Odgovorjeno
2
0

December je izjemno mrzel in po šoli so razni okraski. Vse se kopa v najrazlčnejših barvah. Z misijo, da izvem kaj je z Remusom napredujem. Samo še ugotoviti moram kako v to preklemano vrbo.
————————————————————————
Malo pred večerjo je in vohljam po astronomskem stolpu. Do zdaj sem našla le nekaj pergamenta in dve elastiki. Celo neko kovinsko zapestnico, ki so jo izdelali Goblini sem našla. Svojo dolgo kito mečem na hrbet in brskam naprej. “Uuuu! Če ni to spet roparka na delu?” Nad mano zapleše Zhoprnack in mi pokaže jezik. “Ne ropam veš. Samo brskam.” Se branim. “In? Kaj si že nakradla? Daj sem to! Zdi se zanimivo…” Iz roke mi iztrga zapestnico in si jo začne ogledovati. Ko si jo neha ogledovati jo vrže da mi prileti na hrbet. “Nehaj no zoprnež! Nekaj bom morala s tabo. Lekoga se bojiš…” se vprašam in mu namenulim zaničljiv pogled. “Nimaš pojma priseljenka. Edini, ki se ga bojim-”
“Je Krvavi Baron! Vem! In ne kliči me priseljenka, roparka ali kakorkoli drugače!”
“Če je pa res! Roparka na delu v Astronomskem stolpu! Roparka na delu! Skrite vse svoje premoženje! Roparka v Astronomskem stolpu! Hihihihi!” Srečen in nasmejan odlebdi stran in tuli naprej. “Spet ti. Predvidevam, da nisi na uri astronomije. Mešanka pa v Slytherinu. Res si ne vredna še tisto malo čarovniške krvi, ki je v tebi.” Za Zhoprnackom prilebdi Krvavi baron in me grdo gleda. “Hvala bogu, da si mrtev! Bog ve kako zoprn si bil ko si bil živ! ” Mu vrnem. S tem mu usta zaprem ampak ne za dolgo. “Kako si-”
“Ja! Drznem si! ” Skrajno užaljeno greva vsak svojo pot.
V Veliki dvorani me čaka večerja. Pojem bolj malo saj razmišljam. V vrbo bom težje prišla. Kaj naredi Remus, da se vrba umiri? Vedno z roko pritisne na grčo te vrbe. Ampak čim se ji približaš znori. Opustim tuhtanje pa čeprav se petek 13. hitro bliža. Spijem pomarančni sok in grem. “Saj nisi nič pojedla!” Ne zmenim se za Krasotillyo in grem. Za trenutek se ustavim in prisluhnem. Zaslišim tiho petje pesmi korakov pa ne. “Zdravo Lilo. Neobičajna Slytherinovka.” Obrnem se in zagledam skoraj brezglavega Nicka. “Duhovi imate pa danes probleme z mano.” Zagodnrnjam. “Res? Zhoprnack te je srečal to vem ker se ga je slišalo iz Astronomskega stolpa. Baje si spet kradla.”
“Nič nisem kradla. Samo brskala sem.” Užaljeno ga pogledam. Sploh ne vem če sem ga pogledala saj je prosojen. Njegova glava se nevarno zamaje ko odlebdi skozi zid. Nejevoljno se odpravim pred Veliko dvorano, se ustavim in zavijem proti straniščem. Gledam na tla in se zaletim v Remusa. “Ah, ti si.” Rečem in grem naprej. Remus pobere knjigo, ki mu je padla. “Čakaj! Rad bi se pogovoril.”
“Kdaj drugič. Res nisem pri volji.” Besede, ki jih je izrekel Zhoprnack so se vžgale v moje možgane. Kako se lahko tako norčuje iz mene! “Daj no Lilo! Vzelo bo pet minut.”
“Rekla sem ne. Pojdi zdaj.” Ga napodim in pospešim korak. Res nisem pri volji za nič. V trebuhu me nemarno zvije in malce počepnem. Primem se za trebuh in stečem proti straniščem. V eno izmed školjk se nemarno izbruham. Naslonim se na steno in čakam. Nebi rada spet pristala v ambulanti madam Pomfrey. Tiho zajavkam in se vsedem na tla. Vem, da tega nebi smela narediti ampak se spremenim v pumo. Zvita v klobčič ležim na kamnitih tlakovcih in poslušam kapljanje vode iz pipe. Pri sebi začnem šeti vile, da bi bolečina minila. Še enkrat zajavkam. “Kdo je tukaj?” Oglasi se glas punce, ki ga dobro poznam. Zarenčim. Pozabila sem, da sem puma. “Amm…” Lilly vstopi in se zdrzne. “P-p-puma!” Hitro se spremenim v svoje človeško telo in Lilly si vidno oddahne. “Lilo. Si v redu?” Zaskrbljeno prihiti k meni in me postavi na noge. “Pelji me v ambulanto. Ne počutim se dobro.” Roko si da čez rame in me pelje do madam Pomfrey.
————————————————————————
“Ste sigurni, da bo z njo v redu?”
“Seveda bo. Samo kakšen dan ali pa dva bo tukaj pa bo.” Vzravnam se in ob postelji zagledam Lilly. Gleda me z velikimi zelenimi očmi. “Hej Liselotte.” “Lilo. Lilo me kliči.” Podprem si glavo, ki se mi zazdi nekam težka. Kito si vržem na hrbet. “Mislim, da boš vseeno šla na ples.” Usta se ji raztegnejo v nasmešek. Vprašljivo jo pogledam. “Tisti Huflepuffovec te ne more nehati požirati z očmi. Malce sem se pozanimala o njem. Njegova sestra je Gryfondomovka. Pa sem jo povprašala o njem. Ime mu je Pat. Ubistvu je Patrick ampak raje sliši če ga kličemo Pat. Aura oz. Aurora pravi, da ji je že nekajkrat omenil naj povpraša mene o tebi. Hoče pravi trenutek da te povabi.” Lilly kar govori in govori in je sploh ne moram ustaviti. “Okej okej. In?” Začudeno me pogleda. “In? Na ples greš! Nisi vesela?”
“Halo. Najprej me mora sploh povabiti veš.” S tem ji zaprem usta a ne za dolgo. “Saj imaš obleko? Moraš biti lepa. Pa podri si že to kito.” Potegne mi elastiko in podre kito. Skoži vrata pride tisti Hufflepuffovec. Lilly se zasmeji in odlebdi ven. Patrick se posede na posteljo poleg moje. Na njej je punca dolgih, gostih rjavih kodrov. Bežno gleda z zemeljsko rjavimi očmi. “Hej bratec. Kako kaj?” Roko premakne izpod odeje. Pokaže se bledikasta roka ovita v mavec. Vzame eno čokoladno žabo. “Super. Ti?”
“Odlično sem. Tukaj je ta punca Pat. Povabi jo.” Pomigne name. “Am…Sta se pogovarjala o meni?” Priključim se pogovoru. V zadregi se nasmehnem in zakašljam. “Si nebi raje odpočila?” Vpraša Aurora in zaskrbljeno pogleda. “Ne, ne. Čisto v redu sem. Samo malo kašljam.” Živčno odgovorim in pogled preusmerim v strop. “Mislim, da zdaj ni čas. Se vidimo.” Reče Patrick in ves zardel gre. “Tipčku si malo všeč, veš.” Se zasmeji Aurora in si postreže s čokoladno žabo.
—————————————————————————————————‐——————————————–
Hi! I’m back with another part of my story.
Upam da vam je všeč. Vzela sem si čas ker sem z mamo in sestrično raziskovala Nizozemsko. Zelo lepo je. Včeraj smo se šli kopat 🙂 Upam, da se imate fajn kjerkoli že ste. Lepe počitnice še naprej.
P.S
Če pustiš komentar ne bo škodilo.
P.S
Hvala za vse komentarje in odziv v prejšnem delu 🙂
Lp.
Nightmare

Najboljši odgovor
0
0

ja”

Najboljši odgovor
0
0

Tole je super!! Komaj čakam, da vidim kaj se no razpletlo med Lilo in Remusom

0
0

Uauauauauauauau!!!!
Napeto! Vsec mi je!!! Kdaj pridenov del?? Komaj cakam!!
Ly

0
0

RES SUPER ZGODBA, KOMAJ CAKAM NOV DEL!!!

0
0

Tale ideja z uključevanjem duhov je res super, tudi pri meni bodo hitro nastopili, ampak je še kar nekaj časa do takrat.

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*