0
0

S siriusom, sta se odpravila v kuhinjo, ko je Lily razglasila, da je kosilo pripravljeno. Harry je ugotovil, da je bila Lily Potter odlična kuharica. Domači bučni sok je bil boljši kot tisti, katerega so pripravljali hišni vilinci. Ames, Lily in Sirius so se zagreto pogovarjali o aktualnih dogodkih, jeseni bo svetovno prvenstvo v Wuidditchu, na Bradavičarki bo učil nov profesor (Noruč Nerga se bo upokojil) napadi na bunkeljne v Londonu. Harry je pozorno poslušal in izvedel kar nekaj uporabnih informacij, kot naprimer, da je njegov oče igral zasledovalca za Oksfordske Podlasice in njegova mama je tdri dni na teden delala kot znanstvenica specializirana za napoje na čarovniškem inštitutu. Sirius je povedal, kako je poizkusil poiskati mesto za tolkača a ni bil dovolj dober. (»Ti si bil vedno najbolši pri Quiddichu James«) in na koncu se je sprijaznil z dolgočasno službo na ministrstvu.
Po okusnem kosilu, je James povabil Harrya, Leilo in Siriusa na igro Quiddicha na lepo izpraznjeni, skriti jasi v gozdu. Leila je nekoliko ugovarjala a na koncu pristala na ponudbo in Harry je odšel po svojo metlo. Končno jo je našel v omari kamor jo je verjetno vrgel prejšnji dan po vrnitvi iz šole. Razočarano je ugotovil, da ima le čistometa enajst. Preoblekel se je v trenirko (v kateri je bilo lažje leteti) in pobral metlo ter se pridružil ostalim.
Živeli so v tihi soseski, kjer so bile hiše bolj narazen kot na rožmarinovi a še vedno vidne ena zraven druge. Harry je napel oči, da bi prebral znak na križišču. Godricov dol, en kilometer.
»Pohiti, Harry,« je poklical Sirius in zamahnil z roko da naj jim sledi za vogal hiše. Sirius se je strinjal z Harryevo prošnjo, celo brez dovoljenja staršev. »Želel bi da je presenečenje, in zabavno bo.« je vztrajal Harry. Pravzaprav pa botra ni dolgo prigovarjal. Ob koncu pogovora je bil bolj navdušen kot Harry.
Harry je Siriusu sledil preko vrta v gozd. Majhna pot se je zvijala in se končala na polju obkroženem z drevesi, da bunkelni ne bi videli »esarkoli nenavadnega. Veliki obroči so bili postavljeni na obeh koncih polja in Sirius je mednje spustil zaboj z žogami. James je hodil ob robu igrišča, ter izvedel nekaj zaščitnih urokov. »V redu. Bunkeljni ne bodo videli ničesar.« je končno rekel, ko je pritekel k njim. »Pa poglejmo… Leila ti lahko z mano igraš zasledovalca, Sirius je lahko Tolhač in Harry…«
»Sem lahko iskalec?« mu je Harry vskočil v besedo. Vedel je da bi se izdal, če bi branil. Pri tem je bil grozen.
James ga je presenečeno premeril. »Iskalec?« je neprepričan rekel. »Si prepričan?«
»Ja… um… iskanje sem vadil v šoli, ko sem imel prosti čas,« se je zlagal Harry.
Jamesu in Siriusu je bilo to čisto sprejemljivo ampak Leila ga je gledala s sumom v očeh. Harry je čutil njene poglede in hitro je sedel na metlo.
»Torej, pozabimo tolkače in bo Sirius igral branilca,« se je odločil James.
»Merlin ne!« je zamomljal Sirius. James se je zasmejal. »Ah Sirius, dober branilec si.«
»Ne če igram proti tebi in Leili,« je rekel Sirius. »Saj tako ali drugače ne bom nič dosegel.«
Izpustil je žoge Harry je z očesom ujel blišč zlatega zviza preden je ta izginil. Poletel je navzgor, da bi začel iskati medtem pa sta oče in Leila počakala Siriusa, da je ta poletel proti obročom.
Harry je z občudovanjem opazoval igro. Njegov oče je bil najboljši zasledovalec, ki jih je kadarkoli videl. Vse govorice o Jamesovih Quiddich veščinah so bile resnične. In Leila ni bila dosti slabša od očeta, očitno je, da se je učila od najboljših. Harry je naredil krog nad drevesom medtem pa opazoval očeta in sestro, ki sta letela levo in desno ter si podajala žogo naprej in nazaj kot zelo dobra plesalca. Očitno sta si znala brati misli. Premikala sta se vse bližje obročem in se pripravljala na strel. Sirius je lebdel blizu desnega obroča, ko je James povzpešil naprej in dvignil Lokl pripravljen, da bi ga vrgel. A ne zadnji trenutek zalučal žogo proti Leili in ta ga je poslala čez levi obroč.
»In to je deset točk za Kopitljaja in Hčerko!«je vzkliknil James, ko je Sirius skomignil. »Takole igrajmo,« je nadaljeval James. »Če lahko Harry ujame zviz preden petnajstkrat zadeneva obroč zmagata vidva.«
Sirius je odgovoril tako, da je lokl zalučal na drugo stran igrišča in Leila je hitro letela za njim.
James in Leila sta ponovno zadela, nato je Sirius ubranil en strel in nato je boter pogledal Harrya in videl da ta le opazuje igro. »Zaposli se in išči zviz,« jevzkliknil Sirius in komaj ubranila Leilin strel, ki je bil namerjen v sredinski obroč.
»Oprosti,« je zavpil Harry in začel krožiti nad igriščem in iskal zlat lesket.
Igra se je nadaljevala še bolj napeto. Sirius je obranil en obroč a Leila in James sta nato zadela tri zaporedoma in rezultat premaknila na 50/0. Harry je krožil visoko in nizko. Potem je opazil lesket v Jamesovi bližini a ugotovil, da je bil to le odsev sonca v njegovih očalih. James in Leila sta imela zdaj 70 točk prednosti, 90 točk, 100 točk… Harry je zdaj vročično iskal zviz. Sirius je brezglavo letel pred obroči, ubranil je nekaj spektakularnih poizkusov a ni bil primerljiv z Leilo in Jamesom. 110 točk, 130 točk… in potem ga je zagledal. Zviz je letel tik nad tlemi ob srednjem obroču. Harry je povzpešil proti žogici a kmalu ugotovil, da je edini način, da se izogne trku v napeti igri pred njim, da se nad zviz spusti skoraj navpično. Ornil je metlo in jo usmeril proti tlom.
Njegov želodec je delal akrobacije, ko je lelel vse bližje k tlom. Vse bližje je bil… z roko je segel naprej… in z navdušenjem je začutil hladno površino zlatega zviza v njegovi pesti. Harry je metlo ostro obrnil navzgor. Če bi bil na ognjeni streli, bi bil čisto v redu a se čistomet ni odzval dovolj hitro in zletel naravnost proti tlom.
Svet se je vrtel okoli njega. Videl je zvezde… njegov komolec je utripal od bolečine…
»Harry! Ali si v redu?«
Harry se je usedel in odprl oči. Sirius, James in Leila so se postavili okoli njega. James je bil videti zaskrbljen, Sirius ni vedel kaj naj si misli in Leila je bila presenečena.
»V redu sem!« jim je zagotovil in dvignil roko v kateri je stiskal zviz.
Sirius mu je pomagal na noge. »To je bilo neverjetno!« je vzkliknil z širokim nasmeškom na obrazu. »James si videl to? Perfektni Wronski spust! Zmagoslaf Levy ga ne bi izvedel bolje. Merlinova brada za to si pa trdo vadil fant!«boter ga je potrepljal po hrbtu. »In zmagala sta Harry Potter in Tacmaister!«
»Kje si se tega naučil?« je reke James, ki ni mogel verjeti svojim očem.
Harry je nelagodno skomignil. »Ne vem, kar sam. Razmišljal sem, da bi naslednje leto v šoli igral iskalca. Veliko bolj zabavno je kot igrati branilca.«
Leila in rekla ničesar, tisti popoldan so igrali še nekaj iger. James in Leila sta v dveh igrah dosegla 150 točk preden je Harry uspel poiskati zviz ampak sta Harry in Sirius zmagala v ostalih štirih igrah.
Sirius je bil zmagoslaven. Ni prenehal govoriti o Wronskem spustu na igrišču. Leila je bila še vedno tiho. Harry ni vedel ali je bila pač taka ali pa je ugotovila, da se s starejšim bratom dogaja nekaj nenavadnega. A videl je poglede, katere je streljala proti njemu.
#Upam, da vam je nadaljevanje všeč in da vas je malo pozabaval. Meni je bilo vsekakor zelo zabavno pisati.
#Prosim komentirajte.
#Hvala za vse komentarje Dragon Girl/Ginny, Bella, Demosthenes, Weasley, Lumos, Art3mis, Harry Potter
#Ta del sem napisala že včeraj zato VSE NAJBOLJŠE SIRIUS! TA JE ZATE.

