Odgovorjeno
2
0

Hej! Ime mi je Via. Pišem se Willson. Drugo pa verjetno že poznate. V zadnjih parih tednih se mi je življenje obrnilo na glavo. Ugotovila sem, da imam čarobne moči, med tem sem spoznala Nighta, ki ima čarobne moči, ugotovila, da je moja najboljša prijateljica Sarah njegova sestrična in da ima ona tudi čarobne moči, pa še spoznala sem nadležnega bumbarja po imenu Shadow (a on zdaj tu ni pomemben), se zaljubila (v Nighta) in rešila svet. Zdaj jih imam šestnajst in jutri bo moj prvi dan srednje šole. Tudi Nightov bo. Sicer nimam pojma, kako si je on “zrihtal” spričevalo in se zlagal, da je leto mlajši, a to zdaj tudi ni pomembno. Pomembno je le to, da bo šel z mano. Zvečer sem brskala po sobi. Našla sem lepo zapestnico škrlatno zelene barve. Na njej je bil narisan zlat feniks, ki je držal škrlaten dragulj. Bila mi je všeč, zato sem si jo shranila za prvi dan srednje šole. Zjutraj sem si pripravila torbo in se odpravila v šolo.
“Te peljem, Via? Ooooo babičino zapestnico si našla,” je rekla mami.
“Ne hvala, saj mi malo dodatne telovadbe ne bo ravno škodilo. Ali ni lepa zapestnica , ” sem odgovorila in pokazala na zapestnico.
“Ja, res je. Adijo Vivi! Lepo se imej,” je zaklicala mami.
Na poti sem srečala Nighta. “Hoj Vivi,” me je pozdravil.
“Hej Night! Ali slučajno veš, če bova skupaj v razredu?”
“Nimam pojma.”
“Res odličen odgovor, Night. Odlično,” sem se zasmejala. “Vau, lepa zapestnica. Zelo je podobna neki starodavni legendi.”
“Kakšni legendi?”
“Davno tega je živel feniks. Zlat, z škrlatnim draguljem namesto srca. Vsi so verjeli, da bo to srce prineslo nesmrtnost in večno življenje, zato so se eden za drugim odpravljali po feniksa. A nikomur ni uspelo priti do feniksa, kaj šele vzeti njegovo srce. Bil pa je vitez, ki je ga je nekoč našel. Vzel mu je srce. Feniks je umrl. Vitez pa je bil nepreviden, zato je razbil srce. Razletelo se je na štiri kose, ki so se raztrosili po svetu. A legenda pravi, da če srce najde zloba, to svetu bo poguba. Če najde ga dobrota, nihče več ne bo sirota. Veliko zlobnežev ga išče, a nihče ga ni našel. Ampak, saj veš. To je samo legenda. ”
” Misliš, da so moje moči in zapestnica mogoče povezane? Mami pravi, da je bila to babičina zapestnica. Pred tremi leti je umrla. Pripovedovala mi je zgodbe o magiji. In res je bila zabavna. ”
Pogledala sem v tla. Po licu mi je spolzela solza.
” Mogoče res. Moje sožalje, ” je še rekel Night in me pobožal po laseh.
Prišla sva do srednje šole. “Pa Via, bolje, da me kličeš Miles.”
“Štekam.”
Odšla sva v avlo.
“Dan učenci! Dobrodošli v srednji šoli. Bla bla ble bla bla bla… Učilnice… Bla bla ble… Seznami… Bla ble bla… Po razredih… Vredu: razred a: Kate Larson, bla ble bla ble… Daya Shell, bla bla ble… Nick Johnson… bla bla ble… Miles Lovelock, bla bla bla… In Via Willson,” je govorila učiteljica. Zastopila nisem niti besede, ker je govorila s tako imenovanim čudaškim naglasom. Night tudi ni razumel ničesar več kot jaz. Ugotovila sva le, da sva (hvala bogu) skupaj v razredu. In da je z nama kokoška po imenu Daya. Upam, da se je čez počitnice malo streznila. Prvo uro smo imeli na urniku matematiko. Učiteljica nas je že takoj presedla. Jaz in Night sva hvala bogu ostala skupaj, k nama pa je prisedla rdečelasa punca. “Živijo! Kako ti je ime,” sem jo vljudno vprašala.
“Jaz sem Kate.”
“Me veseli, Kate. Jaz sem Via, to pa je Night, eeee, mislim Miles.”
“Aaaa. Me veseli, Via. Lepa zapestnica.”
“Hvala.”
Zazvonil je zvonec. Vsi smo se razpršili po hodniku. “Miles, počakaj me! Na stranišče moram,” sem zaklicala.
“Prav, pa pohiti!”
Odšla sem na stranišče. Zagledala sem Kate. Izgledalo je, kot, da se z nekom pogovarja.
“Si jo že našla,” je vprašal neznani glas.
“Ja. Punca po imenu Via jo ima, ” je zašepetala Kate.
“Vredu. Poskušaj ji reči, naj ti jo da, ali jo pa ukradi. Nujno jo potrebujem, če hočem zavladati svetu. Nujno. Če je ne prineseš, boš odpuščena. Resno mislim.”
“Ja gospodar.”
Stekla sem k Nightu.
“Via! Izgledaš, kot da bi videla hudiča. Kaj je narobe,” je vprašal.
“Ne boš verjel. Kate hoče mojo zapestnico.”
Se nadaljuje…
P. S. : Hvala vam za toliko podpore. ☺️
Če vam bo tudi ta zgodba tako všeč, bom nadaljevala. Hvala že v naprej.
Lp, Dori

Najboljši odgovor
0
0

Nadaljuj!! Super je, ker se tako poglobiš v zgodbo in to se občuti. Res dober začetek nove serije Darksidea. 🙂 🙂

0
0

nadaljuj super je

0
0

ful kul nadaljuj

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*