0
0

—Triša—
Ura je kaka štira popoldne in Astrid je sklicala sestanek. Posedemo se za veliko jedilno mizo in Astrid začne: „Torej, stvar je taka. Zjutraj sem dobila Alexovo pismo preko ognjene pošte. Poslal mi je naslov njegove znanke, ki je čarovnica in pravi, da bi nam lahko pomagala. Kdo bi se javil, da gre z mano do te čarovnice po informacije?“ Sama se potuhnem, ker nisem preveč odprt tip človeka , pa tudi vse skupaj me straši. Duke previdno dvigne roko a ga Adian prehiti. Astrid mu pokima in tako Duke izvisi. „Torej bo Adian šel z mano k čarovnici, Triša in Luis prosila bi vaju, da gresta v kako knjižnico in izbrskata čim več o portalih in ključih.“
Jake previdno dvigne roko: „Nočem se delati pametnega a tu v tem svetu nimamo čarobnih knjižnic z takimi knjigami…“ Freya ga prekine: „V bistvu jo imamo. Knjižnica je čarobna, zato ni vidna očem ljudi. Je zelo stara in v lasti jo trenutno ima čarovniški par. Lahko vaju zapeljem a le, če gremo ponoči.“ Astrid ji pokima in jaz se končno počutim vsaj malo koristno. Knjige so moja specialiteta.
Leah in Duke sta zadolžena za pospravljanje stanovanja, ker smo ga že pošteno razmetali. Po mojem je to najbolj dolgočasna stvar in morda sta se mi za trenutek zasmilila a je hitro minilo. Jake bo ostal z njima, ker še zmeraj hodi v šolo, v gimnazijo in bi bilo čudno, če bi kar izginil, zato bo prek spleta nadoknadil zamujeno.

—Adian—
Z Astrid za trenutek postojiva pred manjšo hišico na obrobju mesta. Previdno potrkam. Že se nameravava obrniti in oditi, ko nama vrata odpre drobna okrogla postava. Pomigne nama naj vstopiva: „In, kako vama lahko pomagam?“ vpraša z raskavim glasom. Astrid se previdno ozre okoli in ji nato pokaže znamenje na vratu. Pokima ji in naju spusti v svojo dnevno sobo. Na sredi sobe je okrogla miza z kristalno kroglo na sredini. Okoli mize je posut čuden prah in na določenem razmaku so postavljene sveče. Sploh nimam priložnosti, da bi jo vprašal kaj je to.
Copra se usede na stol in nama pomigne naj prisedeva. Prvi se usedem a, ko Astrid namerava prestopiti čuden krog prahu zleti na drugo stran sobe. Copra prebledi in v roki se ji pojavijo vile zažene se v Astrid a ta se ji izmakne. Z glavo je močno zadela ob zid zato je cela krvava. V paniki sem in ne vem kaj storiti. Zgrabim kristalno kroglo in jo z vso silo zalučam v čarovnico. Ta se spremeni v vrano.
Astrid se zgrudi na tla in že nameravam steči k njej a najprej moram poskrbeti za čarovnico. Zaprem jo v ogromen kozarec. Stečem k Astrid, ki leži na tleh in panično gledam s čim bi lahko zaustavil krvavenje. Med tem se kozarec razbije in zaženem se v čarovnico, ki je spet v normalni obliki. Roke ji prislonim na vrat: „Kaj ste ji storili?“ Izgubim kontrolo nad samim s sabo in se začnem nenadzorovano tresti. „Povejte!!!“ Čarovnica iz sebe spusti čuden zvok: „V njej je tema!“ „Kaj, kaj pa fantazirate!“
Začne se tresti: „Prihaja, on prihaja!“ Iztrga se mi iz rok in zunaj zaslišim korake. Astrid potegnem v dnevno sobo in se skupaj z njo skrijem za omaro, tako, da še zmeraj lahko opazujem dogajanje. Copra steče v krog okoli mize in tekočino s vrča na mizi polije prah, ki začrtuje krog. Iz šatulje natrese novo plast prahu.
V trenutku se vse skupaj vžge in vrata se odprejo na stežaj. V sobo vstopi visok moški oblečen v črno, za njim pa še dva moža. Vsi so opremljeni z orožjem. Moški na sredini ima oči črne kot noč. V njih seva tema, taka, kot je sevala v Astridinih očeh, ko je napadla Doriana. Nekaj na njem, ne le oči, njegove poteze me spominjajo nanjo. „Ota, si me pogrešala?“ vpraša moški na sredini. Torej je čarovnici ime Ota. „Še zmeraj, misliš, da me boš zadržala s to tvojo coprasto zadevo?“ s prsti pomigne visokemu moškemu in ta stopi proti čarovnici, a čim pride do kroga dobi opeklino povsod kjer je prečkal mejo ali se je samo dotaknil. Okoli začne skakati in preklinjati čarovnico. „Idiot,“ reče moški na sredini. „Torej se mi še zmeraj ne nameravaš pridružiti?“ Čarovnica ne reče nič, le stoji tam: „Veš, večno ne moreš stati v tistem krogu?“
„In ti ne moreš biti večno tukaj. Bom že kako dobila hrano, če še ne veš sem čarovnica in znam čarati, tu stojim več sto let, ti pa boš preminil. Če ne od starosti od zla, ki se v tebi širi in prepravlja tvoje telo. Enkrat te bo do konca razjedlo, vse te krutosti, ki jih povzročaš, Gospodar senc.“
Srce mi začne biti še močneje, Astrid se predrami a ji z roko zamašim usta. Previdno si slečem jopo in ji jo podam, da si jo potisne na rano in zaustavi krvavitev. Pokima mi v zagotovilo, da ne bo kričala in zato se dvigne, da še ona vidi, kaj se dogaja. A ne traja dolgo, ko se prestopi, da bi bolje videla in se spotakne. Z roko se oprime omare za katero sva skrita in ta se prevrne.
Gospodar senc to sliši, prav tako tudi Ota. „Ota, nisem vedel, da imaš obiske?“ Dvema moškima pomigne naj preverita dogajanje. Prvega sunem z komolcem v trebuh in Astrid pomagam spraviti omaro z noge, ki se ji je zataknila podnjo. Ker sem popolnoma brez orožja zgrabim najbližji predmet in ga zalučam v drugega stražarja.
Astrid iz pasu izvleče svojo palico in jo raztegne a ker je prešibka hitro pade na tla. Pomanjkuje ji krvi. Proseče pogledam Oto in ta nekaj časa okleva a nato se odloči. Gospodar senc ravno izvleče svoj meč, ko Ota tleskne s prsti. Zadnje kar slišim je grozljiv krik Ote in proseči klic imena Astrid.

Upam, da vas ta del ni razočaral in da je moja zgodba še zanimiva 🙂 Skoraj v vsaki zgodbi je kak zlobec ali kaka oseba, ki je ne maramo, že zaradi načina kako je predstavljena. Vesela bi bila, če bi mi vsak napisal svoj popoln „ recept“ za nezaželeno osebo, ki pa ima v bistvu velik vpliv v zgodbi.
Meni je na primer všeč, če ima taka oseba, sploh v fantazijskih zgodbah, kanček norosti, pa tudi, če so arogantni ni slabo. Vesela bi bila tudi vaših „receptov“ za zlobce, da bom svoje morda še malo dodelala. 🙂

Lp Ally

0
0

Sssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppeeeeeeeeerrrrrr

0
0

ful dobr men je tut ime astrid xD 😀

0
0

Suuuuuuuuuuuuuupeeeeeer! Hitro napiši nadaljevanje! Komaj čakam!!! ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ 🙂

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*