0
0

Aaaaa!!! Quidditch! Obožujem tvojo zgodbo. Vse kar si je Harry želel, je zdaj v tej zgodbi. Mojstrsko.

0
0

Prekrasno pišeš in všeč ni je kako tekoče je napisana ta quidditch igra. Ljubim quidditch.
Hvala, da pišeš to zgodbo.
#But Sirius Black did not reapear.

0
0

Jeeej quidditch! Se strnjam z Art3mis,tvoja zgodba je carobna! Komaj cakam nadaljevanje!

0
0

Lady Alinor, ta zgodba je RES fantastična! Ful me zanima kako bo še delovala tvoja bujna domišljija 😉

0
0

Jaz tvojo zgodbo naravnost obožujem! Kje si dobila te ideje? Zdej sem prebral vse dele, ki si jih napisala in sploh ne morem verjeti, kako je to fantastično. Bravo, le nadaljuj! 😉

0
0

Živijo!!!
Tvoje nadaljevanje me je vznemirilo!!!! Obožujem knjige…samo Harry Potter knjiga je bil moj prvi roman…ni mi bil všeč.
Gledala sem že tudi filme, ki so mi bili bolj zanimivi od knjige.
Tvoji deli Harry Potter so 1.000 proti 1.
Piši jih še naprej in jih nam (oboževalcem Harrya Potterja) še naprej predstavljaj. Predvidevam, da bi tudi sama pisateljica Harrya Potterja ( J.K.Roling) bili zelllloooo všeč!!!
#fenomenalno

0
0

Vsem milionkrat hvala za prekrasne komentarje. Zgodbo bom seveda nadaljevala, zgodbo saj tudi mene zelo zabava, ko jo pišem.
Da odgovorim bralcu ‘kje dobiš te ideje?’ kot prvo sem oboževalka Harrya Potterja in poznam tako skoraj vse teorije o Joanneinem pisanju, zato sem iz tega izpeljala tale svet. In potem sem začela ustvarjat karakterje, povezave med njimi in si zapisala vse dogodke, ki jih nameravam vključiti v zgodbo. In ne mislite da sem kakšen geni z super domišlijo, tole kar berete je večinoma veliko truda, kar vam pove tudi dejstvo da o zgodbi razmišljam že nekaj mesecev…
Love, Always Lady Alinor

Prikazujem 7 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice