Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Viktorija Bencik Emeršič

Značka
Intervju
Fotografija: PROPLUS
Besedilo: Jelka Šutej Adamič

Ni »kelnarila«, a doma rada postreže goste

 

Viktorija Bencik Emeršič ali Nastja, kot jo poznamo iz serije Ja, Chef!, je začela igrati že v prvih razredih osnovne šole. Ne, nikoli ni bila natakarica, zelo rada pa gosti prijatelje, ki jim z veseljem postreže. Vsako prosto minuto posveti možu Bojanu Emeršiču, tudi igralcu, ter sinovoma, štirinajstletnemu Tiborju in osemletnemu Oskarju.

 

Pred kamere si stopila, še preden si se vpisala na AGRFT. Kako se spominjaš sodelovanja v mladinski oddaji Enajsta šola?

Moje veselje do igre se je začelo že veliko pred Enajsto šolo, sega že v tretji razred OŠ, ko sem sodelovala v otroški amaterski gledališki skupini, ki je potem »zrasla« v napol profesionalno gledališko skupino. Potem sem več let soustvarjala otroško in mladinsko oddajo na radiu, ki je bila enkrat tedensko, in potem je nastopila še Enajsta šola. To je bila zame super dodatna odskočna deska in z velikim užitkom sem spoznavala nove ljudi in nove načine dela. Enajsta šola pa je bila moj prvi stik s televizijo.

Te je prav to spodbudilo za igralski poklic?

Ne, veselje do igre se je začelo, kot sem rekla, že v 3. razredu OŠ in se je potem stopnjevalo … Če ne bi bilo učitelja Borisa, s katerim smo bili zelo dobri prijatelji, je vprašanje, če bi se znašla v teh krogih, ker prihajam iz Lendave. V tistih koncih je vseeno toliko manj možnosti za spremljanje kulture in umetnosti. Kar se tega tiče, smo bili malo prikrajšani.

Kako so te spodbujali starši?

Zelo. Očetova družina, že njegov oče, njegova teta, sestra … so bili člani amaterskih gledaliških skupin. Predvsem dedek je bil tik pred vstopom na akademijo, prav tako moj oče, ampak se je življenjska zgodba obema zasukala nekoliko drugače. Vedno pa sta bila zvesta gledališču in aktivna v amaterskem gledališču, ki je postalo po tolikih letih delovanja že profesionalno. V moji družini ni bilo nikoli pomislekov, da se ne bi ukvarjala z igro.

Kaj pa si si prav zares želela postati?

V bistvu sem se spogledovala tudi s politologijo. Saj ni veliko vzporednic z gledališčem, malo pa že. Kadar na televiziji gledam nastope politikov, večkrat pomislim, da morajo biti dobri igralci! Vedno me je veselilo delo z otroki, zato me je privlačil tudi poklic učiteljice.

Imaš raje živo občinstvo ali kamero?

Poudarjam, da se naša akademija imenuje Akademija za gledališče, radio, film in televizijo in redki se opredelijo samo za eno vejo znotraj uprizoritvenih umetnosti. Verjamem, da se tudi filmu kažejo boljši časi. Imamo veliko mladih in starejših filmskih režiserjev in igralcev. Z vsemi dejavnostmi imam že izkušnje in vse jemljem kot svoj poklic, med njimi ne delam razlik. Vse mi je ljubo, čeprav je res, da se delo v gledališču razlikuje od dela na televiziji, radiu ali pri filmu. Že to, da lahko med snemanjem serije večkrat posnamemo en kader, kar v gledališču, na odrskih deskah ni mogoče. Gledališka predstava je vsak večer v živo, vsakič gre za malo premiero in tega se sčasoma navadiš. To delo ima poseben čar, ker ni poti nazaj. Ko enkrat začneš predstavo, ne moreš kar nehati ali se vrniti. Med snemanjem kadra se dogajanje lahko ustavi, na odru ne. Vržeš se v vodo in plavaš, in karkoli se na poti zgodi, moraš priplavati na obalo.

Vprašanje

Ali imate svoj e-poštni naslov? (e-mail)
Ja.
(444)
Ne.
(84)

AKTUALNO

PIL na TikToku

Mnogi še ne veste, da je Pil tudi na Tiktoku. Na Pilovem profilu lahko najdeš zabavne, ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Joker Out - Barve oceana
2. BQL & Polkaholiki - Lučke
3. LPS - Disko
4. Leopold I. - Kinderšpil
5. Nina Pušlar - Tople oči

Tuja
1. Måneskin - Beggin'
2. Taylor Swift - Anti-Hero
3. Imagine Dragons X JID - Enemy
4. Harry Styles - As It Was
5. GAYLE - abcdefu

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. BQL & Polkaholiki: Lučke
3. Joker Out: Katrina
4. Joker Out: Barve oceana
5. Koala Voice: Ker tu je vse tako lepo
6. Kokosy: Planeti se vrtijo
7. Leopold I.: Kinderšpil
8. LPS: Disko
9. Nina Pušlar: Tople oči
10. Žan Serčič: Snežinki

Tuja

1. Adele: Easy On Me
2. GAYLE: abcdefu
3. Harry Styles: As It Was
4. Imagine Dragons X JID: Enemy
5. Kate Bush: Running Up That Hill (A Deal With God)
6. Måneskin: Beggin'
7. Miley Cyrus: Flowers
8. Olivia Rodrigo: Deja vu
9. Rihanna: Lift Me Up
10. Taylor Swift: Anti-Hero

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. Rick Riordan - Junaki Olimpa: Izgubljeni junak
2. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
3. Špela Frlic - Bleščivka
4. Krister P. Jansson - Jan Pančur in testeninska zarota
5. Vinko Möderndorfer - Romeo in Julija iz sosednje ulice

ZADNJA ŠTEVILKA

Revija
Izid: 3. 2. 2023

NAKLJUČNI VIC

Brat

Učiteljica jezno vpraša Janezka: “Ti, kdo je razbil okno!?” Janezek ji odgovori: “Če mislite, da bom izdal svojega brata, se močno motite.”

Lorin, 13