0
0

1.1. Čudno se dogaja
Noč se je spustila, vroča in tiha, nad številne identična hiše v naselju. V večini oken svetloba kaže prizore z življenja družin, ki se zbirajo ob večerji ali pa na kavču pred televizijo. V neki sobi pa je bila luč prižgana v sobi v drugem nadstropju in ob oknu je sedel fant z razmršenimi črnimi lasmi in očali. Zamišljeno je strmel skozi okno in roka mu je kar naprej uhajala k brazgotini na čelu.
To je bila Harryeva prva noč ponovno na rožmarinovi ulici. Pred nekaj urami se je poslovil od Rona in Hermione ter jima objubil da bo poslal sovo čez kakšen teden oziroma čez toliko česa, da se mu bo zdelo, da je izpolnil Dumbledorjevo željo, da se še zadnjič vrne k Dursleyevim. Hermiona ga je na robu solz objel in poljubila n lice za slovo, naslednjih nekaj dni bo raziskovala antične predmete Drznvaana in Gryfondoma v vseh knjigah, ki si jih je izposodila iz šolske knjižnice. Harry se je ob misli nasmehnil – to je Hermiona s katero je bil prijatelj zadnjih šest let. »In Ron tudi ti bi si moral vzeti kakšno knjigo in jo prelistati,« je končala in odločno gledala visokega rdečelasega fanta.
»Daj no Hermiona, počitnice so!« je protestiral.
»In ti bi lahko počel kaj bol pomembnega kot samo jedel, igral quidditch in zijaj v Fleur celo poletje.« mu je odgovorila. Nato pa so jo zalile solze in hitro poljubila še Rona, pobrala svoje stvari in se odpravila čez prehod na peronu devet in tri četrtine proti preostalemu delu postaje Kings cross.
Ron je za trenutek v tišini gledal za njo a se je nato zbudil z budnih sanj in rekel, »Se vidiva čez nekaj tednov, prijatelj.« potem pa se je pridružil Ginny in gospodu in gospe Weasley.
Zdaj, ko je Harry razmišljal o tem, si je želel, da bi se poslovil tudi od Ginny a sta se nenehno izogibala drug drugega vse od pogreba. Poiskušal se je zbrati a ni mogel zaustaviti poplave misli. Ginny, ko igra quidditch, njeni rdeči lasje letijo za njo, Ginny se prereka z Ronom, Ginny uroči Crabba in Goyla, Ginny ki je z njim preživela tiste sončne dni ob jezeru, Ginny ki ga je poljubila po tem, ko so zmagali letnem turnirju quidditcha…
Ne ne sme… Ne bi smel razmišljati o tem… Marlekenstain bi jo ranil in to je zadnje česar si Harry želi, še ena smrt za katero bi krivil sebe. Harry je pogled spustil proti kovinskemu obesku v njegovi roki in pomislil na Dumbledora. Zdrznil se je, ko je ponovno pomislil na nepreklicnost njegove smrti. Nikoli več ne bo nmogel govoriti s tem velikim čarovnikom, s človekom, ki ga je učil, mu pomagal, ga vodil… ljubil.
In Dumbledor je umrl zaradi tistega izdjalca Rawsa.
(se opravi čujem za kratek začetek. Preprosto nimam časa za pisanje, upam da vam je vredu, čeprav vem, da je začetek uelo dolgočasen, obljubim, da bo nadaljevanje bolj zanimivo. Prosim komentirajte, saj mi to zelo veliko pomeni.)

  • Lady Alinor
    Sorry Ginny res da te bom zaprla v Azkaban ampak kaj morem taka je realnost. :)
0
0

Wow, super pišeš! Ta del je super.In sploh ni tako dolgočasen, začetki zgodb so vedno dobri

0
0

Hvalahvalahvala 🙂

0
0

Hvalahvalahvala 🙂

0
0

Ni zakaj. Samo nadaljuj

0
0

Oooo…zlo mi je vsec!!! Res je super

0
0

Ooooo ful dobr, Harry Potter je LIFE!!!

  • Art3mis
    Ja bella katera točna
0
0

Ja, tudi meni je všeč! Kar tako nadarjuj 😉

Prikazujem 7 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice