1
0

Sam
Najprej, ko vstopim v mojo sobo takoj vidim vse razmetano. Točno tako kot sem pustil. Nekaj oblek je na tleh, nekaj na postelji in nekaj jih gleda ven iz omare. Tam so tudi nogavice, čips in ostale smeti. Zazeham. Res sem utrujen. Med smetmi na tleh se odpravim do postelje in se slečem do spodnjega perila. Iz postelje pomečem par stvari in kar padem v posteljo. Ko nekaj časa ležim zavoham nek smrad. Uf! To je moj znoj. Res sem se prepotil. Pomislim, da bi bilo dobra, da grem pod tuš ampak me spanec premaga.
Slišim neko piskanje. Ali sanjam? Spet zapiska. Vstanem iz postelje. Kdo me kliče? Komaj se odvlečem do mize in pograbim telefon. Bila je Luna. Kaj?? Saj smo se ravnokar poslovili. Oglasim se: “Luna, kaj se dogaja? Spal sem!!”
Iz druge strani slišim jokanje. Zelo je glasno.
“Ah, daj no Lunči…nisem mislil tako.” rečem in jok se ustavi.
“Sam….moj…moj oči..jaz…jaz…mislim, da so ga napadli.” jeclja Luna. Prestrašim se. Nekako jo poskušam pomiriti..

Eno uro prej….
Luna
Poslovim se od Sama in Jacka, onedva pa se odpeljeta naprej. Vstopim v hišo in pozdravim. Nihče ne odgovori. Sem vedela, da staršev ne bo doma, ko se vrnem. Ne skrbita, saj bom zmogla sama (kot vedno) govorim sama sebi. Notri odnesem moje kovčke. Končno sem pri zadnjem. Ko vstopim se samo sprehajam po hiši in ne vem kaj bi delala. Bila je kot vedno. Bolj starinsko pohištvo in veliko umetniških slik. Odločim se, da bom šla pod tuš. Slečem se in se z brisačo ospravim do tuš kabine. Ko odprem pipo zakričim. Iz nje ke namreč pritekla ledena voda!! “Wtf no??! Zakaj ni tople vode?” govorim kot, da bi se z nekom pogovarjala. Itak ni nikogar doma. Za povrh si niti nisem spela las, zato imam zdaj mokre in jih bom še morala sušiti! Samo zavzdihnem ter grem ven iz tuš kabine. Pogledam skozi okno. Ali se mi mar blede ali kaj!? Zdi se mi namreč, da sem na ulici videla neko bledo gospo v zlatem plašču ter brez nosa. Samo hotela sem imeti lep vroč tuš in zgodi se tole! Spet zavzdihnem in si umijem zobe ter posišim in počesem lase. Naredim si tudi kito, saj z njo lažje spim. Grem v mojo sobo ter si oblečem neko krilo. To je prva stvar, ki sem jo našla. Zunaj je bil še dan, zato sem se odločila, da grem na kratek sprehod. Pred vhodom vidim truplo. Na trebuhu ima veliko odprto rano in povsod je kri. In to je….moj oči!!