0
0

Poletje l. 1991
Scarlett je spoznala, da je v več kot polovici razredov v enakem kot Mike, fant iz gozda. Pri Mialici jo je končno ogovoril. ‘Dolgo se nismo videli, ha?’ ‘Jah, je tisti Miha od danes zjutraj tvoj brat? Po videzu sta si podobna.’ ‘Ja, na žalost. Hej, bi šla danes po šoli z mano na jaso?’ ‘Ja, itak! Mislim, nič takega nimam na urniku…’ ‘Super! Se vidiva.’ Scarlett je zardela in šla veselo novico povedati še Candy, ki sta že postali precej dobri prijateljici. ‘Ah, super…’ ‘Je kaj narobe Candy?’ ‘Samo,.. To poletje sva se z Mikom razšla. In prosim, ne omenjeaj ga več, poskušam ga pozabiti.’ ‘Oh, oprosti. Nisem vedela da sta z Mikom…’ Candy jo je strogo pogledala. ‘Oprosti ne bom več.’
Po pouku je Mike počakal Scarlett pred šolo z košaro za piknik v rokah. ‘Greva?’ ‘Ja, komaj čakam!’ Zasmejala sta se in počasi hodila do jase. Ko sta končno prišla, je zapihal severni veter. Mike se je pomaknil k Scarlett. ‘Oh, to je tako romantično!’ Si je mislila Scarlett. Pomaknila se je k Miku in objel jo je preko ram. Želela sta si, da bi ta trenutek trajal večno.
Mike jo je pozno zvečer pospremil domov. Poslovila sta se in še preden je Scarlett prišla v hišo je slišala, kako mama kriči in se oči dere. Vstopila je in slišala mamo. ‘Si mogel zapraviti naše premoženje! Pa si rekel, da se boš odvadil!’ ‘Pač še nisem, in kaj zdaj?’ ‘Tiho, Scarlett je tu!’ Scarlett je stala na sredini. ‘Rekel si, da se boš odvadil kockanja.’ ‘Scarlett, jaz..’ Hotel jo je objeti ampak Scarlett je že stekla v svojo sobo in vse je utihnilo.
Zjutraj jo je zbudila mama. ‘Če želiš, si lahko danes doma.’ ‘Hmph, prav..’ Ob času, ko se bi končala šola je prišla Candy. ‘Pridi, vem kaj te bo razveselilo. Šli sta v trgovino Lady Dragovzki.’ Pridita, punci, kar izberita si! ‘ Je že iz hodnika pozdravila Lady Dragovzki.’ Diana, to je Scarlett. Pred enim tednom se je pri selila.”Potem pa moraš dobiti darilo!’ Prinesla je lep starinski lovilec sanj. Scarlettine oći so se zasvetile in zahvalila se je. Nato je prišel ćrn pes in zaćel lajati na Scarlett.