Nova številka
September 2020


Izid: 1. 9. 2020

Primož Roglič

Šport

Fotografija: Reuters
Besedilo: Jolanda Bertole

Primož Roglič je trenutno prvi kolesar na svetovni lestvici UCI, najboljši slovenski kolesar vseh časov, prvi med našimi z etapno zmago na dirki po Franciji, prvi Slovenec s skupno zmago na tritedenski dirki po Španiji in še bi lahko pisali o superlativih Kisovčana, ki ga je vleklo k nogometu, vrsto let je bil tudi smučarski skakalec, ki je  pred osmimi leti smuči zamenjal za kolo. Po četrtem mestu na Touru 2018 in tretjem mestu na Giru 2019 (na Giro d'Italia je bil dolgo časa v igri za zmago),  je leta 2019 prišel čas za najvišjo stopničko na Vuelti, dirki po Španiji.

Začel je pri Adrii Mobilu, zdaj pa kolesari za nizozemsko ekipo Jumbo-Visma. Ima enoletnega sina Leva, živi v Monaku. Zdaj je vse v pričakovanju letošnje dirke po Franciji, znamenitega Tour de Francea. Ima svojo himno, navijaško pesem »S tabo je vsa Slovenija«, v spotu je zaigral tudi na kitaro in bobne. Veliko zanimivega o svojem življenju je povedal tudi v oddaji »Z Mišo«, ki jo na TV Slovenija vodi znana voditeljica Miša Molk. Je bolj tih, zadržan in umirjen. Star je 30 let.

Vprašanje

Boste letos naročeni na PIL?
Seveda!
(627)
Verjetno ne.
(348)
Grem zdaj prepričat starše!
(171)

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
Nika Zorjan: KORONA CIAO
S.I.T.: VROČE
Challe Salle: LAGANO

zalagasper: SEBI
BQL: NA FRIŠNO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: EGO
Ava Max: SO AM I
Katy Perry: DAISIES

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

TVOJ GLASBENI PREDLOG

Ime ali vzdevek:
Starost:

ZADNJA ŠTEVILKASeptember 2020


Izid: 1. 9. 2020

S šefom na kavi

Šef: "Kaj boste pili, kolega?"

Podrejeni: "Kar boste vi, šef."

Pride natakar in šef naroči: "Dve kavi."

Podrejeni: "Tudi meni dve."

Uroš, 12 let