Nova številka
Oktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

Kaj je narobe z mojimi starši?!

Odraščanje

Ilustracija: Bojana Dimitrovski
Besedilo: Urška Kaloper

Moja starša sta bila menda nekoč vesela in zabavna in družabna in »duša vsake žurke«, če citiram očija. Pravita, da sta se strašno bala, da bosta postala »stara prdca« (to, da uporabljata take izraze, dokazuje, da jima ni uspelo) ali, če citiram mami, da bi bila kdaj »zatežena, zamorjena in brezvezna, kot so bili njuni starši, ko sta bila onadva stara toliko, kot sem zdaj jaz« (najmanj sto let nazaj). 

Meni bi se to seveda zdelo fino. Včasih na Netflixu najdem kako serijo, v kateri so starši noro kul; nosijo moderne cunje, žurajo z otroki, niso ne strogi, ne zoprni, ne zajedljivi, ne nadležni, ne vpijejo, da moraš narediti domačo nalogo, in se ne kregajo, kot da se bodo vsak hip ločili. No, kadar to vidim, si totalno zaželim, da bi bila tudi moja taka. Taka, kot sta si, če si prav predstavljam, nekoč pred stotimi leti želela postati tudi sama.

Vprašanje

Koliko vaših prijateljev uporablja Pilovo spletno stran?
Nihče.
(604)
Eden ali dva.
(338)
Več!
(175)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
S.I.T.: VROČE
BQL: NA FRIŠNO
Nika Zorjan: KORONA CIAO

zalagasper: SEBI
Challe Salle: LAGANO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: DYNAMITE
Katy Perry: DAISIES
Ava Max: SO AM I

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAOktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

Muholovka

Dedek vpraša vnuka, če mu lahko poda časopis. Vnuk mu odgovori, da je zdaj 21. stoletje in da naj vzame tablico. Dedek jo vzame in z njo udari po muhi.
muca Zajči, 12 let