Odgovorjeno
1
0

Preden začnem, naj vam povem, da je to prva polovica prvega že napisanega dela na Wattpadu. Kot vedno kompliciram. Na kratko je to še en fanfiction o marauderjih, ki jih pozna vsak, ki je kdajkoli bral ali gledal Harryja Potterja. (Če se kdo sprašuje, zakaj sem del dala na pol; Del je bil predolg celo zame in verjetno bi tukaj zavzel tri strani. XD)

~Ella~

Moj voziček se je prebijal čez množico bunkeljnov in čarovnikov, ki so hodili v vse strani in težko si se premikal. Končno sem se zrinila do magičnega stebra, ki je odpiral vhod na 9 in tri četrtine. Stekla sem skozenj in prišla na drugo stran postaje King’s Cross. Na magično stran.

“Mami, piši mi dvakrat na mesec, ne vsak dan. RAZEN, če ti napišem drugače,” sem ji dejala.

Ally se mi je nasmehnila in pokimala. Vesela sem bila, da je ona moja mama, saj večina bunkeljskih mam, ki se poroči z čarovniki ne bi razumela, da otroka ne bo doma, ker bo na čarovniški akademiji. Ampak moja mama ni taka. Oči večkrat pravi, da se je ravno zato poročil z njo. Ker je drugačna. Lahko bi bila čarovnica. Celo povabili so jo na čarovniško akademijo, a je njeni trmasti starši tja niso pustili. Ko so prišli ponjo, pa so starši rekli, da jo bodo oni peljali tja. A je niso in jo raje vpisali v neko bunkeljsko šolo. Ampak ko je postala polnoletna je pobegnila na Prečno ulico ter si kupila palico. Ko sta se z očkom spoznala, jo je naučil čarati. Tako je bila presrečna, ko so me povabili na Bradavičarko.

Nasmehnila sem se očetu. Od nekdaj je spoštoval moje odločitve. To mi je bilo na njem najbolj všeč.

“Se vidimo med počitnicami!” sem še zaklicala in se pomešala med svojimi vrstniki.

Gneči sem se izognila v prvi kupe, ki je bil prazen. V njem je sedelo dekle z prodornimi modrimi očmi in pegami na obrazu. Njeni rdečkasti lasje so ji prosto padali čez ramena.

“Lahko prisedem?” sem negotovo postala pri vratih.

“Seveda, ti kar,” prijazno se mi je nasmehnila. ” Mimogrede, ime mi je Lily.”

“Ella.” sem ji pokimala.

“Koliko si stara?” sem jo vprašala. Dajala je vtis odločnosti, dobrote in poguma. Oddajala je nevidno toploto domačnosti. Nisem samo mislila, ampak vedela, da bo pristala v Gryfondomu.

“Enajst, pa ti?” je odvrnila.

“Enako,” toplo sem se ji nasmehnila, ko je na vrata kupeja potrkal fant.

Ko sem bolje pogledala, sem opazila, da so za njim še trije fantje. Odprl je vrata kupeja in vprašal: “Se lahko vsedemo sem? Vsi ostali kupeji so polni.”

Z Lily sva se spogledali in skomignili z rameni. “Ja, itak!” sem navsezadnje rekla. Z Lily sva se jim predstavili.

“Jaz sem Sirus Black,” je rekel tisti, ki je potrkal. Mislila sem si: “Še en Blackov? Naj me koklja brcne, če je to eden njihovih usekancev, ki so mahnjeni na čistokrvnost.”

Moje misli je prekinil fant z rjavimi lasmi in očali. “James Potter.” Nasmehnil se je in pogledal naslednjega.

“Remus Lupin,” je dejal in se nasmehnil. Če ne drugega je vsaj njegov nasmešek čudovit.

“Meni pa je ime Peter Pettigrew,” ko smo se vsi predstavili, so se vsedli na eno stran, jaz pa sem sedla k Lily. Zasanjano sem gledala skozi okno in nihče me ni motil, saj smo sedeli v tišini. Čez nekaj časa sem začutila pogled na sebi, a ravno ko sem želela pogledati, kdo je to, sem zaslišala glas gospe z vozičkom napolnjenega s sladkarijami. In ne delajmo si utvar; sladkarije so najslajša stvar na svetu.

“Zdravo ljubčki, boste kaj z vozička?” Prijazno nas je pogledala, zaradi česar je Remus malce zardel.

Sirius je iz žepa potegnil zlatnik: “Nekaj čokoladnih žab prosim.” Jaz sem iz nahrbtnika izvlekla par lizik, ki sem jih naredila doma in zmajala z glavo. Ostali so ravno tako odkimali, gospa pa je odpeljala naprej.

“Bo še kdo liziko?” sem jih vprašala. “Zastonj je.” Vsi so navdušeno pokimali, zato sem iz žepa nahrbtnika vzela še preostale in jih razdelila.

—————————————————
Upam, da ste v branju uživali!

Najboljši odgovor
0
0

Zelo dobro!! Dolžina je super!

Najboljši odgovor
0
0

Super je! Zdaj,ko sta tu dve zgodbi,podobni Harry-ju Potter-ju se bom morala prav potruditi,da bom obema sledila!

Najboljši odgovor
0
0

OMG!!!To je super

0
0

Hvala!

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*