0
0

Ava je stala na travniku ob nevidni meji in zrla na drugo stran njej neznanega sveta. Majsko sonce je sijalo v njen obraz in ožalo zenice njenih temno zelenih oči. Nekaj jo je zadrževalo pred tem, da bi se dotaknila tistega, kar jo je izoliralo pred drugim svetom. Sčasoma njena roke le zdrsne predse in se s kazalcem in seedincem dotakne prostora pred sabo. Okoli njenih prstov se zasveti bleda modra, skoraj vijolična svetloba. Hitro umakne roko in si jo privije nazaj k svojim prsim. 》Ohranjamo vas varne,《 so ji v glavi odmevale besede predsednika. Očitno on za to nevidno steno vidi nevarnost. Ampak ali smo res varni, če vemo, da nas bo čez pet let pol umrlo krute smrti, ki jo dolgujemo vladi, da bi ostali varni? Nismo.

Ava v daljavi zasliši korake. Sicer so tihi, ampak se jih da slišati. Zanjo bi bilo dobolj samo, da bi ptice nehale peti, vedela bi, da tukaj ni več varno. Čeprav ve, da mora steci stran jo nekaj zadržuje na mestu, kjer stoji. Premakne se šele, ko se izza drevesa na travnatih tleh pojavi temna senca nekega moškega. V istem trenutku steče nazaj progi gozdu, a je prepozna. Sliši korake, ki se ji hitro približujejo in kmalu začuti težko roko na svojem ramenu. Nagon ji dopoveduje naj se upira in teče naprej, ampak ona ga ne posluša. Nima smisla, imajo jo, zdaj jo bodo obesili na trgu v opomin ostalim meščanom in potem njeno truplo odvrgli na grmado k ostalim grešnikom. 》Ava,《 jo preseneti poznan glas izza njenega hrbta. 》Lee,《 reče z občutnim olajšanjem v njenem glasu. Sunkovito se obrne in mu pade v objem. Lee, ki tega očitno ni pričakoval se zgrudi na tla in oba obležita na mehki spomladanski travi.

》Kaj delaš tukaj,《 šepeta Lee, ki se igra z njenimi temnimi lasmi. 》Ne vem,《 mu odgovori. Lee se nasmehne in se zazre v sverlo nebo nad njima 》Nimaš nekega razloga,《 reče sarkastinčno; 》Kar tako si se na izlet odpravila ravno tja, kamor nebi smela,《 Ava mu ne odgovori, povedala mu je resnico. Neka sila, ki je ni pohnala jo je vlekla sem… Še sama ni vedela zakaj…
_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

Tukaj je moja zgldba, upam, da je v redu nisem imela veliko časa za napisati, zato je prvi del malo krajši.

0
0

Iaz, prebrala sem vse in nimam pripomb. Zanima me le nekaj. Kdo je ta Lee? Fant Punca? Drugače pa kar nadaljuj

0
0

StreetGirl, sem vesela, da ti je tale zgodba všeč 🙂 Lee je fant, Avin prijatelj.

0
0

Top zgodba…me zanima kaj se bo zgodilo v nadaljevanjih…kar tako nadaljuj 😉

0
0

Hvalaaa

0
0

Tudi meni je zelo všeč.

0
0

Super je,zelo zanimiva zgodba.

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice