Odgovorjeno
0
0

Risa se ne sme vrniti v svojo sobo. S sabo ne bo vzela ničesar, saj ničesar ne potrebuje. Tako je z razveznimi. Tle nekaj njenih prijateljev se pretihotapi v transportni center, da jo zadnjič na hitro objamejo, pojočejo, ves ta čas pa nervozno pogledujejo preko svojih ramen, da ne bi bili zasačeni.
Gospod Durkin ne pride. To Riso najbolj prizadene.
Prespala je v sobi za goste v centru zjutraj pa so jo vodili na avtobus otrok, ki bodo premeščeni iz ogromnega DrDoma. Nekaj jih prepozna, ampak jih ne pozna čisto zares.
Preko prehoda sedi privlačen fant – vojaški pripravnik po izgledu – in se ji nasmehne. »Hej« reče, očarljivo kot sam pripravnik.
»Hej.« mu odgovori Risa.
»Premestili me bodo v državno pomorsko akademijo,« reče. »Kaj pa ti?«
»Ah, jaz?«hitro prebrska po spominu za nečem neverjetnim. »Akademija gospe Marplie za nadarjene.«
»Laže,« reče majhen bled fant, ki sedi nasproti Rise. »Razvezana je.«
Iz nenada se pripravnik odmakne, kot da bi bilo razvezovanje nekaj manjvrednega. »Oh,« reče. »no… um… žal mi je da to slišim. Se vidiva.« in odide sedet k ostalim pripravnikom v zadnjo vrsto.
»Hvala,« se Risa obrne k drobnemu fantu.
Mali le skomigne. »Saj je tako ali tako nesmiselno.« nato ji poda roko »Jaz sem Samson,« reče. »Tudi jaz sem razvezan.«
Risa se skoraj zasmeji. Samson. Tako močno ime za tako krhkega fanta. Ne seže mu v roko, saj je še vedno jezna ker ji je zapravil možnost z postavnim pripravnikom.
»no kaj si naredil, da boš razvezan?« vpraša Risa.
»Ni to kaj sem naredil. Stvar je v tem česar nisem.«
»česa nisi storil?«
»Vsega.« odgovori Samson.
Risa zdaj razume. Če nič ne delaš imaš velike možnosti da te razvežejo.
Tako ali drugače ne bi kaj dosti dosegel v življenju,« reče Samson », ampak zdaj je statistično gledano več možnosti, da bo del mene doživel veličino nekje v svetu. Raje bi bil delno dober kot v celoti neuporaben.«
V resnici je njegova zmešana teorija prav logična in to naredi Riso še bolj jezno.
»Upam da boš užival v darovalskem centru, Samson.« nato odide in si poišče drug sedež.
»Prosim usedite se!« zakliče spremljevalka a je nihče ne posluša. Avtobus je namreč poln otrok, ki iščejo nekoga za pogovor ali pa se želijo izogniti drugim. Risa si kasneje najde sedež ob oknu in končno je sama.
To potovanje bo eno izmed večih delov poti do darovalskega centra, so ji razložili, ne le njej tudi vsem ostalim. Najprej jih bodo odpeljali do transportnega centra, kjer bodo poti prekrižali z več skupinami iz različnih DrDomov. Potem jih bodo skupaj razvrstili na avtobuse, ki jih bodo pripeljali do cilja. Risin naslednji avtobus bo poln Samsonov. Krasno. Razmišljala je že da bi se pritihotapila na drug avtobus ampak ji črtna koda na njeni zapestnici tega ne bi dovolila. Sistem je popolno organiziran, brez vsake napake. Ampak še vedno, risa brska za scenariji, ki bi lahko vodili do pobega.
Potem pa čez okno vidi kaos. Nekoliko pred njimi. Policijski avtomobili so na odvozu in avto us začne zavirati, Risa vidi dve osebi sredi ceste: dva najstnika tečeta preko ceste. Eden izmed njiju ima drugega v naročju in ga praktično vleče za sabo. In oba se pojavita ravno pred avtobusom.
Risina glava udari ob okno, ko avtobus začne avtobus nenadoma zavije, da bi se izognil fantov na cesti. Avtobus se napolni z vzkliki in vzdihi otrok in riso vrže naprej po prehodu, ko se avtobus nenadoma ustavi. Poškodovala si je boke a ne hudo. Le udarec. Ustane in hitro povzame dogajanje. Avtobus se nagne iz ceste v jarek. Vetrobransko steklo se razbije, poškropljeno z krvjo. Veliko krvi.
Otroci okoli nje se spogledujejo. Prav tako kot Risa ni nihče huje poškodovan, ampak nekateri izmed njih se bolj pritožujejo kot drugi. Spremljevalka ravno miri histerično dekle.
In v tem kaosu se Risi posveti.
To ni del načrta.
Sistem je narejen, da premosti vse preglavice, ki bi jih povzročili varovanci države a nima načrta za ravnanje ob nesreči. Za nekaj sekund je sreča na njeni strani.
Risa se zazre proti sprednjim vratom avtobusa, zajame dih in teče proti izhodu.
____________________________
Tako tu je nepričakovano nadaljevanje in upam da spoštujete moj čas, ki ga odrečem učenju. Upam da vam je nadaljevanje všeč in uradno razglašam da je to zaenkrat vse iz Risinega vidika in naslednič spoznate novega… Ali lahko uganete kdo bo naslednji/ja pripovedovalec/ka? Do zdaj se je že pojavil/a v zgodbi. Napišite v komentarje kdo mislite da bo ta srečna oseba? Prosim komentirajte. Kako se vam zdi.
(prosim držite pesti, ker jutiri pišemo biologijo. :()

Najboljši odgovor
0
0

Tvoja zgodba mi je zelo všeč. Pa srečno jutri pri biologiji

  • Ginny
    Mogoče Samson …? Nisem prepričana
0
0

Hvala in še enkrat hvala. 🙂

  • Art3mis
    Kdo je 3. Pripovedovalec? Res bi rada slišala kaj mislite da se bo zgodilo naslednjič. (sicer to ne bo vplivalo na zgodbo, ker imava osnutek ampak vseeno…)
0
0

Art3mis meni so tvoje zgodbe res dbest. Mam pa eno vprasanje. Tole sem odkrila sele pred ksnimi 10 dnevi in mi ni cist jasno kaj je razvezovanje? Drugac mi je pa zgodba fuuuul všeč!

0
0

Aja pa srecno pri biologiji

0
0

In Connor? Res mi je všeč njegova zgodba…

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice