0
0

“PROOOOOSIM!!” sem rekla Emi.
“prav, naj ti bo… Pokličeva še Laro?” me je pogledala Ema.
“jaa! Jaz imam še vse s pakirano!” sem se razveselila.

Tri prijateljice: Ema, Lara in jaz, Valentina smo se opravljale na morje. PRVIČ SAME! IN KAR JE NAJBOLJE: 16. Avgusta praznujem 14. Rojstni dan! To se mi zdi vredno preživeti s sošolkama. In upam, da bomo tudi koga spoznali!! Priredila bom krasno zabavo. Ker bomo same v hišici tik ob morju, si bomo dale duška. Ampak tako si želim, da bi šel z nami se moj fant, Andraž… Žal ne more. Bomo pa same punce! Se tolažim. Pelje nas Emina babi Mateja. Odloži nas, nam speče palačinke in gre. Hmmmm…. Kaj bom vzela s sabo? Knjige, se več knjig, fotoaparat, kopalke(kaj pa drugega)… Aha! Mojega psa po imenu Smrček.
*

Uff… Se malo, pa prispemo!
Babi nas sprasuje: boste zmogle same, trinajst letnice? Kuhanje, pomivanje? Ste dovolj odgovorne? Me pa v en glas SEVEDA! NE BOMO VAS RAZOČARALE. SAMO RADE BI BILE SAME. TAKO FINO BO…

Prispeli smo. Smrček je stekel proti mali hiški in začel praskati po hiški in cviliti. Dvignila sem ga in odklenila. Položila sem ga na njegovo mesto in odpakirala kovčke. Takoj po tem sem se ulegla na posteljo. Ta je malo zaskripala. Hitro prideta se Ema in Lara. Se objamem in začnemo pogovarjati. Lara je bolj živahne duše in že razmišlja, koga bo spoznala. Ema pa bolj mirne in začne pospravljati. A vsem je skupno: rade bi se nadihale svežega morskega zraka. Takoj zaslišimo kako Smrček priteče do nas in začne lajati. Jaz že vem. Aha! Mateja peče palacinke, pa si zavohal. Priden. Leži. Odpravimo se za mizo. Ura je bila že skoraj pol sedmih.
“mmmm… Palačinke so tako okusne…se bi marmelade! Ne, se bi palačink! Njama.
.
” lahko si mislimo da spet govori Lara. Midve Z Emo pa le modro molčiva in jeva.

Zdaj, ko se Matejin avto prižge in se zakadi, nam babi se pomaha:”po pameti!”
Me pa se le zasmejimo. ZAČEL SE JE ŽUR

SE NADALJUJE❤️
Vam je všeč? Prava zabava se šele začne! Bi se pridružile žuru? Kaj še čakate?