1
0

Poletje sredi San Franciska. Hotel s petimi zvezdicami. Na veliki francoski postelji sedi deklica. Gleda skozi okno. Medtem, ko stiska medvedka si mirno mrmra.
Vrata se odprejo, v prostor vstopi moški. Odloži svoj klobuk in si popravi svoje temne lase. Ob tem jasno razkrije brazgotino tik pod lasiščem.
Deklica se v trenutku obrne. Oči se ji razširijo. Požene se s postelje naravnost temnemu možaku v objem:”Oči! Oči! Oči!”
Iza vogala stopi ženska v kopalnem plašču. Nasmehne se prizoru in tudi sama objame možaka.
Iz sosednje sobe se zasliši glasno jokanje. Ženska stopi v sobo in prinese kakšno leto starega fantka. Takoj, ko zagleda očeta se neha jokati in se široko nasmehne.

Leta minevajo. Nekje sredi Singapurja približno 9 let stara deklica čaka in gleda skozi okno. Pije kakav in objema medvedka, kot vsakič kadar čaka očeta. Mimo nje pristopi zdaj že skoraj 5 letni deček, na las podoben sestri. Sede poleg nje in se zazre skozi okno. Njune zelene oči odsevajo v steklu.
Ure tečejo in tečejo. Deček že spi v svoji postelji a deklica še vedno čaka. Obrne se in zagleda mamo s knjigo v roki:”Mami zakaj ga še ni?” Mama se ji zazre v oči in tolažeče nasmehne:”Pikica, ne skrbi. Saj bo kmalu prišel.” kljub temu, da tudi njo že rahlo skrbi zavzdihne in nadaljuje:”Pojdi zdaj spat. Obljubim, da te pokličem, ko pride.” Poljubi jo na čelo, pokrije z odejo in odide.
A deklica še vedno razmišlja. Končno jo premaga utrujenost in zaspi.
Čez približno dve uri zazvoni telefon. Mama se vstane in zaspano dvigne slušalko:”Prosim? Kaj! Kako? Takoj bomo. Hvala David.”V trenutku, ko odloži steče v Leonovo sobo, ga vzame iz posteljice in zbudi še Klariso:” Hitro Lisa! Zbudi se odhajamo! ” Klarisa se zbudi in začne počasi parkirati stvari in vpraša:” Kje je Oči? ” Mama se v naglici usatvi in zavzdihne:” Srček… Ravno zato odhajamo. David me je klical. Oči se ni vrnil z naloge.” Lisi se je obraz pomračil, v oči so ji pritekle solze. Njen svet se je pravkar podrl.
“Pridi Lis, David čaka spodaj, da nas odpelje na varno.” je rekla in odšli so.

***************
To je torej 1. del. Upam, da vam je všeč. Brez skrbi, če mislite, da je življenje 9 letnice dolgočasno, naj vas razveselim da je bil to le nekakšen prolog ?! V naslednjih delih boste spremljali starejšo punco, ki…. He he, ne bom izdala ? obljubim, pa da bo napeto!

0
0

Uauu vsec mi jeeee ☺️

0
0

Ja ful je zanimivo. Me res zanima kaj bo ?

0
0

Zanimivo nnnnnaaaadddaaaaalllljjjuuuujjjj

0
0

Prosim nadaljuj!

Okž!!!❤️

0
0

O noro ful kul ful me zanima kaj bo naprej!

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*