0
0

“Saj nimam magije.” Sem to rekla naglas?
“Budna si,” se je razveselila medicinska sestra. Slišati je bilo, kot bi ji zelo odleglo.
“Grem obvestit tvojega profesorja. Obljubila sem mu, da mu povem, takoj ko se zbudiš. Zelo ga je skrbelo zate.” To me je rezjezilo. A ja? Skrbelo ga je zame? Je bil to isti človek ki me je vrgel ognjeno kroglo v obraz? Ne, čakaj. Sploh NI človek. Polvilin je. In lahko strelja ognjene krogle in bere misli.
Takrat so se odprla vrata in oseba za katero sem se pravkar odločila, da jo sovražim, je vstopila.
“Pozdravljeni, gospod profesor.” Iz mojega glasu se je cedil strup. On pa se je samo nesmehnil medicinski sestri.
“Naju lahko pustite za minutko sama?” Sestra je zardela, prikimala in odšla iz sobe. Vmes se spotaknila in se zaletela v vrata. Vsa osramočena je pobegnila po hodniku.
Profesor je strmel vame kot v matematični problem, ki ga ne zna rešiti. Šel mi je na živce in zato sem se zastrmela nazaj. Nekaj časa sva se molče gledala.
“Kaj si ti?” Jaz sem ubogi učenec, ki je tebe dobil za učitelja.
“O čem govorite, profesor?”
“Lahko mi rečeš David.” Še vedno ne vem o čem govoriš, sem pomislila.
“Kaj si? Navaden človek ne more imeti take magije.”
“Kakšne?” Pomilovalno me je pogledal.
“Res nimaš pojma o ničemer, ne? Vredu, bom razložil. Konec koncev sem učitelj. Torej, prvo kar moraš vedeti je, da ljudje niso edina višje razvita vrsta na planetu. Poleg njih obstajajo še tri magijske rase. Vilinci so precej podobni ljudem, razen večje hitrosti, telesne vzdržljivosti in daljšega življenja. Ponavadi je njihova magija nekajkrat močnejša od človeške, je pa to seveda odvisno od nadarjenosti posameznika. Naslednji so vampirji. Nimajo magije v taki obliki kot vilinci in ljudje. Njihova moč je spreminjanje v različne živali. Živijo vsaj nekaj stoletij in morajo za preživetje piti kri. Ampak vampirji naj te ne skrbijo. Skoraj so že izumrli.”
Toliko stvari, ki jih nisem vedela. Moji možgani so poskušali dojeti vse to, s nekaj se ni ujemalo.
“A nisi rekel, da so poleg ljudi še tri rase? Omenil si samo vilince in vampirje.” David je pogledal stran.
“Nekateri trdijo, da obstajajo še demoni. Njihova magija naj bi bila divja in veličastn; magija teme. Ni pa nobenih zanesljivih dokazov, da dejansko obstajajo.”
Nenadoma sem se spomnila,da najpomembnejše stvari še ni povedal. Namreč o magiji, ki naj bi jo imela jaz.
“David? Prej si rekel, da imam magijo. Kaj si mislil s tem? In zakaj,” sem se ozrla okoli sebe, “Zakaj sem v bolnišnici?”
Nehal je strmeti skozi okno in me pogledal v oči.
“Tenebris,” je resno rekel, “Kaj je zadnja stvar, ki se jo spominjaš?” Aja, saj res. Morala bi biti jezna nanj. Nekako sem pozabila, ki je razlagal o magiji.
“Zadnje, česar se spomnim, je, da si vrgel ognjeno kroglo vame. Potem je vse postalo temno; najbrž sem izgubila zavest.” Zakaj je imel tako lepe oči? Čeprav je videti kot da že nekaj dni ni zares spal.
“Nisi se onesvestila in ogenj te sploh ni zadel. Nagonsko si se zaščitila s svojo magijo. Iz sebe si izpustila vso magijo, brez nadzora, kar je lahko zelo nevarno. Od takrat so minili že štirje dnevi; ves ta čas si spala in nismo te mogli zbuditi.” Zdaj razumem zakaj je medicinski sestri tako odleglo, ko sem se zbudila. In zakaj je bil David videti tako zaspan. Je bil ves čas tukaj in čakal, da se zbudim?
“Kakšna pa je bila moja magija?” Neverjetno mirno sem sprejela dejstvo, da imam nadnaravno moč. Le kakšna je bila? In zakaj je bil David videti zaskrbljen?
“Ko sem vrgel ogenj je okoli tebe nastal vrtinec teme. Po obliki je spominjal na plamene. Potem je tema postajala vedno večja, vrtinec je porušil vse na svoji poti. Po celi šoli so ugasnile luči. Učitelji so na srečo s svojo magijo zaščitili sebe in učence. Tema je pogoltnila celo stavbo. Ko so črni plameni ugasnili, so od kompleksa1B (šola obsega pet stavb: 1A, 1B…) ostale samo še ruševine in pepel. In sredi vsega tega si bila ti, brez ene same praske in nezavestna.”

0
0

To je prva domišljiska (znanstveno fantastična) zgodba, ki sem jo kdaj prebrala… Moram reči, da mi je zelo všeč! 🙂

0
0

Super!

0
0

Kul,kul,kul….Ful mi je všeč!Nadaljuj!:)

0
0

Kul nadaljuj komaj čakam nov del

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*