Nova številka
Oktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

Je strah lahko tudi koristen?

Ti & jaz

Fotografija: Shutterstock
Besedilo: Jana Zirkelbach

Vse nas je bilo že kdaj strah. Nekatere je strah večkrat, druge manjkrat. Strah nas je različnih stvari. V zadnjem času predvsem korone. Strah je prisoten v našem življenju skoraj tako pogosto kot ljubezen, samo da je neprijeten. Le zakaj je sploh koristen?

Strah je eno od osnovnih čustev. Doživljamo ga, ko se počutimo ogrožene. Je osnovni mehanizem za preživetje, zato ga sploh imamo. In je v bistvu zelo koristen, pa čeprav neprijeten. Je odgovor na dražljaje, kot sta na primer nevarnost in bolečina. Skrbi za našo varnost in zaščito. Ko nas je strah, prepoznamo nevarnost, se z njo spopademo ali od nje zbežimo. Zelo močnemu strahu, od katerega lahko tudi otrpnemo, pravimo groza. S strahom je povezan tudi občutek tesnobe. Pri tesnobi čutimo grožnje kot neizogibne in takšne, da jih ne moremo več nadzirati.Pišite nam!

MOJE MNENJE ZA NASLEDNJO ŠTEVILKO

14-letna Lonely girl 69 nam je pisala:

"Sošolci in sošolke me ne marajo. Ne vem, zakaj, ampak delajo se, kot da sploh ne obstajam (npr. zjutraj pridem v šolo in pozdravim sošolce, ampak me nikoli nihče ne pozdravi nazaj). Sicer pa sem bolj tiha oseba in se zelo nerada izpostavljam. V razredu drugače imam eno prijateljico, ampak zadnje čase opažam,da se me tudi ona izogiba. Sem res zelo osamljena in obupana."

Se tudi vam dogaja kaj podobnega? Poznate koga, ki je osamljen in ima občutek, da ga nihče ne mara? Kako bi pomagali takšni osebi? Kaj bi svetovali Lonely girl?


Tvoje vprašanje ali mnenje:

Tvoji podatki:
Ime ali vzdevek:

Starost:Vprašanje

Koliko vaših prijateljev uporablja Pilovo spletno stran?
Nihče.
(604)
Eden ali dva.
(338)
Več!
(175)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
S.I.T.: VROČE
BQL: NA FRIŠNO
Nika Zorjan: KORONA CIAO

zalagasper: SEBI
Challe Salle: LAGANO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: DYNAMITE
Katy Perry: DAISIES
Ava Max: SO AM I

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAOktober 2020


Izid: 2. 10. 2020

Svinjski zrezek

Kako goveji zrezek postane svinjski? Vržeš ga na tla.
muca Zajči, 12 let