Odgovorjeno
0
0

13. LEV
Ta dan ni šel po načrtu.
Načrt je bil, da bi odšel takoj, ko bi dosegli civilizacijo. Lev bi lahko tekel v trenutku, ko so gozd pustili za sabo. Lahko bi ampak ni.
Rekel si je, da bodo boljše priložnosti. Pravi trenutek se bo pokazal, če bo potrpežljiv in na preži.
Pretvarjanje, da je eden izmed njih je od njega zahtevalo vsak kanček volje v njem. Edino, kar ga je vodilo naprej je bila misel, da bo kmalu vse kot bi moralo biti.
Ko je v ulico pripeljal policijski avto, je bil Lev pripravljen skočiti prednje in se predati. To bi storil a nekaj ga je oviralo.
Njihovih slik ni bilo v časopisu.
To je Leva motilo veliko bolj kot druga dva. Njegova družina je bila vplivna.
Z njimi se ni dobro zapletati v afere. Prepričan je bil, da bo njegov obraz največja slika na prvi strani. Ko ga sploh ni bilo, ni vedel, kaj naj si misli. Celo Risina teorija, da so njegovi starši želeli mrtva ugrabitelja se je zdela logična. Če bi se predal bi se lahko obrnili in treljali z pravimi naboji proti Risi in Connorju? Ali bi policija to storila? Želel je, da jih predajo roki pravice a ni hotel biti odgovoren za njuno smrt. Zato je pustil, da je avtomubil izginil za avtobusom.
In zdaj je vse še slabše. Zdaj je tu še dojenček. Ukradla sta štorkljanega otroka!
Ta razvezanca sta nepoboljšljiva. Nič več ga ni strah, da ga bosta ubila a to ne pomeni da nista nevarna. Morali bi ju zaščititi pred njima samima. Morala bi… morala bi… morala bi biti razvezana. Ja. To ja zanju najboljša rešitev. Za nikogar nista več pomembna in še sama sebe ogrožata. Gotovo bi bilo razvezovanje zanju oddih kajti zdaj sta v notranjosti čisto zlomljena. Bolje, da si zlomljen navzven. Tako lahko razcepljeni duhovi počivajo tako lahko vedo, da je njihovo živo telo razdrobljeno po celem svetu in rešuje življenja tako narediš druge cele. Tako bo kmalu počival njegov duh.
O tem razmišlja ko sedi na avtobusu in se trudi zanikati dejstvo o tem kako mešani so njegovi občutki glede tega. Medtem, ko sta Connor in Risa govorila z neverjetno dobrovoljno najstnico se je Lev presedel nekaj sedežev naprej, da bi med njimi ustvaril večjo razdaljo. Fant pride na avtobus in sedi z slušalkami v ušesih. Momlja si besedilo pesmi, katere Lev ne more slišati. Fant odloži svojo torbo mednju tako da Leva praktično ujame v past nato pa svojo pozornost vrne k glasbi.
Takrat se Levu posveti. Pogleda nazaj ter se tako prepriča, da sta Lev in Risa še vedno zaposlena z mlado mamico. Lev previdno seže v fantov nahrbtnik in ven izvleče neovit zvezek s krivimi platnicami. Na njem je z velikimi črnimi črkami pisalo MATEMATIKA UBIJA, ob tem pa so bile naslikane majhne lobanje in prekrižane kosti. V njem je veliko neurejenih enačb in računov. Lev prelista zvezek tako da pride do bele strani in potem iz nahrbtnika povleče še nalivnik. Fant ga ni videl, saj je preveč pozornosti posvečal glasbi in zato je Lev napisal:
POMAGAJ! UGRABILA STA ME DVA POBEGLA RAZVEZANCA. POKIMAJ, ČE RAZUMEŠ…
Ko konča, dregne fanta ob sebi. Dvakrat ga dregne, da končno pridobi njegovo pozornost.
»Ja?«
Lev mu pokaže zvezek in poskrbi, da ga nagne tako, da ni preveč očiten. Fant ga pogleda in reče: »Hej to je moj zvezek.«
Lev vzdihne. Connor ga gleda. Previden mora biti.
»Vem da je to tvoj zvezek,« reče Lev in se trudi, da bi čim več povedal z očmi. »Samo potreboval sem… eno… stran…«
Zvezek premakne nekoliko višje, da bi lahko fant prebral kaj piše ampak mladenič napisa niti ne pogleda.
»Ne! Najprej bi moral vprašati.« Potem iztrga stran in je ne pogleda, zmečka list papirja in ga na Levovo grozo vrže proti začetku avtobusa. Papirnata žoga se odbije od oglave nekega drugega otroka, ki to ignorira, nato pa list pade na tla. Avtobus se vstavi in levi se zdi, da je trideset parov čevljev pohodilo njegovo upanje.
14. Connor
Na ducate avtobusov se ustavi pred šolo. Mladina preplavi vse vhode v stavbo. Ko Connor skupaj z Riso in Levom izstopi išče možnost za pobeg a je ne najde.
Šolo obkrožajo profesorji in varnostniki. Vsak, ki bi se obrnil v nasprotno smer bi privlačil pozornost.
»Saj ne moremo kar notri,« reče Risa.
»Po mojem pa lahko,« reče Lev, ki se obnaša bolj čudno kot mu je v navadi.
Nek učitelj jih je že opazil. Kljub temu, da ima šola dnevni oskrbni center za mame, je dojenček v Risinem naročju zelo sumljiv.
»Notri gremo,« reče Connor. »Skrili se bomo tam, kjer ni varnostnih kamer. Fantovsko stranišče.«
»Dekliško,« reče Risa. »Čistejše bo in tam je več predelkov, kjer se lahko skrijemo.«
Connor razmisli in ugotovi, da ima prav. »Prav. Skrili se bomo do kosila potem pa se bomo iz kampusa pretihotapili skupaj z drugimi otroci.«
»Predvidevamo torej, da bo dojenček sodeloval.« reče Risa. »Kaj kmalu bo lačen in nimam hrane, če veš kaj mislim. Če začne jokati na stranišču bo verjetno odmevalo po celi šoli.«
Spet je jezna nanj. Connor to sliši v njenem glasu. Pravi: se zavedaš kako si nam otežil okoliščine?
»Upajmo da ne bo jokal,« reče Connor. »In če bo, me lahko obsojaš celo pot do darovalskega centra.
____________________________________________________
Tako, po pozitivnem odzivu na Demosthenesevo vprašanje o tem ali naj napiševa nadaljevanje, sva se le odločila da bova nadaljevala. Objavila sva še začetek tega poglavja, da se malo spomnite o čem sva pisala. Upava da vam je všeč in da boste pustilo kakšen komentar. In mogoče zahtevam preveč. Če se komu ljubi lahko napišete še, kako mislite da jim bo uspelo pobegniti/če jim bo…
Art3mis.demosthenes@gmail.com
Always yours Art3mis & Demosthenes

  • Art3mis
    Hvala Taylor Swift-fan za podporo, (sej mo ni hudo zarad komentarjev res, ja upajmo da ima samo slab dan) pa vsem drugim tudi za komentarje.
  • Art3mis
    Pa ne nisva par. Dajte se no zresnit.
Najboljši odgovor
1
0

TIŠINA PROSIM! 😀

Ne se kregat, ker samo tratimo čas. Fora pisalnice je, da smo ustvarjalni in si pri tem pomagamo, dajemo nasvete itd.

Berite zgodbo, komentirajte zgodbo, otročji ste lahko pa kje drugje!

1
0

hudo!!

-1
0

po jo pa jas tut mam!

-1
0

kreteni ste usi po vrsti kak slab dan neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-2
0

omg ne morem verjet da vam je všeč ta odgovor
tisti k mi je všečku svaka mu čast

-2
0

ja kaj pa disleksija,h h h!

-2
0

hahahaha ja kaj se me bojiš
glede pripomb pa da mi samo utihneš in takoj poglej luno ker sem ta prava

-2
0

tamala

-2
0

ja samo tebi in stara sm tok k karol sevilla 18 let in zato lahko počnem kar hočem

-2
0

sam tih bot k se ti tko obnašaš in si nesramna do mene

-3
0

a sem ti že stokrat rekla da mi utihneš?!aha,ta stara si,khhhhh k ena nona,khhhhhhhh pa še skos se mi opravičuješ ja a veš lepo od tebe jas se ti pa nikoli ne bom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-3
0

a s mau čuknena ja ku ti je pa oprou mužgane

-3
0

a sem ti že stokrat rekla da mi utihneš?!aha,ta stara si,khhhhh k ena nona,khhhhhhhh pa še skos se mi opravičuješ ja a veš lepo od tebe jas se ti pa nikoli ne bom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-4
0

butasto!!!!!!

jaz sem itak ta prava karol sevilla in sm že stokrat vam rekla da sem najbolj pomembna in morte spremljat samo mene in morte met radijes sem luno!!!!!!!!!!

0
0

Hej Karol, sen tvoja velika fenica in se čisto strinjam s tabo tale spletna stran bi morala biti čisto za tebe ne pa za take otroke, ki ne znajo uporabljati tipkovnice.

Srkazm. Res ni velike razlike od sedenja na mučilem stolu in gledanja tebe na tv-ju sploh pa ta sinhronizacija. Oh če vidim še en del bom dubila raka na ušesih kar lahko rečem tudi za tiste španske limonade in pesmi. A si si med kotalkanjem zbila kakšen zob, ker resss rabiš zobni aparat.

Spet sarkazem, soy lune pač ne gledam in pretiravla sem s stvarmi, ki mi niso všeč sploha pa draga moja “JAZ SEM LUNA” mislim, da ti nihče ne verjame, da si ti to za kar se izdajaš, ti kar naprej krši moralna pravila, saj imaš 18 let sama odgovarjaš zase.

Se opravičujem vsem, ki vam je všeč soy luna, nimam nič proti vam ali seriji.

0
0

Super je, tako kot vedno. Hmm… Mislim, da bo pobeg preprost razen, če se jim bo zapletlo na stranišču. Šli bodo v množici drugih učencev, ki zapuščajo šolo, razen, če je sistem preveč urejen. Mogoče jim bo pomagala ta mlada mamica, ki so jo spozbali na avtobusu? Idej je veliko.

0
0

Pa dej potrata časa da se s tabo menim. Pa to je tk moja objava tk da ti bodi tiho če smo že pri tem.

0
0

Camm po lepšala si mi dan super si tole napisala. Aja pa glede pobega se motiš. Z Demosthenesom načrtujeva resne zaplete (take na življenje in smrt) hihi ok objavila bova v petek.

0
0

Zgodba je super!!! Vse pohvale

0
0

art3mis,piši še naprej fuuull maš dobre zgodbe in ja o tistem ne bodi žalostna,te bom spodbujala…verjamem,da si močna,vztrajna in fajn punca,haha…
in ja men ste itak vsi super in mi je v veliko veselje,da se pogovarjam z vami 🙂
ampak bom vseeno enkrat probala pomagat tisti luni da se bosta mogoče enkrat spoprijateljili,mogoče je imela slab dan…

saj bo,življenje teče dalje,hahahahaha… 🙂

Prikazujem 1 - 20 od 47 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*