0
0

—Astrid—
Vampirka izgleda stara približno, kot jaz, morda leto starejša. Stopim korak nazaj. Vrata so se za mano zaprla. Začnem tipati za kljuko a je ne najdem. Pogledam okoli a na hodniku ni ničesar s čemer bi jo lahko lopnila. Triša mi je pojasnila, da sem imela manjši pretres možganov in moči ne bi smela takoj uporabljati, zato mi ne preostane drugega kot to, da se z vso silo zakadim v njo in jo zrušim na tla. Ona me prevrne na drugo stran, tako, da ona leži na meni.
Suvave se sem in tja, nakar opazim malo okno na hodniku. Čim hitreje stečem do njega in že nameravam odpreti zavese me zgrabi za roko: „Okej, do tu je še bilo zabavno ampak niti koraka več, če nočeš biti v težavah. Ime mi je Freya, poznam tvojo mamo in delam zanjo. Sploh ne pijem človeške krvi, v večini.
Nič ti ne bom naredila. Tvoj prijateljček Adian me je poslal, ker ti je pozabil dati nogavice.“ V roke mi porine čudne nogavice. Previdno si jih ogledam. Krajše so od navadnih nogavic. Pogled odmaknem od čudne stvaritve in ji sežem v roko: „Jaz sem Astrid, ampak verjetno že veš.“
Pokima: „Ti pokažem kje je kopalnica?“ Zmedeno ji pokimam. Na koncu hodnika odpre vrata in mi pomigne naj vstopim. Zmedeno pogledam okoli sebe in se spotaknem sama ob sebe. Skoraj telebnem na tla a se ujamem za umivalnik.

—Triša—
Astrid zmedeno pricaplja v čistih oblačilih. Ubožica mora biti totalno zmedena. Vse tu je tako čudno. Ko smo prišli v ta svet nas je tista vampirka Freya pričakala z ogromno kočijo brez konjev. Kar sama se je vozila in Freya je obračala neko čudno kolo, da smo zavijali. Razložila nam je proces tega, pa tudi to, da se ta pogruntavščina imenuje avtobus.
V stanovanju imamo tudi ogromno ploščato škatlo na kateri se predvajajo slike in neki ljudje. Moram reči, da so tej človečki res pametni.
To bo naporen teden za njo, ker bo morala spoznati vse te čudne stvari. Mislim, enkrat sem šla s Freyo v trgovino. To je njihov nadomestek tržnice. Poleg tega zelo radi zavijajo vse možne stvari. Mleko dajejo v neke čudne kartonske škatle. Toliko čudnih stvari. Za se ti zmešat.
Aja, Freya pa je kakor že veste vampirka a je dolžnica Astridine mame. Ko so jo ugriznili je preživljala hude stiske in takrat jo je našla Astridina mama. To je bilo kakih pet let nazaj tako, da je punca starejša od nas a ni videti.
Astrid se usede na kavč poleg mene. „Kje je Crystal?“ me vpraša. Pogledam ostale. „Zmaji so bili preveliki za v stanovanje, zato jim je Freya dala čarobno ovratnico, zato je Crystal zdaj……..pes.“
Crystal priskaklja k nam. Postal je haski. Ocean je postal havanski bišon in Serena dalmatinec. Tako močno me je zadelo, ko so se spremili.
Crystal se zažene v Astrid in ji skoči v naročje. Močno ga stisne in očitno se pogovarjata saj mu Astrid nekaj šepeta in se smeji pri tem.
V dnevno sobo vstopi Duke. Zadnje čase je zelo slabo spal. Res ga je skrbelo za Astrid, ves čas je bil pod stresom in toliko ur je prebledel ob njej, da mu je Alex moral prepovedati vstop v njeno sobo, sicer pa mislim, da je Adian imel prste vmes pri odločitvi.
Še vedno je v pižami in ko zagleda Astrid steče k njej. Močno jo objame in jo poljubi. Adian, ki je bil malo prej ves vesel spremeni izraz na obrazu. Namršči se in odide iz sobe nejevoljen. Serena z dvignjeno glavo odkoraka za njim. Duke Astrid še močneje prižame k sebi in očitno tudi Leah prekipi in odide za Adianom.
Pa saj je tu kot v kaki telenoveli. Vedno bolje mi gre a ne? Z izrazi pa to. Ampak res. Pogledam Luisa in on mi odmakne pramen las z obraza. Kaka sreča, da z Luisom nimava takih težav.
Duke spusti Astrid in močno zardi, ko vidi da smo buljili vanju. Alex vstane in gre v svojo sobo. Tudi njemu ne gre vse po načrtih. Smo pa res ena čudna družba. Duke odide pod tuš in Astrid stisne blazino ter se zazre v prazno.
Freya nekam izgine in se prikaže s kupom knjig in stripov. Pokaže jih Astrid in ona se zdi le še bolj zmedena.

Okej, prejšnič sem vas vprašala, kateri je vaš najljubši karakter v moji zgodbi, danes pa me zanima katero osebo imate najmanj radi? Morda na podlagi dejstev ali preprosto zaradi grdega, zlobnega karakterja. Hvala vam za vse vaše odgovore in po pravici sem vesela, da nista čisto vsem najbolj všeč le Adian in Astrid :). Uživajte v poletju!

Lp Ally

0
0

Res odlična zgodba. Hmm…mislim,da mi je najmanj všeč tisti psihopat oče od Adiana.
Nadaljuj!

0
0

waww zgodba je superr 🙂 drugače pa mi je najmanj všeč dorian

0
0

Super je. Nadaljuj. Mislim,da dorian

0
0

Jej. Nadaljuj. Seveda da Dorian,mi pa nekako tudi Luis ni pri srcu.

0
0

🙂
Oče od Adiana in Luis pri njem nisem popolnoma prepričana kakšen je

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*