1
0

Lev čuti le močno silo, s katero se nasloni na varnostni pas. Odpre oči, da bi videl zakaj so se ustavili sredi avtoceste. Luči policijskih avtomobilov utripajo. Ali je pravkar zaslišal strel pištole?
»Kaj se dogaja?«
Pred svojim oknom opazi fanta, nekaj let starejšega od Leva. Videti je prestrašen. Videti je nevaren. Lev z rokami poišče kljukico, da bi zaprl okno a fant seže reko njega in odpre vrata. Lev obstane. Ne ve kaj storiti. »Mama? Oče?« pokliče.
Fant z morilskimi očmi povleče za Levova bela oblačila in ga poskuša potegniti z avtomobila, vendar pas Leva močno drži v sedežu.
»Kaj počneš? Pusti me!«
Levova mama kriči, prosi njegovega očeta naj kaj stori a se ta nerodno bori s svojim pasom.
Norec se nagne preko Leva in z enim samim hitrim gibom odpne pas.
Pastor Dan seže proti usilivcu a se ta odzove z hitrim, močnim udarcem naravnost v pastorjevo čeljust. Lev, šokiran, da je bil ravno priča takemu nasilju, se zmede ravno v napačnem trenutku. Norec ga še enkrat povleče k sebi in tokrat Lev pade z avta in z glavo udari ob asfalt. Ko dvigne pogled končno opazi svojega očeta, ki stopi z avtomobila, a nori fant vrat odpre tako, da očeta zanese.
»Oče!« Levov oče pristane na poti drugega avtomobila. Ta zavije in ga, hvala bogu, zgreši a ga odnese proti tretjemu vozilu, ga zadane, ta avtomobil se nenadzorovano nagne in pokajoči zvok napolni ozračje. Leva divji fant potegne na noge in ga vleče za sabo. Lev je majhen za svojo starost. Ta fant je nekaj let starejši in veliko večji. Lev se ne more osvoboditi.
»Stoj!« kriči Lev. »Vzemi karkoli hočeš. Vzemi mojo denarnico.« reče, čeprav je v resnici nima. »Vzemi avto. Samo ne rani nikogar.«
Fant razmisli o avtu a le za sekundo, zdaj mimo njiju letijo uspavalni naboji.
Na južni strani ceste so policijske enote že uspele ustaviti promet in napredovale proti sredinski ograji, ki ločuje pasova. Najbližji policist ponovno strelja. Uspavalna krogla zadane Cadillac in se raztrešči.
Nori fant Leva obrne z roko okoli Levovega vratu, tako da postane Lev živi ščit. Lev ugotovi da fant ne želi denarja ali avtomobila, želi talca.
»Ne upiraj se, imam pištolo!« in Lev začuti dregljaj v rebra. Mali fant ve da to ni pištola to so le prsti ampak fant je očitno moten in Lev ga ne želi preveč izzivati.
»Kot živi ščit sem neuporaben,« reče lev, ki poskuša fantu uliti nekaj razuma. »To so uspavalni naboji, kar pomeni, da policistom ni mar, če ustrelijo mene – samo zaspal bi.«
»Bolje ti kot jaz.«
Naboji letijo mimo njiju, ko zdrvita preko zmede na cesti. »Prosim, ne razumeš, ne moreš me ugrabiti, ne zdaj, kmalu bom daroval desetino. Zamudil bom darovanje! Vse boš uničil!«
In končno se kanček človečnosti prebije v norčeve oči. »Razvezanec si?«
Trenutno je tisoč drugih razlogov za jezo a Lev je iz neznanega razloga tako razburjen zaradi fantovih besed. »Desetina sem!«
Zasliši se trobljenje avtomobilov, Lev se obrne in vidi avtobus, ki se jim hitro približuje. Preden lahko za kričita, avtobus zavije iz ceste in se zaleti naravnost v velikanski hrast in se na mestu ustavi.
Kri teče po razbitem vetrobranskem steklu. Voznikova kri.
Visi na pol čez okno in se ne premika.
»O drek!« reče norec, strašljiv vozel v njegovem glasu. Iz avtobusa je ravno stopilo dekle. Nori fant jo pogleda, in lev ugotovi, da je med tem, ko je zaposlen, Levova zadnja možnost za pobeg. Ta fant je žival. Z njim bo opravil samo, če še sam postane žival.
Lev zagrabi roko, s katero je priklenjen na fanta in svoje zobe zarije vanjo z vso silo, tako da okusi kri. Fant zakriči, ga spusti in Lev teče proti očetovemu avtomobilu.
Ko se mu približa se zadnja vrata odprejo. Pastor Dan je tam, da bi ga rešil in vendar je izraz na njegovem obrazu vse drugo kot vesel.
Njegov obraz je že modričast od fantovega udarca in pastor mu z čudnim tonom v glasu reče, »Teci, Lev!«
Lev tega ni pričakoval. »Kaj?«
»Teci! Teci kar hitro moreš in čim dlje stran. TECI!«
Lev obstoji na mestu, presenečen, ne razume. Zakaj bi pastor Dan želel da Lev pobegne? Potem začuti nenadno bolečino v rami in svet se začne vrteti pred njim in ga kmalu odnese v temo.
___________________________&_
Tako nadaljevanje je tukaj, prosim komentirajte, če vam je všeč.
___________
Art3mis in Demosthenes

0
0

Meni je všeč

0
0

Meni je všeč

0
0

Ahhhh Connor Risa zakaj nisem tega že prej ugotovila vse je povezano AAAAAAAHHHH 😀

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice