0
0

Visokorodni pankrt
Vstal sem ter se pretegnil, ker spanje na tleh ni ravno najbolj udobno. Spet sem zaspal med brusenjem bodala. Zakrulilo mi je v trebuhu.Treba bo po vodo sem ugotovil.Danes sem se odločil za čisto črno opravo, ki se je ujemala z mojim razpoloženjem.
Zagrabil sem vedra ter odšel k najbljižjemu izviruvode, ki je čisto blizu moje Krtine.
Pankrti so pač pankrti ampak njegov oč mu je dal vsaj dva ducata krav ter material za gradnjo lesenega gradu.
Krtina je grad, ki stoji v griču ven pa gleda le lesen stolp visok deset metrov. Ampak zaradi tega se je lahko neglede nato, da je star le trinajst imenoval gospod Tolland.
Še malo zasanjano sem hodilproti izviru kose je oglasil znan glas:”Hej Tolland počakaj.” Bila je Izabel ali Iz kakor jo kličem jaz. “Kaj te je prineslo sem?” sem jo vprašal.
Zardela je in rekla:”Na sprehod sem šla.” Odgovoril sem ji:”Čisto po naključju mimo Krtine a, ne?”
Če povem po resnici mi je Iz malo všeč in jaz sem malo všeč njej. Ampak ne bova se nikoli poročila. Zaradi tega ker je bila ona sedmi otrok družine Helring, ki je bila glavna hiša visokorodnih. Tako se imenujemo ker živimo v gorah.
“Saj ne boš pozabil na gostijo, kajne?” je rekla. Zdaj sem se spomnil, danes se bo njena sestra poročila z dedičem mogočnega gradu po imenu Kamniti srd.”Seveda, da ne bom.” sem rekel.
Nato pa se je hitro približala in mi podelila poljub na lice. Nato pa je rekla:”To pa zato,da ne boš pozabil.”
Nato sva odšla vsak svojo smer.
Ta dan je minil v meglici.

Nisem vedel kaj bi oblekel za na gostijo. Na koncu sem se odločil za bele bergeše ter zeleno kamižolo.
Ko sem prišel na gostijo sem dobil veliko grdih pogledov, ampak tega sem že vajen.
Vsedel sem se v kot dvorane, da sem lahko videl kaj vse se dogaja.
Jedi so bile odlične za poporočno gostijo. Delžen sem bil veliko zmerljivk. Na primer Levi Pankrt, ker sem levičar ali Črni Pankrt ker imam čisto črne lase in oči.
Po poporočni gostiji pride poročna noč. Jaz se je seveda nisem udeležil. Pivo mi sicer ne paše ampak vino mi gre v slast nasploh sladko kasneje pa še malo močnejše kislo.
Ampak danes sem zanalašč ostal trezen. Nato pa je prisedla Iz.
Rečem ji:”Bi malo vina?” Odgovori mi:”Seveda Vran.” Tako me kliče samo ona.
Nato pa se zasliši:”Izabel, kje si?” Ta glas je prišel od njenega očeta. Videlo se mu je da je že pošteno pijan. Nato jo je zagledal. Vstala sva naenkrat medtem ko je njen oče lomastil proti nama.
“Kaj delaš tukaj s Pankrtom?” Nato je dodal še:”Nikoli se ne boš poročil z Izabel samo da veš.” Zaključil pa je s tem da mi je pljunil pred noge.