1
0

~PISMA
V Sonjinem zaboju je bilo 2162 pisem. Od tega jih je 751 izginilo v požaru ampak ostalih 1411 pa je bilo odposlanih. Mlada Grace Skinner je vsakega od njih opremila z znamko in ga predala na pošto. Nato so pisma potovala po celi državi, saj so bili mladi, ki so se vstavili v Sonjini kleti, z vsepovsod.
***
Ženska v mestu Astorija v Oregonu odpre pismo brez povratnega naslova in sprva ni prepoznala rokopisa, saj je bilo od takrat, ko je njena hči našla razvezni odlok in pobegnila, že skoraj tri leta.
Ko prebere prvo vrstico, pa ugotovi, kdo je napisal pismo. Nek del njene zavesti ji govori naj pusti pismo a je prilepljena na stol v kuhinji prebrala pismo. Ko pride do zadnje pike pa obsedi v tišini, ne ve točno, kaj naj naredi. Mora nekaj storiti.
***
Mož v mestu Montpellier v Vermontu se je z dela vrnil pred ženo. Pregleda različne račune in letake katere je prinesel poštar nato pa zagleda ovojnico na kateri prepozna pisavo svojega sina. Skoraj pet let nazaj, je podpisal razvezni odlok. Čeprav je mladinska policija zanikala sta on in njegova žena vedela, da je pobegnil, preden bi ga uspeli pripeljati do daruvarskega tabora.
Moški postavi pismo ob vazo v jedilnici in sedi tam ter se pripravlja, da bo odprl ovojnico.
Ko začne brati, ima občutek, da je bilo pismo napisano pred kratkim. Ampak na pismu je datum. Njegov sin je to napisal pred več kot tremi leti. Še vedno je nekje tam zunaj. Mogoče. Ali si ne upa vrniti domov? Ali noče domov? Ali pa so ga le ujeli? Nekoč je z ženo razmišljal o selitvi, če bi se njun sin vrnil in bi se hotel maščevati. Kako ga je sram svojih misli.
Njegova žena se bo kmalu vrnila z dela. Ali naj ji pokaže pismo? Ali bi ga moral pokazati hčeri, ko se bo vrnila z plavanja? Ni prepričan, če se mala še spominja svojega brata.
Čeprav je v sobi sam z psom, si z rokami pokrije obraz in joka, ter razlije obžalovanje, katerega je prikrival vse od dne, ko so mu vzeli sina.
***
Par sedi ob ognjišču ter si delita nalogo odpiranja pisem po tem, ko sta se vrnila z potovanja. Mož naleti na navzven nepomembno pismo. Odpre ga in začne brati, nenadoma se vstavi, prepogne papir in ga pospravi nazaj v ovojnico.
»Kaj je to?« vpraša njegova žena ob tem, ko vidi, da je njen mož nenadoma prebledel.
»Nič.« reče. »Pomota.«
A na njegovem obrazu vidi resnico, kot da bi sama prebrala pismo. Ve da lahko storila te nekaj. »Sežgi ga,« reče.
In tako ga vidi goreti v kaminu ter zadeva je bila enkrat za vselej rešena.
***
Pismo prispe na dan, ko je postopek ločitve končan. Prebere ga med tem pa se ji roke nenehno tresejo. Razvezni odlok je podpisala po tem ko se je njen sin sprl z njenim možem, njegovim očimom. Skoraj dve leti je potrebovala, da je ugotovila, da se je v tem sporu postavila na napačno stran. A pismo ji daje upanje. To pomeni, da je mogoče njen sin še cel in da je svoboden. Če je, bi ga v trenutku sprejela nazaj, nakljub tistemu tatuju.
***
1411 pisem se je dotaknilo mnogih ljudi, nekateri so ostali hladnokrvni ali pa do le zanikali resničnost. A vsaj tisočim so besede izgubljenih otrok spremenile življenje. Med stotinami milijonov ljudi je ta številka kaplja v morje a veliko kapelj lahko razburka vsako morje.
_______________
Tako kot ste verjetno opazili, to ni nadaljevanje. Z Art3mis sva se namreč odločila, da objavjva del ‘epiloga’ (sicer ni konec zgodbe ampak del razpleta, kateregaboste kmalu razumeli ampak zazdaj večina ostaja skrivnost) časovno je se to dodatno poglavje dogaja dve/tri leta po tem ko so Lev, Connor in Risa pobegnili. Več o pismih izveste v bližnji prihodnosti (če se kdo ni dobro razumel za kaj se gre, je to čisto v redu kmalu boste razumeli)
Zadnje časeimava z Art3mis zelo slabe povezave preko interneta zato nisva točno vedela kako naj nadaljujeva, za zdaj so težave odpravljene ampak če naju nekaj časa nebo na spletni strani, veste zakaj.
Lepe počitnice vsem! 🙂

0
0

Hihi malo je mankalo pa bi še jaz objavila.

  • Art3mis
    Hvala camm. Kako čuden občutek, ko samo midva z Demosthenesom veva kaj se bo zgodiolo oziroma določava potek dogodkov. To je tako čudno, ko malo po malo razkrivava skrivnosti, ki so bam skrivnosti nama pa le del zapleta…
  • Art3mis
    Saj lahko vprašate če česa ne razumete, bova odgovorila, če je možno odgovorit brez spoilerjev.
0
0

Res, res je dobro, da se tako počasi odpirajo skrivnosti. 🙂

0
0

Saj v bistvu mislim, da vem približno za kaj se gre samo to razmišljanje ni še čisto, če razumete…

0
0

cooooool,tko ka vedno,ja kdaj pa še ni bilo cool,hahaha…!!!! 🙂
next!!!!!! 🙂

0
0

nadaljujta zakaj se je tokrat on podpisu

0
0

hvala enako!!! 🙂

0
0

Jaz nisem mogla objavit, ker sem imela težave z internetom.

0
0

Extra super!Meni se malo dozdeva za kaj bi lahko šlo.Komaj čakam nadaljevanje.

0
0

ma ja sej mamo mi tut ene težave,hahaha… 🙂

Prikazujem 9 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*