Nova številka
September 2020


Izid: 1. 9. 2020

Obvladaš preproste trike za boljše ocene?

Test

Ilustracija: Adriano Janežič
Besedilo: Barbara Jarc

»Šola bi bila čisto super, če le ne bi bilo preverjanj znanja in ocen ...« Tudi ti večkrat pomisliš kaj takega? Hja, pred testom imamo najbrž vsi malce treme, a po svoje je tako tudi prav, saj pomeni, da nam ni vseeno, koliko znanja bomo pokazali. In tudi če se nam zdi, da so ocene samo zato, da nam grenijo življenje, bi brez njih težko shajali. Le kako bi sicer vedeli, koliko smo v čem dobri? Bi ti pustil/a, da ti po zobeh vrta gumpec, ki o tem nima pojma?

Ocene so samo to, kar so. Kažejo, koliko znanja pokažeš ob zastavljenih vprašanjih. Včasih so ti vprašanja naklonjena, včasih ne, včasih dobiš slabšo oceno, kot si jo zaslužiš, včasih boljšo, nekateri predmeti ti bolj ležijo, drugi manj ... V povprečju pa se to nekako izravna. Preprosto nemogoče je, da bi imeli vsi pri vseh predmetih same petke.

Strah pred ocenami najbolje uženeš v kozi rog tako, da se na test dobro pripraviš. Reši tale test in preveri, koliko obvladaš trike za pridobivanje dobrih ocen.

AKTUALNO

Ljubezen temelji na spoštovanju
Predstavljaj si, da spoznaš princa na belem konju. Ali pa princeso (nismo sigurni, če tudi te pridejo na belem konju, ampak saj razumeš). Kakorkoli. Sta neizmerno zaljubljena, vajina sporočila so polna srčkov, vajini glavi nekje visoko v oblakih. Vendar pa je ta princ/princesa ... Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača:
S.I.T.: VROČE
BQL: NA FRIŠNO
Nika Zorjan: KORONA CIAO

zalagasper: SEBI
Challe Salle: LAGANO

Tuja:
Billie Eilish: BAD GUY
BTS: DYNAMITE
Katy Perry: DAISIES
Ava Max: SO AM I

Taylor Swift: CARDIGAN

Oglas

TVOJ GLASBENI PREDLOG

Ime ali vzdevek:
Starost:

ZADNJA ŠTEVILKASeptember 2020


Izid: 1. 9. 2020

Morska kača

Na dnu morja ležita dve morski kači. Ena pravi drugi: "Upam, da nisva strupeni." "Zakaj?" vpraša druga. "Ker sem se prav kar ugriznila v jezik."
Astra, 10