0
0

Takoj,ko je babi odšla smo pospravile. Med pomivanjem posode je Lara naredila plan: “okej, punci. Plan je tak. Jutri gremo na plažo in naš izziv je, da si vsaka poišče 2 prijatelja/prijateljici. To bo izziv. Jaz se že veselim. Na plaži bi lahko bile kake 3 ali 4 ure. Odpravile bi se popoldne. Torej po kosilu. Ko se vrnemo, se stuširamo in gremo malo raziskovat mesto. Če vama je všeč, lahko vsak dan naredimo tako. Ko boš imela pa ti, Valentina rojstni dan, ti lahko pripravim žur. Saj do takrat bomo že koga spoznali kajne? Se strinjata? ” Meni se je plan zdel odličen. Emi tudi vse, razen dela, pri katerem bo morala spoznati 2 človeka. Je bolj sramežljiva. Bomo videli. Z Laro je vedno zabavno.
Pogledale smo si še film in ob pol enajstih šle spat. Se dolgo v noč je bilo slišati govorjenje.

*1.dan

Ko sem se zbudila, je Ema še spala. Lare ni bilo v postelji. Ko sem se umila in uredila, sem želela vzeti svoj dezodorant in v istem hipu se je prikazala Lara. Takoj ga je vzela in zamenjala z drugim. Neki Fresh dezodorant z vonjem kokosa in češnje. “tako! Kar poslovi se od svojega starega brez veznega! Tukaj je poletni. Izvoli. Aja! Bi jajce na oko? Je že na mizi. A Ema še spi?”
Toliko je imela za povedati… Ko se je Ema zbudila, smo zajtrkovale. Lara je šla v kuhinjo nekaj iskat.”a se Tut teb zdi, da ma Lara neki za bregom?” sem zašepetala Emi. Prikimala je.

*
Na plaži smo si izbrale najlepši kotiček. Senca, udobno… Lara je že čofotala, ko sem se jaz preoblačila. Z Emo sva videli Laro, kako veselo kralja z nekim fantom. Malo je bil starejši, a ne veliko. Me gremo v 8.razred in on verjetno tudi, čeprav izgleda starejši. Saj Laro taki zanimajo. Ni naju opazila. Z Emo sva se spogledali, češ, da se drži izziva. Ali pa jo tisti fant res tako zanima. Se preden sem se obrnila, me je nekaj pošpricalo. Bila je Lara!
“Laraa!!zakaj me špricaš?” pošpricala sem jo nazaj in kmalu smo bili vsi mokri. Pridružil se je ta fant in priznati moram, da ima lep nasmeh. Z Emo vsa šli skakat s pomola, Lara pa je še kar kramljala. Fant jo je nekajkrat vrgel v vodo, ona pa njega špricala.”izgleda, da se zabavata!” se je nasmehnila Ema. V očeh se ji je videlo, da ta fant tudi njo mika. Šla j k njima. Skupaj so šli plavat, jaz pa sem šla v svojo smer. Razmišljala sem o Andražu. Čutila sem, da ni dobro če se držim izziva, saj to ne bi bilo lepo do Andraža. Zelo sem ga pogrešala. Postala sem čustvena. Pritekla mi je solza in spolzela po licu. Upala sem lahko samo, da me nihče ni videl.

Se nadaljuje❤️