Odgovorjeno
3
0

Hej! Precej sem zasedena s šolo, zato zgodbe ne bom objavljala tako pogosto. Poleg tega sem jo začela pisati v word in pa nadaljujem v zvezku;)
Preden gremo na zgodbo, bi rada samo še opozorila Soamij in marmelado, da mi oddata opis karakterjev:
https://www.pil.si/klepetalnica/tema/plusi-in-minusi-supermoci
Če pa sem vajine opise spregledala, pa mi prosim sporočita sem pod komentarje.
Hvala, NoName
_____________________________________________________________________________

17. del: https://www.pil.si/pisalnica/zgodba/plusi-in-minusi-supermoci-17-del
Ogroženi: Emily Jones, Jack Wright, Thomas Smith
Vse tri sem poslala v nevarnost. … Ga. Evans je klečala na tleh sredi praznega trga. namesto rok je imela lovke, s katerimi je bila prisesana na Thomasa, ki je ležal na tleh. Na tleh poleg nje sta ležala popolnoma siva Jack in Emily. … “Emily?” Sem srečno rekla. Počasi je prihajala k sebi. Ko sem jo postavila na noge, se je po mojih navodilih pognala v beg. … Nenadoma sem bila izmučena. Adrenalin je popustil. Izpod majice sem zvlekla knjigo, jo položila pred moškega in padla. Nisem omedlela. Enostavno preutrujena sem bila. …
_____________________________________________________________________________

Ko sem odprla oči, sem ležala v postelji. Pogledala sem skozi okno. Bilo je jutro. in… snežilo je? V Londonu? V aprilu? Ne, to ni možno. Nazaj sem legla in se ozrla okrog sebe. Bila sem v leseni stavbi, v kateri je bilo malo svetlobe. Edina svetloba je prihajala skozi okno, ter od rumene luči na lesenem stropu. Soba je bila prijetno topla. Rumena svetloba in lesene stene so dajale sobi toplino. Ležala sem na leseni postelji, tudi pohištvo je bilo leseno. Izgledalo je kot stara planinska koča. vstala sem in odprla vrata v kopalnico, ki je bila začuda nova in moderna. V kotu je stala masažna kad, na drugi strani pa tuš. Tam so bili seveda še umivalnik, stranišče in omare z brisačami. Kopalnica je bila popolnoma nova, kar me je presenetilo.
Umila sem se, se preoblekla (v omari sem našla nekaj oblačil), svoja oblačila sem dala v pranje ter iz kopalnice stopila čista, urejena in sveža. Na omarici sem zagledala list papirja. Vzela sem ga v roke in začela brati.
Chloe!
Vabim te na zajtrk. Jedilnica je v pritličju. Uredi se in pridi.
Robert King
Odprla sem vrata na hodnik in poiskala stopnice. Ob stopnicah je na moje presenečenje stalo dvigalo. Odločila sem se iti z dvigalom, da ga preizkusim. Ko je prispelo, sem videla da je novo, tako kot kopalnica. Od petih nadstropij sem želela v prvo, to je pritličje. Dvigalo je popolnoma delovalo, celo sodobno je bilo. Ko so se vrata dvigala odprla, sem zagledala Roberta, Jacka in Thomasa sedeti pri mizi. Pred mano se je odprl velik prostor. Nekaj tega prostora je zavzemala ogromna miza in stoli, na drugi strani je bila kuhinja, vmes pa je bila mizica, kavč in ogromen televizor. Zgradba in stvari v njej so bile resnično ena in druga skrajnost. Ogrodje je bilo leseno, na tleh so se povsod razprostirale ogromne preproge. Kopalnica je bila sodobna, kot tudi dvigalo, kuhinja in televizor. Miza, stoli in mizica so bili leseni. Le kavči so bili ujeti v času. Bili so čisti, a niso posegali ne v eno, ne v drugo skrajnost. Prisedla sem k fantom. Od vseh štirih sva delovala spočito samo jaz in Robert. Thomas je bil še vedno siv, Jack pa videti izmučen. Včerajšnja bitka ga je čisto sesula.
“Kako sta?” Sem ju previdno vprašala, kot bi se bala, da se bosta spremenila v zombija in planila name.
“Še kar. Kako pa sem videti?” Je odgovoril Jack. Malce sem se mu nasmehnila. Tudi on je meni vrnil izmučen nasmeh. Odgovorila sem mu.
“Nič bolje kot si sam rekel da se počutiš.” Nato sem se obrnila k Thomasu, ki je sedel poleg mene. “Pa ti?” Thomas si je z roko pogrnil nazaj razmršene lase in zavzdihnil.
“Počutim se, kot da bi mi včeraj neka nora gospa izsesala življenje.” Tudi on mi je vrnil nasmeh. Sicer slaboten, nasmeh pa je vendarle bil. V roke sem vzela kozarec pomarančnega soka in sendvič.
“Torej…” Je spregovoril Robert.
“Torej.” Sem mu odgovorila in jedla naprej.
“Vas zanima… karkoli o… čemerkoli?” Je nadaljeval.
“Ali je Zemlja ploščata?” Mu je zabrusil Thomas in čemerno jedel naprej. Robert je počasi pokimal in si začel ogledovati stare slike na lesenih stenah.
“Hmm…” Sem rekla. Robert me je pogledal.
“Ja?” Nato sem vprašala vse, kar me je zanimalo in tega ni bilo malo.
“Torej… kaj so najine moči? In kaj je ga. Evans v resnici? In kdo si ti? In kaj pomeni savant? Ali je vse povezano? Kje sploh smo? Kam je ga. Evans odpeljala Emily? Kaj pa knjiga? Zakaj je pomembna? Ali bom še kdaj videla Emily?” Lahko bi še nadaljevala, ampak se mi je zdelo, da je vprašanj dovolj. Starec se mi je nasmehnil.
“Vidim, da te zanima vse in še več, gospodična Roberts.”
_____________________________________________________________________________

In 18. dela je konec. V komentarje napišite teorije/mnenja/pohvale/kritike,… Hvala že vnaprej!!
Lp, NoName
P.S.: Za tiste ki ste mi opisali karakterje, ali pa mi jih še boste: vaši liki se bodo v zgodbi pojavili kasneje, saj imam zgodbo v zvezku napisano že za kar nekaj delov vnaprej.

Najboljši odgovor
0
0

Ja, če jih pa imaš pa jih objavi! Jaz obožujem tvojo zgodbo!

0
0

Jaz tudi!! Komaj čakam nov del

0
0

Superca.

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*