamotla ...
 

I love book je odgovoril/a na
Jaz tudiiii i guess ker drugače me bodo ljudje ...
 

Valko gamer je odgovoril/a na
DOMA SMMM IN SM V POSLI ČIST SMRKAL! LOL:joy::joy::clap::muscle:
 

Valko gamer je odgovoril/a na
Js pridm
 

Uroš je odgovoril/a na
Živjo I'ts me! Tako kot pravi PIL, število ...
 

Gajč je odgovoril/a na
Hvala za pojasnilo! Če pa bi bila jaz na ...
 

Gajč je odgovoril/a na
In pri festivalu mi včadih naredi 3 iste ...
 

I love book je odgovoril/a na
DOMAAAA SEMMMMMMM IN SE SLABO POČUTIM
 

I'ts me je odgovoril/a na
MA JAAAAAAAA JAAAAAAZ SEMMMMM DOMAAAAAAA
 

dragon girl je odgovoril/a na
Zdaj ne morem. Sola....
 

Natsu je odgovoril/a na
Niceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee