Naslednji Pil izide 5. Februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Nujno opozorilo za vse

37
Ojla!
No, ravno pred 5 minutami je mami prebrala da je umrla ena 12letnica. Zakaj? Bom povedala.
Bil je skratka en izziv, ko se slikaš pred vlakom ki prihaja. Torej greš na tire in potem narediš selfi, ko za tabo prihaja vlak. No in eni dve punci sta to naredili. Šli sta na tire in se slikale ko je prišel vlak. Ampak se nista pravočasno umaknili in saj veste kako je pri vlaku: dolgo časa rabi, da se ustavi. In ena od punc se ni pravočasno umaknila in jo je vlak povozil, tako da je umrla. In ta druga je bila v takem 'šoku' da so jo morali peljati v bolnico.
In to je meni grozno. Zato se prosim noben naj ne udeležuje ali dela teh nevarnih izzivov kot so zgoraj navedeni izziv, in benadryl challenge, ko je tudi ena punca umrla. Ampak ne v Sloveniji.
Tako da bi bila res vesela če ste razumeli moje svarilo glede izzivov in večina takih izzivov prihaja ravno iz Tik Toka in podobno, zato jaz teh omrežij nimam.
Upam da ena od teh najstnic ni bila pilovka.
Hvala za razumevanje,
Super sisters :sparkling_heart:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
to je blo na 24ur ja vem ja
4
 
in mislim da ni bila pilovka
 
Se dobro da ni bla...
 
Tudi če ni bila.....GROZA!
 
mogoča je bla sam ni bla na spletni strani 0_0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vau, to je grozno!
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Oj jaz tega ne delam. Kaj pa je benadryl challange?
3
 
To je nekaj ko poješ 14 tablet benadryl. In to je zelo nevarno, če nimaš nobene bolezni da bi benadryl rabil. In ena je tut umrla zato.
 
OJOJ!
 
Ja! Stara okoli 12 let.
 
14letnica ne 12
 
Dodo
😶😮😮
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
sem videla. GROZNO!!
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Veš kako je bilo pri meni? No najbrž ne, zato ti bom povedala.
Pred 2 letoma je začela postajati popularna beseda PRANK. In jaz nisem vedela kaj to pomeni. Včasih sem celo izgovorila FRANK ali pa PANK.
In zdaj razmišljam. Bilo je veliko bolje ko nisem vedela kaj pomeni ta beseda.
Lp. Ilovecandy
P.S.: Se strinjam s tabo. In ne vem ali je bilo to v sloveniji ali kje drugje. no kakor koli, če je bilo to kje drugje: mislim, da slovenci nismo tako neumni (vsaj nekateri) da bi šli delat take stvari. Nam je pa enkrat župnik pri veruku povedal zgodbico. Pač da se je neka ženska hotla ubit. Stala je na železnici in poklicala župnika. No kakorkoli, potem se ne spomnem kaj je bilo vmes in na koncu, ampak mislim, da je preživela. In to je klicala našega župnika. Žalostno ane?
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Joj, kar na jok mi gre!
Zelo žalostno! Tega nikoli nikoli v življenju ne bom naredila! In tisti, ki se je spomnil tega izziva-to punco bo imel na vesti celo življenje! Grozno...
:sob::sob:
5
 
Meni tudi!
 
Fuuuuuuuuulllllll groozno
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ja, take izzive pa poznam...
Pred 4. leti, je bila aktualna igrica po imenu Blue Whale Challenge, kjer si opravljal izzive (se mi zdi da jih je bilo 50), v katerih si si delal samopoškodbe, na koncu pa prišel do smrti (res ne želims strašiti, samo opozorim). To naj bi se zdaj dogajalo tudi na Instagramu, TikToku, Facebooku itd...
Bila naj bi aktualna tudi v leti 2020, a je sicer v Sloveniji bilo malo takšnih primerov, samomora zaradi tega izziva.
Verjajmem da tale Blue Whale Challenge, večina poznate, a vseeno povem.
Skratka, če vam piše po socialnih omrežjih kdo po imenu Jonathan Galindo), samo blokirajte, ali prijavite policiji, saj ko vstopiše enkrat v to igrico, ni več poti nazaj! Slišala sem da se tale izziv začne tako, da te Jonathan Galindo (en je bil original, ostali so pa fejk profili, a vseeno) na zasebni chat vpraša 'Do you wanna play a game?', in odgovoriš... Ko 1x odgovoriš z JA (pa tudi če za hec), ni več poti nazaj. Vse kar lahko naredite je to, da prijavite policiji.
Če pa iztopiš iz igrice ti pa začne groziti, zato če vidite da vas kdo doda z tem imenom, oz. vam piše, takoj blokirajte!
Res mi je žal za ljudi, ki so te izzive opravili :(
Zato ja, čuvajte se na teh družabnih omrežjih, ker je veliko ljudi, ki želijo škodovati ljudem, predvsem najstnikom.
Z tem ne želim nobenega strašiti, in niti MALO ne pozivam k igranju te igre, samo povem če slučajno dobite kako tako sporočilo.
In še to... Jonathan Galindo, se spravi predvsem pisati najstnikom starosti 10 do 20 (max) let.
Izzivi se opravljajo vsak dan po eden... En izmed izzivov je da ne smeš govoriti cel dan z nikomer, grozno kaj ne?
Čuvajte se, in ne dodajajte neznancev na socialnih omrežjih!
Ta challange izvira iz Rusije. Veliko smrtnih žrtev je bilo (je še, nevem) na Hrvaški, kjer so učitelji začeli opažati ureznine na rokah (oz. samopoškodbe, ki so bile del tega challenga)
8
 
Uf....
Pomoje je najbolje da narediš kot imam jaz: nimam NOBENIH družabnih omrežij razen vibra. Saj enkrat bom stoodstotno imela instagram pa facebook (hehe. Se tudi vam zdi, da je facebook bolj za odrastle?) ampak ne še zdaj! premlada sem.
hahahhahahahahahahahha
No kakorkoli.
Lp. Ilovecandy
 
To si zelo lepo povedala! Hvala!
 
Tudi jaz nimam nič razen vibra. Samo na pilu imam račun...
 
Ja. Razen to.
 
Ja, za njega sem že slišala in njegova Miki Mouse profilka ti požene mravljince po telesu!
V igrici Blue Whale je tudi eden od izzivov, da su v roko vrežeš (z nožem) kita, okoli 50. izziv (ne vem točno) pa je, da narediš samomor.
Johnaton G. -če ne opraviš izziviv- ti začne groziti, da bo prišel h tebi ali kaj naredel tvojim dragim..... NE USTRAHUJEM VAS, LE POVEM!
Slišala sem tudi, da neki moški iz grobov izkopava deklice in mladoletnice ter iz njihovih teles naredi lutke in jih prodaja.😨😨😱
NE SE BAT!!
 
Tut Momo je bil nekaj podobnega...
 
Jup.
 
Ja, za Momota sem na Infodromu slišala...
 
Me to
 
Eh to so si vse skupaj izmislil da bi dobil oglede pa pol denar ja kao popularno ta mojo:\
 
Diamantek
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Sem videla to... Na instagramu je bilo objavljeno, pa na snapchatu je nekdo dau na story to punco pa še na 24-ur je bilo to... GROZNO! Meni sploh na misel nea prije da grem na tire če se pripelje vlak! NE DELAJTE TEGA PA ČE RATATE NAJVEČJI LUZERJI NA ŠOLI!
Lp. Bad girl
6
 
Se strinjam!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
se popolnoma strinjam...
huh kako se nekateri neumni
3
 
Ja.... Jaz tega za milijon evrov nebi šla delat...
 
Jaz niti za celo premoženje bilionaša in še bolj bogate!! Folk, gre se za življenje, ne pa da si cool, ker si upaš ali da kaj dobiš!!!!!!!!😰
 
Ja! Billie#13 se popolnoma strinjam!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
O GROZA!
Enako kot hG, na jok mi gre!:sweat::cold_sweat::hushed::cry:
TO JE GROZNO!! SLIŠIŠ, GROOOOOOOOOOOZZZZZZNOOOOOOOOO!!:sleepy:
Le kdo se je spomnil takih izzivov?!:rage::angry: A ni dojel, da se lahko zgodi kaj takega!!!!?:hushed:
Jaz nimam TikTok-a (sedaj, ko sem tole prebrala, si mislim "Še sreča, da ga nimam"). Videla sem tudi TikTok izziv, da se najstniki stlačijo v gugalnice za malčke in se posnamejo/fotografirajo. Neko 14-letnico so morali reševati gaslici, in to celo 6 ur!

Družabna omrežja so zelo nevarna, še bolj pa TikTok izzivi in izzivi iz drugih družabnih omrežij.

Uboga 12-letnica in njena prijateljica!! Nasedli sta temu izzivu, nato pa ena pristala s smrtjo, ena pa v bolnici!:cold_sweat::sweat: GROZAA!
Pa kaj je z današnjimi "zagiganci"?! No, navsezadnje niso krivi oni....
Preveč si predstavljam, kako je ubožičo povozil vlak! In preveč si predstavljam njeno šokirano prijateljico!:scream::fearful::cry::angry:

Naj počiva v miru!
Tisti, ki se je spomnil tega izziva, bi morala doleteti življenjska kazen!:rage:
lp,
:hamster:
5
 
ja! strinjam se!
 
Se strinjam! Če bi jaz imela tik tok bi si ga v tem trenutku izbrisala!
 
Hvala za lepe komentarje. Ampak upam, da me po dolgem času ne bo tlačila nočna mora o smrti ipd....
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ta tik tok aplikacija je zelo nevarna zakaj in kako bom pa povedala
Uporabniki aplikacije TikTok lahko pripravijo do 15 sekund dolge posnetke, ki jih posnamejo z mobilnim telefon ali tablico. Posnetke je mogoče posneti v enem kadru, ali pa sestaviti skupaj več kadrov, ki trajajo do 60 sekund. Mogoče jih je urejati in jim dodajati različne učinke: pospešitev, upočasnitev, predvajanje v obratni smeri in drugo. Preko videa lahko uporabniki dodajo glasbo in druge zvočne učinke.

Tveganja
Z objavljanjem videoposnetkov lahko razkrijemo svojo lokacijo, premoženje in podobno, če jih posnamemo tako, da je mogoče iz ozadja pridobiti informacije.

Pod videoposnetki se lahko pojavijo žaljivi komentarji, prav tako pa lahko vsakdo napiše in objavi karkoli. Mogoče je pošiljati zasebna sporočila, kar lahko vodi v nadlegovanje in grooming (spletna komunikacija s strani odrasle osebe z namenom spolne zlorabe otroka). Uporabnike je sicer mogoče blokirati, prav tako je mogoče prijaviti neprimerne vsebine.

Naše videoposnetke lahko nekdo tudi shrani na svoji napravi in objavi na drugih družabnih omrežjih ali spletnih straneh, kot je YouTube. Avtor video posnetka nima nadzora nad pojavljanjem video posnetka izven TikTok.

Tveganje predstavlja tudi srečevanje z neprimernimi vsebinami. Zelo enostavno je najti videe s seksualnimi in nasilnimi vsebinami. Opozoriti je treba, da se otroci in najstniki pogosto namenoma snemajo v seksualnih držah in s tem iščejo pozornost in potrditev s strani vrstnikov. Prav tako niso redki posnetki, kjer otroci in najstniki izvajajo nasilje nad vrstniki. Vse to ima lahko negativen vpliv tudi na otroka, ki gleda te vide
več pa lahko izveste na tej strani https://safe.si/nasveti/druzabna-omrezja/tik-tok
6
 
ZELO SI SE POTRUDILA ZA TO! Hvala vsem, ker me podpirate! Zdaj vem še več o aplikaciji tik tok in os spletnem nasilju! Zaupam le Pilovi spletni strani in spletnim učilnicam. Jaz uporabljam le Viber, kar je skorja isto kot navadni smsji.
 
OMG kaj?! Samo_kako prosim?!
Seksualni posnetki?! Seksualne drže?!
Vse za pozornost?! PA KAJ JIM JE?!
Jagoda, tole si zelo lepo napisala in hvala za link spl. str.!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
To je bila od brata boje priajteljice BFF. Ni je povozil ampak potegnil s sabo. Vseeno GROZNO!
4
 
Ojoj. Povej bratu od tvoje prijateljice da mi je žal.
Moje sožalje. Res je grozno...
 
O ne!! Še bolj grozno, ko malo bolj vem, kdo je to! Enako kot Ss, povej mu, da je neki Billie#13 iz PILA zelo zelo žal za to!!😭😰😢
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Grozno oo! Ubogi punci. Le kako sta lahko nasedli temu izzivu. Jaz nikoli ne bom imela tik toka. Prav žal mi je zanjo. V veliko sožalje mi je. :sob::sob::sob::sob::sob::sob::pensive::pensive::pensive::pensive::pensive::pensive::pensive::pensive::pensive::flag_cp::flag_cp::flag_cp::grimacing::grimacing::grimacing::grimacing::sleepy::sleepy::mask::thermometer_face::cry::disappointed_relieved::fearful::cold_sweat::frowning::anguished::slight_frown::worried::frowning2:
P. S. To pišem jaz Lichy zamo da sem sem iz drugega telefona.
Lp
LICHY
IN PROSIM DA TEGA NE POČNETE VI!!!!!!!!! 🥺🥺🥺🥺🥺🥺:worried::worried::slight_frown::slight_frown::frowning2::frowning2::hushed::astonished::flushed:
5
 
Se strinjam! (to sem spet jaz, original super sisters)
 
Čakaj, se Lichy in Ss poznata?!
 
Ja, sestri sva.
 
COOL!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
eden je na tik toku objavil kako se je killov!!!!
groza kako jim pridena pamet
3
 
Ja ma res
 
O MOJ BOG! KAKO LAH TO NARDIJO?!
 
Ne vem. Še sreca da nisem vidla. Sošolka mi je povedala in si je tik tok v tistem trenutku zbrisala
 
Ja to je res... Snemal je live v živo, nato pa dobil sporočilo od punce da ga je zapustila, ter vzel pištolo ter se pres vsemj ustrelil v glavo. Te posnetki so bili deljeni na vseh družabnih omrežjih, a so jih v čim krajšem času izbrisali
 
Ojoj! Kaj mu je, prava budala.
 
I agree!
 
In meni je tudi sošolka nekaj takega govorila... Zdaj sem se spomnila.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Katastrofa! Kako hudo mi je:sweat::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:. Kdo bi si kaj takega spomnil?:angry::angry::angry::angry::angry::rage::rage:. Ja, sem gledala na 24 ur vse o tej punci.
4
 
Groza groza groza...
 
Ja😵
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ojoj!
Ja zato so družbena omrežja extremno nevarna in tudi ne smeš odgovarjati na katerokoli klice oz. sporočila, ker tudi če pogledaš te že najdejo.
Drugače upam, da se ne bo več tega dogajalo.
Lepo si vse povedala!
Tvoja Pom1
3
 
Jaz tudi upam ampak itak se bo ker jih nikoli ne izuči
 
Ja in zato moramo biti zelo previdni na družbenih omrežjih
 
Pomka1 ima prav!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OOOOOO GROZA
JAZ NIKOLI NE DELAM TAKIH IZZIVOV IN JIH TUDI NE BOMM
GROZAA
GROZAA
GROZAAAA
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:sweat::cry::disappointed_relieved:
1
 
Vem... 🥺
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Ufffffffffffffffffff.... Ta objava mora iti med priljubjene, ker je pa res poučna. Mislim, res žalostno. Pa komaj 14 let??? Noro (Z "noro" mislim, da je malo nenormalno) Jaz tega ne bi naredila nikoli v življenju.
:pensive::pensive::pensive::pensive:
2
 
p.s sem ti dala 22. like, ker je to res poučno<3<3<3<3<3
 
LOL samo škoda ker je ugasnila luč komaj 14 letnemu dekletu!😭
 
Ueeeee se strinjam z tabo Violinka...
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
omg,to je res res GROZNO.prebrala sem vse o tej aplikaciji TIK TOK,v sekundi ga bom zbrisala......(nič nisem objavljala)
LAHKO PA POVEM ŠE NEKAJ:
Starši ali kater koli drug človek,si lahjo prilagodi kaj bo gledal na te aplikaciji.
1.lahko prilagodi da je primerno za otroke npr: risanje,fidget toyi itd:(vse za otroke)
je še veliko prilagoditev,........

DRAGI STARŠI!!!!!!!!!!!!!
Nadtorujte to,kar vaši otroci gledajo.
predlagam da vsak dobi telefon 12+,ker teleefoni,pa tudi računalniki ti lahko uničijo otroštvo.
1
 
PRAV IMAŠ!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Najbolj grozna stvar🥺:persevere:.
1
 
🥺🥺🥺🥺
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Sedaj sem tudi videla, da se nekateri norčujejo na spletnih omrežji iz tega! In ugotovila sem, da je vlak šel z veliko hitrostjo in ob taki hitrosti človeka lahko na 6-10 metrov potegne pod vlak in ubije človeka. In to se je zgodilo temu dekletu. Vlak jo je potegnil pod tire. GROZNO! :disappointed_relieved:
1
 
Ojoj! To je preveč grozno...
 
groza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
hej jaz tudi ne delam tega pa tudi če je bila pilovka..... enako gggggggggrrrrrrrrrrrrooooooooooooozzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaaaa:scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face::dizzy_face:
1
 
Se strinjammmm
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Sploh ne morem vrjet. Kako mislite, da se zdaj počuti oseba, ki si je izmislila ta izziv?
1
 
Zelo se mi zdi da sploh ne ve za to oz. da se sploh take stvari dogajajo zaradi tega izziva
 
Ja... Se strinjam z obema.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
To je grozno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ampak vseeno ne razumem, kako so lahko nekateri tako neumni. Mi je pa zelo žal za punco. Mogoče veste, na kateri železnici?
1
 
Tam v Mariboru.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Omg. Kok je lahko človek tolk butast? Naj mi to končno nekdo razloži. Pa slišala sem za neko še bolj idiotsko igro, kot so tele. Baje je v Nečiji en naredil igro, ko se 7 ustreliš s pištolo v glavo in če preživiš, zmagaš. Sploh pa... Zakaj bi to kdo delal? Oprostite če sem koga užalila.
Lepo pozdravljeni,
GW123
0
 
o bog...
 
fifinja
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Pozdravček,
ja slišala sem za to to se je zgodilo moji pol sestrični ampak že dosti časa nazaj tako da tega ne delajte mogoče zveni tako da seveda slišiš da vlak pride ampak ne sploh se ne sliši pa tudi če je elekrtični ta ko da prosim ne delajte tega

Lp Rose
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj bi raje dobili priloženo Pilu: kartice zvezdnikov ali nalepke?
Raje imam 3 kartice zvezdnikov, kot do sedaj.
(70)
Boljše bi bilo, da bi dobili več manjših nalepk zvezdnikov, živali in luštnih ilustracij.
(212)

Priljubljene objave

Beauty&Cuteyland
54
 

Beauty&Cuteyland
55
 

Tani
35
 

Revija PIL
50
 

Tani
50
 

Tačka
40
 

Bad girl
28
 

Beauty&Cuteyland
38
 

Oglas

Zadnji odgovori

harryronhermioneginnylunaneville24 je odgovoril/a na
Ojla. Midve ponavadi sanjava isto. Smo ...
 

Hermiona Granger je odgovoril/a na
hmmm.... ne vem kako bi izluščila glavni ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
ok. Dela
 

Diamant 123 je odgovoril/a na
awww dejansko se zdej jokam hah kjuttt in ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Citre
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Violina, viola
 

Cool Girl je odgovoril/a na
Super 'igra'. Okej, povedala ti bom moje ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
JEEEEEEEEEEEEEEEJ! Sorry nisem prej videla ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
WAW! Sej vem d to skoz pravim sao sn brez ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
SVetovno! Ne razumem kak si lhk tak dobra ...
 

Bad girl je odgovoril/a na
SVETOVNOOOOOOOOOOOOOOOOOOO JUUUUUUUUUUUUUUUUGUUUUUUUUUUUUUUUUUU
 

Bad girl je odgovoril/a na
Zk tak dobro pišeššššššš! Zakon!!!
 

Bad girl je odgovoril/a na
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart
 

Bad girl je odgovoril/a na
JESSSSSSSSSSS WAAAW nimam besed! Super je ...