1
0

1. KRALJEVA DRUŽINA SE PREDSTAVI
Najprej bi rada povedala, da je bila ideja za to zgodbo v resnici igra. V šoli smo se za hec igrali neke vrste “kraljevo družino”. Na podlagi te igre sem napisala to zgodbo. Od nje sem prevzela imena igralcev, zgodbo pa sem si izmislila sama.

Najprej naj vam predstavim osebe, ki nastopajo:
– Kraljica Elizabeta 1.
– Kralj Leonardo Da Vinchi (njen mož)
– Leonardov osebni stražar Butler (ukraden Artemisu Fowlu)
– Princ Klicaj (najstarejši (edini) sin in Leonardov najljubši otrok)
– Princesa Pikica ali Eliza 2. (najstarejša hči)
– Princesa Vejica ali Emilia (srednja hči)
– Dvopičje (najmlajša hči, ki je ne marata ne oče in ne mati)
– Vitez Trump (…)
– Mačka Glupsi (ukradena našim sosedom :))
– Oklepaj ali Hilery (grajski dvorni norček)

Zdaj pa zgodba.
Ime mi je kraljica Elizabeta 1., všeč pa mi je če mi ljudje rečejo Liz. Živim v gromozanski “hišici” na drevesu in trenutno molim.
Nisem verna.
Pa to počnem vseeno. Ravno smo končali z gradnja “hišice” na našem “majhnem” drevesu. To, da ji rečem hišica je naravnost PONIŽUJOČE. Še palača je zanjo prešibka beseda. Zakaj molim? Ker imam občutek, da se bo drevesce pod vso to težo ravnokar sesedlo. Čudi me dejstvo, da se še ni! Toda dovolj o tem. Raje mi pustite, da vam predstavim mojo noro družino.
Smo kraljeva družina. Z Leonardom sem se poročila, ko sem bila stara 27 let. Potem pa sem imela otroke. Klicaj in Pikica sta dvojčka. Opozarjam vas na nekaj. Ne prestavljajte krivde name! Vsa 4 imena je mojim ljubim otrokom izbram moj mož, Leonardo. Edino pravico, ki sem jo imela, je bila, da sem Pikici in Vejici dodala še imeni Eliza in Emilia. Naj vam zdaj povem nekaj! Prvi otroci so nekaj najlepšega. Potem se lahko le pripravite na nočno moro. Tudi v mojem primeru se lahko. Zdaj pa nekaj o mojem možu.
Ne pravim, da Da Vinci ni dober mož. Pravim le, da ima včasih slabe ideje. Gremo nazaj k zgodbi.
Po Klicaju in Elizi sem dobila princeso Emilio (Vejico) in nato še Dvopičje. Dvopičje je bila že kot dete nekaj posebnega. S tem ne mislim nič dobrga. Kot majhna je vsem kradla stvari in ko je dopolnila devet let, je Leonardu začel izginjati denar iz družinskega sefa. Najprej je bilo le deset evrov, nato sto, dvesto, na koncu je bil pogrešan cel milijon. Ko je Leonardo najavil družinsko srečanje, da bi razčistil kaj se dogaja, je Dvopičje izginila. Vrnila se je čez nekaj let, kot hipi. Oče je bil tako besen, da jo je izgnal. Šele takrat je ugotovil, da je ona ukradla denar. “Očetu se ne krade!” je rekel in jo nagnal. Takrat je izgubila svoj naziv princese in Leonardo je lastnoročno izbrisal njeno ime iz družinskega drevesa.
Tako. Potem so tukaj še vitez Trupm o katerem ne bi govorila, saj vam po mojem mnenju že ime dosti pove. Ter seveda naša ljuba mačka Glupsi, ki je tako neumna, da se ves ljubi dan zaletava v steno.
Oklepaj ali Hilery, naš dvorni norček, ki naj bi bil celo moj mrzli prapra stric! In seveda Butler. Butler je Leonardov najboljši prijatelj in njegov telesni stražar. Več o njem pa bo tako ali tako povedal Leonardo. Butler je tako ali tako za njega glavna tema pogovora.
Našo prvo dogodivščino si lahko preberete v nadaljevanju.

Se nadaljuje….
P.S. Komentirajte, če vam je všeč!

0
0

super nadaljuj

0
0

Nadaljuj

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*