1
0

V majhnem in odljudenem mestecu Saintfur je pred kratkim umrla stara Lady Dragovzki ki je imela v lasti majhno trgovinico s starinami. Povabili so njene nekdanje mlade prijatelje, ki so l. 1991 bili šolarji na Saintfurski srednji šoli. Preden je Scarlett, najuspešnejša dobila povabilo na pogreb, je imela strašljive sanje.
Bila je v cerkvi, pri maši. Mama in župnik sta jo pozdravila in čez nekaj časa so vsi izginili. Vse se je stemnilo in hotela je oditi ven. Prispela je v gozd in tekla, dokler se ni spotaknila. Opazila je šerifa in mrtvo truplo, preko katerega se je spotaknila. V rokah je imela krvavi nož za rezanje salame.
Ko se je zbudila, je ravnokar prispela pošta za pogreb. Spomnila se je, kako rada je imela staro Lady Dragovzki in že naslednji dan se je odpravila iz Los Angelesa v Saintfur. Vse je bilo tako žalostno in pusto. Debele kaplje dežja so tu pa tam udarile ob vetrobransko steklo taksija.
Pred pogrebom je šla obiskati mamo. Obe sta se odpeljali do cerkve. ‘In, kaj pa delaš sama v Los Angelesu Scarlett?’ Je dolgo tišino prekinila mama. ‘Odvetnica sem,’ Je odvrnila. ‘Aha, lepo.’
Ravno takrat sta prispeli pred cerkev. Podobna je bila tisti v Scarlettinih sanjah. Na pogrebu je Scarlett srečala tudi nekaj svojih srednješolskih prijateljev. Candy, Teddya in Markota. S Candy sta se zapletli v pogovor, ko ju je prekinil Marko.’ Scarlett, čisto enaka si kot v srednji šoli!’ Scarlett je zardela. ‘Ti tudi, Marko,veš’
Zasmejali so se in ob šestih se je pogreb končal. Scarlett je hotela še malo počakati in si ogledati mesto. Ko je začelo deževati, je Scarlett na obrobju mesta zagledala leseno hišico in se spomnila, da so ona in njeni prijatelji hodili v to hišico med poletjem in po šoli.
Zatekla se je v njo in videla, da je tam Samo, še eden od njenih nekdanjih prijateljev. Samo še je najprej razjezil, ko pa je videl, kdo je prišel, se je razveselil. ‘si končno kupil to podrtijo? Vedno si jo hotel…’ Je pozdravila Scarlett. ‘Ja, saj ni bila draga pa še tukaj ni za kaj posebnega trošiti denarja.’ Je odvrnil Samo. Čez nekaj časa je prišla Candy in za njo Teddy. ‘Candice, Teodor! Dolgo se nismo videli, hm?’ Candy in Teddy sta se zasmeje la in prikimala.
Začeli so obujati spomine, prijetne in strašljive…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zadnji dan počitnic, leto 1991
Scarlett Johnson in njena družina so se priselili v majhno mestece Saintfur. ‘Zakaj smo se odselili iz Chicaga?! To mestece nima niti ene trgovine z oblačili!’ To je bila mlada Scarlett. Mama je samo zavzdihnila in začela nositi škatle v hišo. ‘Lahko pomagaš če želiš…’ Ji je prigovarjal oči. ‘Samo na sprehod bom šla..’ In je šla v gozd. V Chicagu ni bilo tako visokih dreves in tako zelene trave. In jutra niso bila tako sveža.
Nenadome se je spotaknila in glas se je začel opravičevati. Ko se je Scarlett zavedla, je pred njo stal visok, blond fant z čisto črnimi očmi. Sem Miha, si nova tu? ‘ Jo je potem vprašal Miha.
‘ Jaz sem Scarlett, ravnokar sem se priselila.”Lepo te je spoznati, in lepo ime.’ Scarlett je zardela in skupaj sta šla do Scrlettine hiše. Poslovila sta se in mama jo je gledala s širokim nasmehom na ustih. Scarlett se je zasmejala in šla v svojo sobo. Opremila jo je starinsko, saj je imela rada starine. Naslednji dan je šla prvič v novo srednjo šolo. Zaletela se je v visokega, temnolasega fanta. ‘No, lepotička, pazi kod hodiš.’ ‘Ti raje pazi na manjše osebke ne pa da se postaviš pred vsako novo punco!’ Se je razjezila Scarlett, saj je sovražila, ko jo je kdo poklical tako. ‘No no, pomiri se. Ime mi je Miha.’ ‘Scarlett.’
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Danes
‘Mihec, ojojoj!’ So se smejali, ko je prišel še Miha. ‘Ravno takrat sem se razšel z mojo punco! Saj smo vsi bili mladi.”Ja ja itak’ Je odvrnila Scarlett.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bil začetek ljubezenske grozljivke všeč, samo povejte če bi še pisala drugače pa pač ne ?

0
0

Saj bom popravila, nista Miha in Miha samo spregledala sem

Prikazujem 1 rezultat
Tvoj odgovor
Tvoje ime*