1
0

Zdelo se mi je malo čudno, da noter prideš z dvema fantoma, zato sem rekla, da grem s puncama.
»Dobra izbira.« reče Katarina in me že potegne za roko.
»Oh, prav. Se vidimo notri.« Taj zavije z očmi medtem, ko se mi punce bližamo začetku vrste, kjer nogometni igralci držijo vrata. Tam je tudi Lan. Mi tri gremo do njega. Pogleda nas in reče: »Počakajte. Naj pogledam, če ste na seznamu.«
»Ja. Na listu smo kot ‘punce’. ‘Luštne’ je prvo ime mimogrede.” mu reče Katarina.
»Ja. ‘Luštne punce’ tukaj ste. Kar vstopite.” nam reče in odpre vrata.
»Vidiš Elena? Imela sem prav.« mi reče Katarina ko vstopimo v veliko prvo sobo. Na tleh ima bele in čre ploščice ter na sredini mizo s pijačo in prigrizki. V tej sobi so tudi stopnice. »Jap. Imela si prav.« rečem.
»Okej. Čas, da najdemo Krisa, rešimo dan in…uživamo na zabavi. Pa gremo!« reče Katarina in iz mize vzame dva bonbona, Niki pa poskusi nek domač sok. Ko spije prvi požirek nama pove, da ima okus po napoju. Jaz niti nisem vedela kaj bi ji rekla tako, da sem s pogledom iskala Krisa.
»Punci, ne vidim Krisa. Ostanita tukaj…sama grem ponj.« jima rečem, saj sem res hotela biti malo sama. Sprehodila sem se po prostoru in ga seveda opazila z Majo in Lino.
»Tvoj kozarec je prazen, Kris! Grem po novega! Zadnja zgodb je bila super. Ne povej nobene dokler se ne vrnem, prav?« mu reče Lina.
»Ja seveda.« reče Kris s čudnim izrazom na obrazu. Najbrž je pijan. Kdo ve koliko alkohola je spil. Ker ni Line brez strahu pridem tja in pozdravim Krisa.
»Elena! Tukaj si! Mislil sem, da ne boš prišla!« reče tako začudeno kot bi me videl po večih letih.
»Samo vrsta je bila dolga…«
»Vesel sem, da si prišla…« reče in me potegne za roko. Najini glavi sta zdaj skupaj, on pa mi reče: »Celo noč že razmišljam o tebi.«. To je bilo lepo slišati ampak kaj naj rečem jaz?? Resnica je, da rudi jaz razmišljam o njem in to skos. Nekako bolj vljudno bi bilo, da rečem, da je to zabava in se lahko zabavava. Ampak so mi iz ust kar ušle besede: »Tudi jaz sem o tebi.«
»Nekaj sem te hotel vprašati.« reče in še vedno stojiva tako skupaj. Zelo lepo je. »Vem, da sva rekla brez obljub…« začne.
»Sva res? V bistvu zdaj to ni pomembno, saj ne bom zapustila gimnazije…«
»Ti, jaz..« spet začne neki jecljat ko pride Lina in me porine na tla, stran od Krisa. Žalostno ga pogleda in reče: »Zakaj te ta punca zmeraj zasleduje. Prosim ne reci, da sta skupaj.«
Kris je videti presenečen: »Elena…Elena je zelodobra prijateljica.«
Bila sem jezna na Lino. Zakaj naju zmeraj zmoti?? Bilo mi je prav vseeno, zato sem Krisa prosila za še nekaj minutk pogovora.
»Oprosti ampak imela si priložnost. Plus, rekla sem že, da je to noč Kris moj.« mi važno reče Lina. Kar naenkrat se za mano znajde Lan. Sploh ne vem od kje je prišel. »Nova pravila zabave! Če res hočeš biti s Krisom, ga moraš zmagati.« reče.
»Si si tole zdaj izmislil?« ga vpraša Maja.
»Lan! Ti držiš vrata!« reče Liba zelo glasno.
»Ah. To je dolgčas, zato sem samo spustil vse notri.« se nekako posmehne Lan. Jaz pogledam naokoli in res je tu veliko ljudi in opazim tudi da vsi moji prijatelji stojijo za mano. »Tekma za čas s Krisom…rad imam igre z visokimi standardi!« reče Taj.
»Maš to, Elena!« zavpije Katarina.
»Nisem neke vrste pokal, da me zmagaš in vlačiš na okoli!« reče Kris, ki je videti malce užaljen.
»Okej, zmenjeno. Zdaj pa igrajmo. Elena proti Lini. Zmagovalka dobi 10 minut z našim lepotcem!« reče Lan, ki se dela kot, da Kris sploh ni nič rekel. Z Lino se spogledava. »Lepo lepo. Take igre nisem izgubila že od šestega razreda. In seveda točno vem kako bom zapravila teh deset minut.« reče Lina in me še vedno posmehljivo gleda, jaz pa ji jezno rečem, da bi rada samo govorila z njim. Ampak vseeno bi bilo lahko to malce zabavno, da Lini dokažem, da sem boljša od nje. »Pa začniva igrati!« rečem