Nova številka
November 2020


Izid: 6. 11. 2020

Svetloba/ R. A. B. fanfic ~ 1.1 Bradavičarka 5. del

3
Rose je v hipu odložila vse kar je držala v rokah. To so bile krtača za lase, nekaj elastik in palica.

"Kaj pa je bilo?" je zaskrbljeno stala pri Lily.

"Ne bi o tem..." je odkrito le - ta odgovorila.

Rose je razumevajoče pokimala in zamenjala temo: "Koliko je ura?"

Ošinila sem svojo ročno uro in ji odgovorila: "Dovolj časa je do zajtrka," sem odgovorila malce presenečeno. Rose in Lily sta si vidno oddahnili.

"Koliko točno?" je vseeno dvignila obrv Lily.

"Točno dvajset minut," sem odvrnila, Rose pa je z bledim obrazom pohitela do omare in se s stvarmi odpravila preobleči, sama pa sem z Lily, ki je vestno stvari pripravila že včeraj, govorila o vseh predmetih.

Kmalu je napočil čas za zajtrk. Skoraj cel Gryfondom naenkrat se je vsul skozi prehod, tako da sem raje počakala, da so vsi izginili. Ko jih je večina že izginila na drugo stran sem zavila z očmi in še sama splezala v del Bradavičarke, kjer je bilo polno premikajočih se stopnic.

Sledila sem skupini in prišla do Velike dvorane. Sedli smo za Gryfondomsko podolgovato mizo in se stisnila med Lily in Lavender, ki niti ne vem, kdaj je vstala.

Za zajtrk sem si vzela dva rogljiča in spila kakav. Sicer sem od kakava dobila brke, a si jih nisem obrisala, dokler se nismo z dekleti vsaj malo nasmejale mojim popačenim in smešnim poskusom oponašanja nekega francoskega vzvišenega slikarja s tistim 'wi, wi' hkrati. Niti ne vem, kako se to napiše.

Ravno smo pojedli zajtrk, ko so priletele sove. Lily je sovo dobila, pisma pa niti pogledala ni, marveč ga je samo spravila v žep uniforme. Rose in Lavender sta svoji pismi odprli in se nasmihali, hkrati pa o njih klepetali. Sama nisem prejela niti enega pisma. Sicer se mi je zdelo sumljivo, a se nisem želela ozirati na to.

***

Prvo uro smo imeli napoje. Z Lily, Rose in Lavender smo odšle v kletne prostore. Veliko učencev v moji podobnih, a z zeleno namesto rdeče prebarvanih uniformah je že sedelo v učilnici. Če bi nas pogledal z ptičje perspektive, bi videl na pol razdeljeno morje rdečih in zelenih človečkov. Nekaj se jih je pogovarjalo s prof. Slughornom medtem pa sem sama poiskala kotel in pripravila sestavine.

Uvod je bil precej dolg in je zahteval večino časa ure. Imeli smo par igric, kako se predstaviti. Splozgadovci so bili večinoma ošabni in petelinčkasti idioti, ki niso imeli pojma o ničemer. Rekla sem samo večinoma.

Opazila sem, da je enemu od njih, mislim, da mu je bilo ime Severus, Lily namenila lep nasmešek, Sirius in James pa sta ga prebadala s pogledoma. On se je njunima pogledoma izogibal, Lily pa je živčno vrnil nasmeh, a v njegovih očeh je bil opazen strah. Res smešno, ni kaj. Jaz kot nevtralen vir nisem imela pojma o vsem skupaj, zato sem si zabičala, da bom Lily po pouku temeljito izprašala.

Naslednjo uro smo imeli Obrambo pred temnimi silami, kjer smo imeli prof. Merrythought, kjer nam je posplošila, kako in kdaj bomo imeli to uro na urniku.

Iskreno se mi za ostale predmete ne da več naštevati, ker je bilo ves čas isto; predstavitev profesorja, predstavitev in spoznavanje študentov med sabo, posplošitev te ure pouka v urniku, blah, blah, blah,... Resno, že pri mojih bogih enajstih sem vedela, da je tako vedno in to čisto vsak prvi dan.

Nalog nismo imeli, zato sva z Lily po (m)učenju odšli naravnost v dnevno sobo, kjer sva naleteli na samoto pri naslanjačih. Vedela sem, da se bodo ostali le - teh izogibali, ker so jih najini sosedje iz kupeja posvojili. Mene je za to malo brigalo, Lily pa je vedela, da se bom z njimi pogodila za dovoljenje, če drugače ne bo šlo.

Ravno sva sedli, ko sem se spomnila moje samo zaobljube od zjutraj in se od prasketajočega ognja v kaminu obrnila k prijateljici.

"Lily, kdo je bil tisti fant pri napojih danes zjutraj? Mislim, da mu je ime nekaj na S. Ali pa samo mešam s Spolzgadom, nimam pojma..." Zadnji stavek sem rekla bolj sebi, ampak sem vseeno gledala sošolko in hkrati cimro zraven mene.

Globoko je vdihnila in pogled umaknila tja, kjer sem ga prej zadrževala jaz.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
super! sem sicer prebrala že na wattpadu ampak še vedno!
2
 
Me veseli :D Pišem že naprej, ampak rabim nekaj časa, da razpišem
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Waw! Dobesedno vsak del je tako dober, da ga vsaj dvakrat preberem!
2
 
I love book
Ohhh, hvala vama!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
odlično! res si odlična pisateljica! komaj čakam na nov del!, mi daš link do wattpada kjer objavla zgodbe?
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
SUPER, KDAJ PRIDE NADALJEVANJE?????:smile::smile::smile::slight_smile::slight_smile::slight_smile::slight_smile::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::nerd:
2
 
bom videla, enkrat konec ega tedna ali začetek naslednjega :/ Ampak bom začela objavljati tudi druge zgodbe tako da welcome da si jih prebereš :D
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
napiši še kaj ker sem postala odvisna od te zgodbe:blush::blush::blush::blush:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Oglas

Zadnji odgovori

JustLilly je odgovoril/a na
Ni se ti treba oparvičevati! Super je! Zgodba ...
 

JustLilly je odgovoril/a na
Prfetktno! Brez besed!
 

happyGIRL je odgovoril/a na
jaz sem pač happy. Ni razlage za to ;)
 

Super sisters je odgovoril/a na
Rožna dolina
 

Ocean je odgovoril/a na
Rada plavam in obožujem morje in vodo. Izbirala ...
 

Super sisters je odgovoril/a na
LEPA AFNA!!!!
 

Super sisters je odgovoril/a na
HMMM.... Maš rjave Ravne in dolge lase Imaš ...
 

Ocean je odgovoril/a na
jupi!
 

Crazy Girl je odgovoril/a na
Kiki Family
 

Sova22 je odgovoril/a na
Glej Kanjo22. Če klikneš na moj profil vidiš ...
 

Lolika je odgovoril/a na
spremlam klara je kjut
 

Koki12345 je odgovoril/a na
spremlam
 

Collgirl1# je odgovoril/a na
jaz bi se prijavla! Kakšne lase imam? : a) ...
 

je odgovoril/a na
EVINA LEPOTILNICA
 

Ginny Weasley je odgovoril/a na
jajjjjjj