0
0

»Zasačili smo te med dejanjem, dekle drago,« reče. Besedi ‘dekle drago’ zvenita kot kletvici. »Zakon ti že dovoli štorkljati ampak samo, če tega nihče ne opazi. Tako kar vzemi svojega otroka in pojdi preden pokličem policijo.«
Connor se trudi, da bi se zbudil iz svoje nerazumnosti. »Ampak… ampak…«
»Samo utihni!« reče risa z glasom, ki je poln strupa in sodbe.
To povzroči, da se ženska nasmehne ampak to ni nekaj lepega.
»Očka je vse uničil kajne? Vrnil se je namesto, da bi preprosto odšel.« ženska hitro pogleda Connorja. »Prvo pravilo materinstva, dekle: moški vedno zamočijo. Če se tega naučiš zdaj boš veliko srečnejša.«
Dojenček med njima še vedno joka. To je kot igra pri kateri nihče ne želi prejeti tistega kar je na mizi. Risa naposled seže proti otroku in ga dvigne z predpražnika ter ga močno stisne k sebi. Jok je zdaj tišji.
»Zdaj pa da te ne vidim več tukaj,« reče ženska, »ali pa boš govorila s tistimi policisti tam.«
Connor se obrne in spet zagleda policijski avtomobil, ki se na pol skriva za avtobusom. Lev stoji pri avtobusnih vratih, da se te ne bi zaprle, na obrazu pa se mu rišejo različna čustva. Nestrpni voznik ga nejevoljno premeri.
»Pridi časa nimamo na pretek!«
Connor in Risa se obrneta stran od hiše ter pohitita proti avtobusu.
»Risa, jaz…«
»Ne reči,« ga zbode Risa. »Nočem niti slišati.«
Connor se počuti tako zlomljen kot takrat, ko je izvedel, da so njegovi starši podpisali razvezni odlok. A takrat je jeza prekrila strah in šok. A zdaj v njem ni bilo takšne jeze. Jezen je bil le nase. Nič mu ne bo pomagalo, obupal je. Vsa njegova samozavest je izginila kot umirajoča zvezda. Ubežniki bežijo pred zakonom. In zdaj so zahvaljujoč njegovi neumni presoji, trije ubežniki z dojenčkom.
12. RISA
Nikoli ne bi uganila, kaj je obsedlo Connorja.
Zdaj se je zavedla, da ne le to, da sprejema slabe odločitve. Ima tudi lastnost da sprejema nevarne odločitve. Na šolskem avtobusu ni veliko otrok in nejevoljen voznik jezno zapre vrata in dojenčka niti ne omeni.
Verjetno zato ker ni edini dojenček na avtobusu. Risa se prerine pred Leva in skupinico vodi proti zadnjim sedežem. Na poti opazijo dekle, ki v naročju stiska svoj klopčič sreče, ki prav zagotovo ni starejši od šestih mesecev. Mlada mamica se spogleda z Riso a se dekle izogiba njenega pogleda.
Po tem ko se skupaj usedejo čisto zadaj, nekaj vrst za najbližjimi otroci, Lev pogleda Riso. Vidno je da ga je strah vprašati kar je očitno. Nato končno vpraša.
»Amm… zakaj imamo dojenčka?«
»Vprašaj njega,« reče Risa.
Pretreseni Connor pogleda čez okno. »Iščejo dva fanta in dekle. To da imamo dojenčka jih bo odvrnilo iz sledi.«
»Super,« reče Risa z hladnim glasom. »Mogoče pa je najbolje, če kar vsak izmed nas najde dojenčka.«
Connor opazno zardi. Obrne se proti njej in iztegne roke. »Jaz ga bom držal,« reče, a Risa mu ga ne da.
»Ne zaradi tebe bo začel jokati.«
Risa se spozna na dojenčke. Vsi DrDomovci so vsaj nekajkrat pomagali pri skrbnikih novorojenčkov. Ta bi prav gotovo končal v državnem domu. Prepričana je bila, da ga ženska pri vratih ni nameravala obdržati.
Pogleda Connorja. Ta se namerno izogiba njenemu pogledu, saj je še vedno rdeč v obraz. Seveda je lagal. To ni bil razlog zaradi katerega je tekel proti hiši. Nekaj drugega je bilo. A očitno je bilo, da bo Connor pravi razlog za svoje dejanje obdržal zase.
Avtobus se vstavi in pobere še nekaj otrok. Dekle z dojenčkom vstane in se sprehodi proti koncu avtobusa ter se usede pred Riso ter se obrne, tako da jih vse vidi.
»Živijo, vi ste gotovo novi! Jaz sem Alexis in on je Chase.« njen dojenček si radovedno ogleduje skupinico ubežnikov. Alexis ga prime za zapestje in pomaha z njegovo roko, kot z nekakšno lutko. »Reči živijo Chase!«
Alexis je verjetno mlajša od Rise.
Dekle iztegne vrat in pogleda otroka v Risinem naročju. »Novorojenček! Vav! Kako si pogumna, da se že tako hitro vračaš v šolo.« obrne se proti Connorju. »Si ti oče?«
»Jaz?« Connor je za trenutek nekoliko zmeden in ne ve točno kaj naj reče potem pa se spametuje, »Ja, ja sem.«
»Kako super, da sta še vedno skupaj. Nick, to je Chasejev oče, niti ne hodi več v to šolo. Poslali so ga na vojaško šolo. Njegovi starši so bili tako jezni, ko so ugotovili, da sem noseča, bal se je, da ga bodo razvezali. Ali lahko to verjamete?«
Risa bi lahko to dekle zadavila, če ne bi potem mali Chase ostal brez mame.
»Torej ali je fantek ali punčka?«
Premor pred odgovorom je neroden in čuden. Risa se sprašuje če bi lahko na diskreten način da bi to pogledala ne da bi Alexis so obazila a očitno tega ni mogla storiti. »Deklica,« reče Risa. Vsaj petdeset procentov možnosti je da ima prav.
»Kako ji je ime?«
Tokrat se oglasi Connor. »Didi,« hitro vskoči fant. »Ime ji je Didi.« ob tem se Risa nasmehne čeprav je še vedno jezna na Connorja.
»Ja.« reče Risa. »Tako kot jaz. Družinska tradicija.«
__________________
Tako nadaljrvanje je spet tu. Na žalost nisva mogla objaviti med tednom, saj sva bila oba zelo zaposlena zaradi šole in obšolskih dejavnosti. Upava, da se še spomnite zgodbe in da boste brali naprej (in komentirali). Se pa že v naprej opravičujeva, če bova od zdaj naprej objavljala bolj poredko.
_______
art3mis.demosthenes@gmail.com
________
Art3mis in Demosthenes

0
0

Kar nadaljuj

0
0

Zelo dobro, lepo da sta se vrnila.

0
0

Super.

0
0

Lepo

0
0

Obvezno nadaljujta

0
0

Verjetno bo nadaljevanje jutri ampak nič ne obljubiva.

0
0

Aghhh tolikokrat sem že napisala ta odgovor pa mi ga noče poslati. Super je!! Moj “fanart” napreduje in sem se odločila, da ga bom poslala, ko bo končan, saj vajin naslov imam. Res komaj čakam nadaljevanje, ki ga po vsej verjetnosti ne bom mogla takoj prebrati že tako najdem malo časa za te odgovore in najbrž ne bom mogla pokomentirati vseh zgodb, ki jih berem, ker imam neke težave s telefonom. Kar nadaljujta, čene bom ŽALOSTNAAAAA <3<3

Prikazujem 7 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice