Odgovorjeno
4
0

Preden začnem, naj se zahvalim za vse komentarje. Ne bi pa škodila tudi kaka kritika, da vem, kaj še izboljšati. Kakorkoli, uživajte v branju!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. del: THE MARAUDERS MAP
V naslednjih tednih sem se dobro privadila na Bradavičarko. Dopoldneve sem preživljala s sošolci pri predmetih. Moj najljubši predmet je postalo spreminjanje oblike. To mi je resnično šlo in McHuddra je bila ponosna name. Postala je moja najljubša učiteljica. Z Lily sem imela napoje, nego čarobnih živali in rastlinoslovje. Vse predmete pa sem imela samo s Siriusom in Remusom. Z njima sem se najbolj zbližala (če ne štejemo Lily, seveda).
Remus…on je bil zelo pameten in prijazen, ne tako otročji kot Sirius in James. Veliko ur sva preživela skupaj v knjižnici in dnevni sobi. Res je bil oseba, s katero ti ne zmanjka tem za pogovor.
Sirius pa….. je imel občasne neumne in otročje, a je bil prisrčen in neverjetno pozoren. Ure in ure sva skupaj trenirala quiddich, preden sem se prijavila na preizkuse. In dobila sem mesto branilke. Poleg tega je Sirius takoj opazil, če je kaj narobe in mi po svojih najboljših močeh pomagal.
Torej, zelo sem se navezala na oba. Kak mesec po prihodu sem pisala mami in ji o vsem poročala. Bila je zelo vesela zame, da sem si našla tako dobre prijatelje.
Sredi okrobra je bil prvi odhod v Meryascoveeno. Jaz nisem vedela zanjo in nisem imela dovolilnice. Ker brez dovolilnice nisem smela iti, sem ostala v gradu. Lily, Jean in  Victorie so vse odšle, zato sem sklenila v dnevni sobi narediti nalogo za uroke. Ko sem prišla, so bili tam Remus, James, Sirius in Marius.
“A niste šli v Meryascoveeno? ” sem jih vprašala.
“Nate smo čakali, Luce,” je odvrnil Sirius.
“Saj veste, da brez dovolilnice ne gre,” sem jim odgovorila.
“No Lucy, potem pa spoznaj Ravbarje,” je v smehu rekel James.
Čudno sem ga pogledala, rekla “In?” in še enkrat so se zasmejali.
“Mi smo Ravbarji, Lunco, Tacmaister, Kopitlyay in Glistorepy. In to je naša slavna Ravbarjeva karta.”
Pokazal mi je zvitek in ga z besedami ‘svečano prisegam, da imam nekaj za bregom’ odprl. Notri je bil zemljevid Bradavičarke. In, še več, po zemljevidu so se sprehajali ljudje, nad njimi so bila  napisana njihova imena.
“Saj to je…,” sem zajela sapo.
“Ja, to je naš lastni izum, s pomočjo katerega bomo prišli v Meryascoveeno. Si pripravljena?”
“Sem” sem odgovorila.
Vzeli smo Jamesov plašč nevidnosti, jaz sem vzela še torbico in svoj plašč. Nato smo odšli. Potiho smo se splazili po hodniku in pazili, da nas ne bi kdo videl. Šli smo h kipu enooke čarovnice in Sirius je s palico potrkal po čarovnici. Kip se je odprl in odšli smo v predor. Kmalu smo prišli do kleti.
“To je klet Medenega carja,” mi je na uho šepnil Remus.
Tiho in s pomočjo plašča nevidnosti smo se splazili ven in se pomešali med učence. Poiskala sem Lily, Jean in Victorie ter jih prestašila. Vprašale so me, kako sem prišla sem in odvrnila sem, da že nekako. Lily sem kasneje zaupala resnico in rekla je, da si je to pravzaprav mislila, saj so ji fantje za Ravbarjevo karto povedali že dolgo nazaj.
V Meryascoveeni smo se zelo zabavale. Nakupila sem veliko reči. Ko je prišel čas za odhod, sem se poslovila od prijateljic in poiskala Ravbarje. Skupaj smo odšli po isti poti, po kateri smo prišli in na srečo smo prispeli pred ostalimi učenci. Kasneje sem se jim zahvalila in rekli so mi, da lahko naslednjič naredimo isto.
Link od tega dela: https://www.google.com/search?q=marauders+harry+potter&tbm=isch&ved=2ahUKEwiJ0eSM9KvoAhWjIMUKHYRpBXYQ2-cCegQIABAB&oq=marauders++&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.0.41i19j41j0j0i30l3.675.675..1939…0.0..0.134.134.0j1……0….1.xDZmpNDBQN0&ei=AjZ2XonIBKPBlAaE05WwBw&client=tablet-android-tmobile-si&prmd=ivmn#imgrc=djMQOcenjJMsPM

Najboljši odgovor
0
0

Zelo mi je všeč, kako si si zamislila zgodbo. Mogoče malo opiši marauderje raztegni zaplete…
“Ja, to je naš lastni izum, s pomočjo katerega bomo prišli v Meryascoveeno.” (potem bi jaz napisala npr. mi je v besedo skočil Sirius, ostali pa so me gledali z navdušenjem v očeh. Brez besed sem strmela v karto in se zamislila, DOKLER me ni zmotil James: “Si pripravljena?” navdušeno sem pokimala.)
Tako bi jaz malo ‘opremila’ poved. Na kratko; malo obogati besedilo, malo ga vleči v tri dni, pa bo bolje izpadlo.
Kakor pa sem povedala, mi je zgodba všeč in se mi je dopadla takoj, ko sem zagledala naslov in prebrala avtorico z veliko začetnico 😛
P. S.:Kako se imenuješ na Wattpadu?

  • Adelina
    Najlepša hvala za komentar, bom upoštevala. Na wattpadu se imenujem Adelina Black. A slučajno veš, kako se zamenja profilna slika? Na wattpadu sem nova in sem dobila neko čudno sliko pa je ne znam zamenjat… ;)
0
0

EJ, ful mi je všeč. Komej čakam na naslednji del…

0
0

EJ, ful mi je všeč. Komej čakam na naslednji del…

0
0

A maš ti tisti regrat v roki za profilko?

  • Adelina
    Aja sori šele zdaj sem videla da je Adelin Black več….jaz sem adeline3333
0
0

Tud8 meni je zelo všeč! Res zelo dobra zgodba!

0
0

Všeč mi je tvoja zgodba. Res je zanimiva!!! Nadaljuj!!

0
0

En del boljši od drugega!! Super!! ?

0
0

Hudo!

Prikazujem 8 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*