0
0

Iz neznanega razloga pa ve, da ga ne bi, da so bili za prvič krivi le refleksi. Če bi ga rada poškodovala naslednjič bi bila to zavedna zadeva. Za to bi se odločila.
»Umakni se.« reče. Njen glas je zdaj šibkejši kot prej.
Tokrat jo uboga in jo izpusti, ter se odmakne na dostojno razdaljo. Oba sta dovolj sposobna, da bi poškodovala drug drugega in vendar se ni nič zgodilo. Risa ne ve kaj naj bi to pomenilo vendar je jezna nanj, saj ji je podaril toliko mešanih dejstev, da ne ve več kaj bi naredila glede situacije.
In nato ju zmoti glas z desne. »To je zelo zabavno in vse ampak ne vem, če nam bo prepir kaj dosti pomagal.«
Lev je in Risa ugotovi, da se je njen načrt obrnil proti njej. Lažen prepir naj bi bil preizkus, če je Lev vreden zaupanja a se je ta spreobrnil v pravi prepir in med tem je popolnoma pozabila na Leva. Lahko bi pobegnil in onadva ne bi vedela dokler ne bi bil že daleč stran.
Risa v Connorja zapiči grd pogled in vsi trije nadaljujejo svojo pot. Čez deset minut se Lev umakne na samo in Connor uspe spregovoriti z Riso.
»Dobra,« reče Connor. »Delovalo je.«
»Kaj?«
Connor se nagne bližje in zašepeta, »Prepir. Začela si ga, da bi videla, če bi lev pobegnil, ko ne bi bila pozorna nanj, mar ni tako?«
To Riso preseneti. »To si vedel?«
Connor jo pogleda z nasmehom na obrazu. »Ja… recimo.«
Če je imela Risa o njem negotovo predstavo, je zdaj še huje. Sploh se ji ne sanja kaj naj si misli. »Torej… vse kar se je zgodilo je bila samo iluzija?«
Zdaj je Connor negotov. »Recimo. Tako nekako. Ali ni bilo?«
Risa mora zadržati nasmešek. Kar naenkrat se zdi njegova družba prijetna in sproščena. Le kako je to možno? Če bi bil njun prepir resničen bi bila zdaj na preži. Tudi če bi bilo vse le laž bi bila na preži, ker če tako prepričljivo laže, mu ne bi nikoli mogla povsem zaupati. A zdaj je videla oboje pomešano v eni osebi. Bilo je resnično, bilo je igrano, in ta kombinacija je vse naredila ravno prav. Tako kot če bi izvajala smrtonosne akrobacije nad varnostno mrežo.
Oklepa se te misli, ko dohitita Leva in se skupaj odpravijo proti civilizaciji.
DRUGI DEL
Štorklanje
»Ne moreš spreminjati zakonov, če prvo ne spremeniš človekove narave«
-Zdravilka Greta
»Ne moreš spremeniti človeške narave, če prvo ne spremeniš zakonov.
-Zdravilka Yvonne
________________
9. Mama
Mama je stara devetnajst let a se ne počuti tako stara. Ne počuti se modrejša ali bolj sposobna opraviti s situacijo, kot mlada deklica. Kdaj, je nehala biti otrok se sprašuje. Zakon pravi da takrat, ko je dopolnila osemnajst let; a zakon je ne pozna.
Še vedno pretresena od travme, se oklepa novorojenca. Nekaj po sončnem vzhodu je, jutro je hladno. Zdaj hodi po stranskih ulicah. V bližini ni nobene duše. Smetnjaki rišejo kvadratne sence. Razbite steklenice ležijo povsod okoli nje.
To je pravi čas, da to storim. Ob tem času kojot in drugih zveri ne bo več na spregled. Ne bi prenesla misli na to, da njen dojenček po krivem trpi.
Velik zelen smetnjak se pojavi pred njo, se odseva na neraven pločnik ulice. Dojenčka močno pritiska k sebi, kot da bi lahko smetnjaku zrasle roke in otroka povlekle v svoje umazane globine. Med smetnjaki nadaljuje pot po ulici.
Bili so časi, le malo po tem, ko so uvedli zakon o življenju, ko so bili taki smetnjaki za mlada dekleta, kot je ona, zelo mikavni. Obupana dekleta so svoje nezaželjene novorojenčke pustile v smeteh. To je postalo tako pogosto, da ni bilo več deležno medijske pozornosti. Postalo je del življenja.
Smešno ampak zakon o življenju naj bi varoval pravico do življenja.
Namesto tega je naredil vsako življenje poceni. Hvala za možnost štorkljanja, ta prekrasen zakon, ki dekletom kot je ona omogoči veliko lažjo odločitev.
_______________________
Opravičujeva se za zakasnjeno objavo a z Demosthenesom sva morala razmisliti kako se bo zvodba nadaljevala in prišla sva do prepada ker je idej za ta svet resnično neskončno in poleg tega morava seveda dobro razvito glavno zgodbo, ki bo na koncu verjetno vkjučevala najmanj deset glavnih oseb in še več stranskih. Res upava da vam je do zdaj všeč in da boste še naprej prali in komentirali. Imava pa še nekaj vprašanj glede tega kako vi razumete zgodbo.
1. Zakaj si Lev želi biti razvezan?
2. Kaj pomeni štorklanje. (vem v tem odlomku je o tem napisano zelo malo ampak me res zanima, če je kdo že ugotovil za kaj se gre.)
____________=
art3mis.demosthenes@gmail.com
____________
Art3mis in Demosthenes

0
0

Ful mi je všeč vajna zgodba.
1. Lev si želi biti razvezan ker je tako vzgojen in misli, da je to nekaj dobrega, kot dobro delo, nekaj je povezano z vero itd.
2. Štorklanje je nekaj za mamice, ki niso sposobne srbeti za svoje otroke (so premlade, nimajo denarja…)mogoče kot da daš otroka v rejništvo (nekaj levovih bratov in sester je “prišlo po štorklji” kajne?”)

  • Lady Alinor
    Ps. Lepa profilna, kako ti jo je uspelo nastavit?
0
0

Ali kdo želi nadaljevanje?

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice