Odgovorjeno
3
0

Hitri povzetek novembra: sneg, mraz, veliko kepanja, tekmovanje kdo naredi boljšega snežeka, teženje Jamesa in Siriusa, priprave na Božič in nekaj novega o Remusu. Mislim da vem kaj še dogaja. Nič novega.
————————————————-
Pre ledeno popoldne je in s knjigami v naročju se premikam po hodniku. Čisto sem nestrpna ker bo kmalu tu Božič pa še rojstni dan bom imela trinajstega decembra. Številka 13 zame ni tako strašljiva kot za nekatere. Okoli te številke je spletnih ogromno vraž sploh pa če je petek 13. Gledala sem koledar in na moje presenečenje je moj rojstni dan ravno na petek. Dopolnila bom 15 let. Dobro no. Verjetno ste vsi mislili, da že imam 15 let ampak ne. Tudi tege ne veste, da imam cel obraz in kakšen del rok popolnoma pegast. Peg sploh ne omenjam ker so pri meni zelo nezaželjene. Ne maram jih. Lilly mi je zabičala naj nosim spuščene lase. Pravi, da rabim fanta za ples. Še vedno razmišljam če naj sploh grem na ples. Na takšnih dogodkih se ne znajdem. Samo stojim v kotu vsa rdeča in se butasto smejim. Kravato okoli glave si malo bolj zategnem in se v sedem na najbližjo klop. “Če ni to Lilo?” Zvedavo pogledam navzgor in pred sabo zagledam do ušes nasmejano Lilly. Prisede. “Si že napisala seminar za McHudurrovo?“ Jo vprašam. V roke mi porine pergament.”Seveda. Tole je zjutraj prišlo zate ampak te ni bilo na zajtrku.” Pogledam ovojnico. Naslovljeno je name. Raztrgam jo in ven povlečem še en kos pergamenta.

Draga Lilo!
Meni si malo znana ampak tole ti piše tvoj brat. Oči pravi, da bi bilo fino če mu že enkrat od pišeš. Te čisto razumem če nočeš živeti z nama. Zadnje čase je oči malo, kako naj rečem, čuden. Kar naprej čaka da od pišeš. Samo blebeta neke nesmisle. Dobro da si ti na varnem na tejle Bradavičarki. Jaz ga moram prenašati kar lep čas. Še poznam te ne pa ti tako prijateljsko pišem. Čudno. Zanima me če se je vedno tako čudno obnašal. Upam da si v redu.
Lp.
Robert (kakor ti je že znano sem tvoj brat)

Pismo je napisano zelo previdno in v Angleščini. “Brata imaš?”
“Še sama ne vem. Izvedela sem… No, dva ali pa tri mesece nazaj. Daš pergament?” Lilly pokima. Vzamem eno izmed knjig, pergament položim nanjo in začnem pisati. Prvo pismo naslovi na očeta.

Zdravo.
Ne pričakuj odgovora.
Lp.

Pismo naslovi na očeta. Vem kaj si mislite. Kaj sem mu napisala? Odgovor. Lahko bi mi dal kaj več časa. Lilly me zbegano gleda. “O moj bog. Kakšen odgovor.” Začne se smejati. “Ste vi imeli hišnega vilinca?”
“Itak. Moja mama ni zdržala brez njega.”
“Kdo pa je bil vilinec? Mislim, saj vilinec je-”
“Jaz sem bila vilinec. Jaz sem pospravljala dvo nadstropno ogromno hišo. Skrbela sem še za vrt in čistila klet in podstrešje. Samo izrabljala me je. Pri sedmem letu me je naučila kuhati in pospravljati. Od takrat naprej je pričakovala, da jaz naredim vse kar bi morala ona. Z enajstimi leti me je naučila čistiti peč. Potem mi je pokazala kako se skrbi za rastlinje in vrtne palčke. Prisvojila si je očetovo hišo.” S solznimi očmi preleti hodnik.”Tvoja mama?! Pa saj je nora!” Lilly čisto razburjeno maha z rokami. “Mhm. Se strinjam z Evansovo.” Pred nami se znajdeta James in Sirius za njima pa Remus nad knjigo in Marius. “Pa kaj bi spet radi, no? Imate takšne probleme s Slytherinovci?” Besno se postavim na noge. Ni kaj dosti pomagalo saj sem glavo manjša od Jamesa. “Kaj pa boš naredila? Se povišala za eno glavo?” James, Sirius in Marius se zasmejijo. “Nehaj no špeglar. Pusti me pri miru.” Iz vlečem palico in jo namerim vanj. James sledi mojemu zgledu.
“Densaugeo!” James urok izstreli nekam nerodno in se odbije od dveh kamnitih stebrov proti Lilly. Porinem jo stran, da urok prileti vame. “Nisva še končala. Jutri boš videl hudiča!” Zakličem za njem z roko pred ustmi. Urok pospeši ras zob. V ambulanti madam Pomfrey se usedem na eno izmed postelj. Madam pride z škarji in mi pošteno pri striže zobe.
————————————————-
V dnevni sobi sedim v naslanjaču najbližje ognjišču. Na pergament škrabljam s peresom in poslušam praseketanje ognja. Po voham pergament. Diši po starem. Rada imam takšne vonje. Stare knjige dišijo še najboljše. Zasanjano začnem risati in ko se predramim iz – tako temu pravim jaz – transa risanja pred mano stoji puma. Za pumo je gozd poleg nje pa volk. “Kaj?” Sama sebe vprašam in zmečkam pergament. Hitro ga razgrnem nazaj in nad gozd narišem nekaj oblakov in luno. “To je to. Samo še ugotoviti moram če je to res. On ve kdo sem drugi jaz in jaz vem kdo je drugi on. Vsaj mislim.” Na pergament naredim veliko črko R in jo s puščico povežem k volku. “Samo še dobiti te moram točno…” pogledam na koledar z luninimi menami. “Trinajstega decembra. Tako. Dobila te bom tokrat.” Zadovoljno se nasmehnem in stvari pospravim v torbo. Dobila ga bom pa naj bo kar hoče.
————————————————————————————————–
Se opravičujem za kratek del. Upam da ste zdravi in se imate lepo. Komentirajte. In hvala vsem, ki berete in komentirate mojo zgodbo. Mnenja res štejejo.
Lp.
Nightmare

Najboljši odgovor
0
0

1. Sploh ni kratek del, ampak ravno prav.
2. To je skoraj tako dobro kot Harry Potter!!!
3. Ni zakaj (zato, ker berem)… 🙂
4. Ali bi lahko enkrat dala (ko bo zadnji del) linke do vseh delov, ker bi si rada še enkrat to prebrala, pa jih mogoče ne bom našla…???

Še enkrat THE BEST ZGODBA!!!!!!!

Ln in lp, Hermione12

0
0

Meni je res všeč in se popolnoma strinjam z Hermione12!

0
0

strinjam se z vsemi
vsi tvoji deli so popolni

0
0

Res je!

0
0

Naj bo kmalu nov del

0
0

Naj bo kmalu nov del

0
0

I love Sliderin

0
0

Super razvijaš, počasi si malo omehčala njen karakter do Lilly, kar mi je zelo všeč.

Prikazujem 8 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*