Odgovorjeno
0
0

13.2.2019

Danes je jutro potekalo presenetljivo mirno. Zbudila sem se takoj ko sem zaslišala budilko. V miru sem si pripravila torbo in se preoblekla. Čop si je bilo po tretjem dnevu odkar sem si prala lase že lažje naredit a še vedno ni bil spodoben. Saj ni nikoli. V kuhinji me je že čakala mama. Zadnje dni je ni treba metati iz postelje in jo prositi, da ti pripravi športno opremo ker se tebi enostavno preveč mudi. Zaslišala sem čajnik kako brbota in kar slabo mi je postalo ob misli na čaj.
Mo sem mirno posedala v kuhinji in klepetala z mamo sem se spolnila, da pišemo matematiko.
“O ne.” sem rekla prestrašeno in odhitela odpirat torbo in iskati zvezek za matematiko. Ker nisem imela časa, da bi do konca odložila skodelico s čajem sem se polila po desni roki.
“Kako za Boga ti vsak dan to uspe?” me je vprašala mama med tem, ko je brisala mizo in ni si mogla kaj, da nebi sušila še mene. Če nebi strmela v zvezek, tako ali tako mi ni bilo nič jasno, bi rekla mami naj neha s tem.
Ko je bil čas, da grem sem pospravila zvezek in se napotila proti avtobusni. Pred sabo sem z izbuljenimi očmi opazovala če mi kje slučajno grozi kakšen kamenček. Danes se nisem spotaknila ob kamen temveč mi je klecnilo koleno, da me je noga bolela še dolgo za tem. Celo pot do avtobusne sem preklinjala.
“Mi danes pišemo matematiko.” sem potožila Nejcu.
“Ah mi danes pišemo matematiko in slovenščino.”
“A pri nivojskih?”
“Aha”
Že pred nekaj dnevi sem ugotovila, da je Mahne peta skupina pri nivojskih tako kot Nejc kar se pravi, da tudi on danes piše. Če nebo manjkal seveda kar bi bilo v bistvu dobro zame in zanj.
Na avtobusu sem spet brez učbenika kar tako ponavljala matematiko. Ha tega se res nisem učila zato stoprocentno ne bo 5ka ali 4ka.
Danes je spet najprej prišla Valentina za njo pa Anja in za njo še Maja.
“A smo se kej piflali?” sem ju vprašala kar vprašam zmeraj kadar pišemo test.
“Ja danes zjutraj.” je bil Valentinin odgovor. Spet sem pozabila listek z 16. razlogi a sem se spolnila, da ga imam slikanega.
Zazvonilo je in odpravile smo se vsaka v svoj razred kjer smo pri nivojskih pisale test. Srce mi je razbijalo tako močno, da bi ga lahko slišali celo astronavti na luni. Dobesedno nič nisem znala. Ko sem reševala nalogo sem zmerom kolebala med dvema odgovoroma. Na koncu sem le v celoti rešila test. Ne morem verjeti.
Pri slovenščini smo pisali razumevanje besedila za katerega cjevci sploh nismo bili seznanjeni. Pri športni nas je učitelj mučil saj smo kot kakšni psi skakali čez poligon. Pri geografiji je bilo spet zakon. Predmeti, ki so najbolj zanimivi se najhitreje končajo tisti pri katerih pa sploh nočeš obstajati se vlečejo kot žvečilka. Tako na primer je pri naravoslovju. Res, da učiteljica ni spraševala a vseeno smo se pogovarjali o najbolj nezanimivih temah.
Valentina je bila danes v varstvu. Družile sva se še z Majo in z Lano. Bile smo na Instagramu čeprav mi ni bilo zanimivo. Rajši bi šla v knjižnico.
Ko sem že mislila, da bom čakala sama je na srečo ali pa tudi na nesrečo prišla Flavija. Spoznali sva se v koloniji. Ker se že dolgo nisva videli sem ji povedala za Mahneta. Ni ga bilo v okolici zato jo je še bolj zanimalo kdo je ta debil. Pokazala pa sem ji njegovega brata Lana katerega je čez čas iz neznanega razloga poklicala. Še prej mi je povedala, da je zelo siten in da ji je še zadnjič težil.
“Kaj je?” je vprašal s sitnim glasom, ko je priracal do naju in se postavil karseda ravno.
“A je katera od vaju Nika Šolinc?” je spet vprašal preden sva lahko odgovorile.
“Neee!” sem vzkliknila in Flavija me je takoj razumela.
“Potem pa si to ti.” je zatežil Flaviji.
“Nisem!” je zavpila in odšla iskat svojo prijateljico Nežo, ki se je pretvarjala, da sem jaz. Ni nam verjel. Vzel mi je torbo in jo odnesel na drugo stran. Iz nje je povlekel moj zvezek za naravoslovje.
“Aha sem vedel. Ti si Nika Šolinc.” je rekel kot, da tega nebi vedela.
” Tilen je rekel, da ni v tebe” je spet rekel s sitnim glasom a se nisem menila ne zanj ne za njegove besede.
Napotila sem se nazaj on pa je šel za mano. Videl je, da gre Flaviji na živce zato je za nalašč stal zraven naju. Na srečo je prišel moj avtobus. Ko sem hodila do njega sem bila nasmejana do ušes hkrati pa so se mi tresla kolena.
Da vam razložim situacijo. Lana je Valentina pred kakšnima tednoma prepričala naj brata povpraša če pozna Niko Šolinc. Očitno se je s tem ukvarjal še do danes in verjamem, da se še bo.
Ampak kaj če…ne ne bom se ukvarjala s tem kaj je mislil on in njegov brat.
Ko sem prišla domov me je grozno bolela glava zato sem šla počivat in zaspala. Sanjalo se mi je, da smo imeli naslednji dan cel cirkus glede tega, a sem Mahneta vseeno popolnoma očarala. Poudarjam, da so to bile SANJE.
Zmeraj kadar se kakšna stvar SKORAJ AMPAK RES SKORAJ KONČA se more spet zbuditi iz sna. Kako za vraga naj sedaj pozabim na Tilna. No bomo videli kaj bo prinesel naslednji dan.

Hvala, da ste prebrali ta del. Povejte če vam je všeč in kaj naj popravim. Oprostite za napake v besedilu. Nadaljujem če bosta vsaj 2 pozitivna odgovora.
Lp. 🙂

Najboljši odgovor
0
0

Fuuull cool zgodba. Nadaljuj

Najboljši odgovor
0
0

nadaljuj plissss

Najboljši odgovor
0
0

Zelo dobra zgodba prosim nadaljuj!!!!!!

0
0

Kapa če to niso ble sam sanje kaj če se ti res zgodi… hahahahaha… prosim nadaljuj kr je prfektno

0
0

SUPER-DUPER!

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*