Odgovorjeno
4
0

4. WEREWOLF
Teden po obisku Meryascoveene je Remus zbolel. Isto se je zgodilo pred točno enim mesecem. Začela sem sumiti, da je volkodak. Tisti dan, ko se je polna luna končala je imel še več prask kot navadno in še bolj utrujen je bil. Ko je šel v sobo sem mu sledila.
“Remus,” sem ga poklicala.
Obrnil se je k meni, ki sem stala pri vratih.
“O, Lucy, ti si, kar naprej,” mi je povabil.
Šele takrat sem opazila solze na njegovih licih. Stopila sem k njemu in ga objela.
“Remus, kaj je narobe? Saj veš, da mi lahko zaupaš.”
Bil je tiho. Poiskala sem njegov pogled in ga pobožala po licu.
Zašepetala sem:” Volkodak si, kajne?”
Pokimal je in se naslonil name. Usedla sva se na posteljo in se še vedno objemala. Še močneje sem ga stistila k sebi in zajokal je. Tako sva sedela nekaj minut.
Naenkrat pa je nekdo vdrl v sobo. Bil je Sirius. Najprej naju ni opazil, potem pa je presenečeno pogledal.
“Ups, a motim?” je vprašal in izginil iz sobe.
Čez čas me je Remus pogledal.
“Hvala ti, Lucy. Res ti hvala. Toda popolnoma te razumem, če se ti gabim ali kaj takega. Pošast sem, umazana pošast.”
Zatem mi je povedal, kako je sploh postal volkodak. Ko je končal in me pogledal s solznimi očmi, sem ga ponovno objela. Hudo mi je bilo zanj. Obrisala sem mu solze z lic in mu rekla:
“Remus, ne govori takih stvari. Ti nisi pošast. Si najpametnejši, najprijaznejši in najodkritejši fant, kar sem ga kdaj spoznala. In ne, ne gabiš se mi, ravno nasprotno, rada te imam, rada te imam takšnega kot si.”
V tistem trenutku me je prijelo in poljubila sem ga. Remus je bil presenečen, a se je sprostil in mi vrnil poljub. Bilo je zelo lepo.
“Vem, da sem ti to že povedal, a ti res hvala, Lucy. Rad te imam. Res.”
Zatem me je še enkrat poljubil.
Kmalu sva se poslovila in vsa sijoča in vesela sem odšla dnevno sobo. Tam je na kavču ves čemeren sedel Sirius in pridružila sem se mu.
“Hej,” sem rekla. “Vem, kaj je z Remusom. Ravnokar sva se pogovarjala.”
“Aha, samo pogovarjala sta se. Kaj pa vsi objemi in to? Ali je bilo še kaj več? Sta zdaj par?” je ljubosumno vprašal.
“Samo potolažila sem ga. Poleg tega je to najina stvar in ne tvoja,” sem mu hladno odvrnila.
“Menda pa že lahko vem, kaj se dogaja,” je srdito pripomnil in me grdo pogledal, zato sem odšla. Čudno. Ponavadi se ne pogovarjava v tem tonu, res nevem, kaj je z njim. Je ljubosumen na Remusa? Upam, da ne. Mislim, četudi bi z Remusom postala par ali kaj takega, bi bila rada še vedno Siriusova prijateljica. Upam, da mi bo to pustil. Upam, da si tudi on tega želi.
Link: https://www.google.com/search?q=remus+lupin+young&tbm=isch&ved=2ahUKEwifvN2g9KvoAhVG_KQKHdZvAzcQ2-cCegQIABAB&oq=remu&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.0.41i19j41j0l4.339046.340098..341821…0.0..0.135.514.0j4……0….1…….87..41i5i30j41i8i30j41i67j41i10j41i7i30j0i67j0i131.2FCKiqtHwxo&ei=KzZ2Xt_6Nsb4kwXW3424Aw&client=tablet-android-tmobile-si&prmd=ivmn#imgrc=Ll_3FHFCqXYAfM&imgdii=a9rFN21a7yYtkM
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Torej, zdaj ste že verjetno ugotovili, za koga gre pri ljubezenskem trikotniku. Upam, da vam je zgodba všeč. Seveda so vsi komentarji in kritike so dobrodošli!!! 🙂

Najboljši odgovor
0
0

Me veseli, da si napisala nov del! Res je dobra zgodba. Opzila sem, da si me poslušala in še malo izbolšala. Tale stvar z hladnim tonom je bila super! Za boljši učinek (kar je nasvet stare babice kar jaz zagotovo nisem)lahko dodaš še ‘Preden sem odšla sem ga prebodla s pogledom.’ Eden meni ljubših stavkov 😛

  • Adelina
    Hvala. In ja, haha dobra ideja. Bom uporabila v naslednjih delih ;)
0
0

Res super zgodba!

0
0

Zelo dobra zgodba.

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*