0
0

torek,3.september

Moje življenje je kakor pravljica, s tem, da imam zlobna pol brata in še bolj zlobno pol sestro, pa še zlobno mačeho in očeta, ki v tem primeru ni tako krasen. Moj najboljši prijatelj pa ni miš temveč pes.
Lahko vam zagotovim, da dnevnik ni podoživljanje Pepelkinega življenja temveč moj pekel. Kdo verjame v pravljice? V prvi vrsti sedim jaz, v pravljicah je vedno nekaj resničnega a srečni konci za vse po vrsti, so izolacija otroškega sveta. Starši svoje otroke kolikor se, da izolirajo pred zlom tega sveta in, če si z dobre družine, v lepi državi, to ne pomeni, da nihče od tvojih ljubljenih ne bo ubit, ugrabljen ali hudo bolan. Do mamine smrti sem mislila prav to. Oh, kaka sreča, da nismo v vojni, oh kaka sreča, da nihče v naši družini ne leži na smrtni postelji. Ampak nekega prelepega dne ne gre vse po tvojih načrtih in že naslednji dan stojiš pred krsto svojega ljubljenega. Življenje je kruto, tako pač je. Ne vem, če še verjamem v srečne konce a upam, da bom vsaj enega deležna.
V šoli je bilo še slabše kot včeraj, ker se moje nove cunje še niso posušile sem si mogla sposoditi nekaj od Kate. Čisto sem pozabila, da nimate pojma kdo je to, Č A R O V N I C A. Vsa njeno oblačila so grozna. Ko mi je prinesla navadno belo majico in stare kavbojke sem si prav oddahnila. Rekla je, da oblačila lahko obdržim, zakaj pa ne.
Poznate hooliwoodske srednje šole. Tiste, kjer se učenci kupčkajo po skupinah. No, tudi naša srednja je taka. Trenutno je moj status čudakinja, po zaslugi Emme. Pouk ni bil nič posebnega.
Za kosilo ni bilo niti ene proste mize, Večina miz je bilo do konca zasedenih a na koncu sem našla skoraj prosto mizo. Bila je v kotu menze in za njo je sedelo dekle z živo rdečimi lasmi. „Lahko prisedem?“ sem jo vprašala in upala ,da ni ena od pravih čudakov na tej šoli. „Seveda, mimogrede ime mi je Sam. Si tudi ti prvi letnik?“ „Ja, čisto nova. Prihajam z Edinburga, tako, da ne poznam nikogar,“ sem ji povedala po resnici. „No mene si spoznala. Večino ljudi poznam, ker so hodili na isto osnovno kot jaz, ampak nisem neki popularna, da bi se jim dalo družiti z mano.“ Nasmehnila sem se ji: „A tako, no moje ime je Trish.“
Potem smo klepetale in po kosilu sem odšla v bližnjo knjižnico saj sem morala počakati do treh, ko lahko grem iskati pulover v pralnico. Porinila sem nova vrata knjižnice in vstopila vanjo. Ko sem našla par zanimivih knjig sem se nameravala odpraviti do pulta a kar naenkrat se je vame zaletela visoka postava. Knjige so mi padle na tla in tudi sama sem izgubila ravnotežje in pristala na tleh.
Že sem se pripravila na sledeč prepir, ko sem videla, da pred mano stoji fant. Bil je višji od mene in njegovi lasje so bili črni, oči pa zelene. Podal mi je roko, da sem se pobrala s tal in mi v roke položil moje knjige, ki jih je pobral. Opravičil se mi je in hitro odšel naprej.
Kot tele v nova vrata sem strmela predse, pa čeprav so vrata že pobegnila. Ko sem prišla k sebi sem si knjige izposodila in odšla domov. Podoba fanta se mi je zarila v možgane. Trish, sem pomislila, ne moraš se s pogledom zaljubiti v nekoga. Misel na fanta sem skušala pozabiti a se je preprosto vedno vrnila.
Todd je bil že doma, ko sem se vrnila in šele takrat sem se spomnila, da sem toliko razmišljala o fantu, da sem pozabila mamin pulover v pralnici. A bilo je prepozno, moj pripor se je začel. Pri domači nalogi se nisem mogla skoncentrirati in po kaki uri je v mojo sobo priskakljala Grace (Klon).
Nagnala sem jo proč a ni in ni hotela oditi. V oko ji je padel moj dnevnik, ki je odprt ležal na mizi. Potisnila sem jo ven iz sobe in se zaklenila.
Ko sem domačo nalogo končala sem še Nexa peljala na sprehod in zdaj sem na moji postelji in vam opisujem svoj dan.

Res sem začela pogrešati počitnice. Kak se vam zdi dnevnik? Vesela bom komentarjev (to že veste), kake kritike in če vas kaj zanima kar vprašajte.

Lp Ally

0
0

full mi je všeč 🙂

0
0

zelo dobro komaj čakam nadaljevanje. nobene slabe kritike ne najdem 🙂

0
0

Fulll dobr…cim prej nadaljuj…brez pripomb

0
0

Malo prevec klasicna ampak tudi ok… Fokusiraj se na lepotca 😉 bom se naprej brala

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*