0
0

Jutro je bilo suhoparno, tako kakor vsako že nekaj let zapored. Ava se je počasi spravila iz varnega zavetja njenih odej v kruto realnost. Čas, čas je bil njen sovražnik in, ko se je pri petih letih seznanila z kruto prihodnostjo ji je bilo škoda vsake sekunde njenega življenja. Najbrž to pojasni dejstvo, da je jutranja ptica. Vedno se je zbujala pred ostalimi člani svoje družine in jutra preživljala ob nežnem soju sveč in zeliščnem čaju. Trenutki, ko se je oddalila od realnosti, ki se ji je sicer vedno motala po njenih mislih. Ni bila tip človeka za sanjarjenje čez dan, kadar se je morala ukvarjati z nastotine drugih stvari, da bi si omogočila varno prihodnost. Kljub njenim ambicijam se je vedno znova zasačila v dvomih glede njenih dejan v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti…

Potihoma se je spuščala po stopnicah, ki so vodile v hladen dnevni prostor. S kotičkom očesa je ošinila staro stoječo uro; 06:03. Dovolj zgodaj, da bo imela še kakšno uro zase. Počasi se je pritihotapila do kuhinje in zakurila v peči. Počakal je, da se je štedilnik dovolj segrel in pristavila lonček z vodo. Vsedla se je na stol ob jedilni mizi in zaprla oči. Slišala je samo nihanje urinega nihala in pokanje drvi v peči. Kmalu se je tem tihim zvokom pridružilo tudi brbotanje vode. Končno pripravljen čaj je prelila v skodelico in jo nesla po stopnicah nazaj v njeno sobo. Zakopala se je v svoje odeje in srkala toplo mešanico kamilic in koromača. Jutro je bilo tako lahkotno, počutila se je kakor, da je njena glava popolnoma prazna. Pa ni bila. V odzadju so se še vedno skrivali strahovi in dvomi v njeno prihodnost.

***

23. Sepzember. Na ta datum je Ava že 9 let začenjala s šolanjem na domu. Bila je preprosta odločitev. Ko je od doma pobegnila Amelia, Avina starejša sesra sta njena starša skušala čim bolj zaščititi Avino identiteto s tem, da bi jo poznalo čim manj ljudi. Prav tako sta s to odločitvijo dosegla to, da sta imela več nadzora nad njenim življenjem.

Ko so sončni žarki razblinili hlad in otožnost jutra se je na vratih pojavilo novo presenečenje. Ethan. Ethan je bil Avin učitelj že od prvega razreda pripravljal jo je na zaključne ispite, ki so pokazali njeno povprečje na koncu leta. Za nadaljno šolanje bi se že mogla odločiti, a starša ji tega celo poletje nista omenjala. Skrbelo jo je, a iz čiste radovednosti jima je pustila prvi korak, zdaj pa je tukaj Ethan? Sta se brez njene vednosti izbrala splošno smer?

“Zdravo Ava,” jo je navdušeno pozdravil Ethan in prestopil prag. “Si pripravljena na novo ‘šolsko leto’,” je rekel s kančkom sarkazma v glasu, ko mu je ona na obešalnike za vrati obešala plašč. Avi še vedno ni bilo jasno; rezultati ispitov so bili znani-letnik je opravila s povprečjem 4.28 za njeno generacijo kar dobro. Zakaj je tukaj Ethan. S šolo naj bi začela kasneje (četudi ji ni bila znana smer izobrazbe). Imela je toliko vprašanj, a nenadno presenečenje ji je vzelo moč govora. Preprosto ni našla besed. Ko je prišla v kuhinjo jo je tam že čakal znan prizor oče, ki se rokuje z Ethanom in mama, ki hiti s pripravo kave. “No Ava,” jo presenetljivo veselo pogleda njen oče, šele takrat se je zavedla kako malo se pogovarja z njim. V odgovor ga presenečeno pogleda. “Se ne veseliš tega, da boš končno odkrila svoje poslanstvo?”
-_-_-_-_-_-_-_
Zdaj sem se red potrudila, da bi bil ta del daljši mi pa ni ravno uspelo, ker je tukaj veliko stvari, ki jih želim spraviti v naslednji del. Hvala, ker ste brali :).

0
0

Saj veš da je super
Čim hitreje naj bo next

0
0

Nisem pričakovala tako hitrega odhovora. Hvala. 🙂

0
0

Ni zakaj. Pa še kdaj 🙂

0
0

Super zgodba.Zelo so mi všeč imena:)

0
0

Hej, tvoja zgodba mi je res ful dobra, meni je ena od boljsih in ena izmed redkih ki jo berem (nimam casa za vse, ceprav so vse zgodbe super.) Vedi da vedno preberem tvojo zgodbo in mi je vsec ceprav verjetno nebom mogla vedno komentirati.

0
0

Hvala Elf Warrior, Bella in S. Snape 🙂 Tole mi res, res, ressss veliko pomeni. Tako sem vesela, da imam redne bralce res sem vam vsem hvaležna. Ko sem začela z zgodbo si nisem mislila, da bo ljudem tako všeč. Hvala hvala hvala 😀

0
0

Zgodba je res super!

0
0

Hvala Agnes<3 Tudi ti si super. 🙂

Prikazujem 8 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice