0
0

Prosim, odgovorite
Letos sem od marca do maja z 60 kg shujšala na 53. Visoka sem 156cm. Pred 2 tednoma sem spet začela in shujšala na 52,3kg. Moj cilj je 50-45kg. Skoraj ves čas pa rzmišlham o kalorijah, se sekiram zaradi “grehov”, ob misli, da bi se mogla zrediti, pa mi gre na jok. Gibam se 1h10min dnevo, porabim okoli 500-600 kcal. Zaužijem jih okoli 1150. Se pravi da precej malo, na kar me je opozorila mama. Ob tem mi je šlo na jok. Skoraj vsak dan se tehtam. A so to prvi znaki prehranjevalne motnje?

0
0

Revija pil,hvala za odgovor.
Res sem pozorna na svoje vedenje in razmišljanje. Opazila sem, da sem nekako razdvojena; en del mi pravi, koliko preveč zaužijem, da nimam dovolj dobre postave, mi očita… drug del pa me opozarja da zgornje razmišljanje ni vredu in da moram nehati tako razmišljati o sebi. A mislim da ima večjo moč prvi del. Upam da me bo minilo. Tudi mama mi rekla moje obremenjevanje z kalorijami ni dobro in da bo posegla vmes, če bo treba.

0
0

Živjo,

prav je, da si pozorna na vzorce pri sebi in vsekakor si se začela spraševati te stvari pravočasno. Spremljaj svoje misli in občutke še naprej in vsekakor je fino, da se pogovoriš s psihologinjo ali zdravnico že zdaj, da se lahko zaščitiš.

Nobenega razloga namreč nimaš, da nisi zadovoljna sama s sabo! No, morda te muči kaj drugega, ampak tvoja trenutna teža je okej in res ne rabiš hujšati.

Skratka – mogoče je pa to samo neka epizoda, pa te bo minilo? Predvsem v najstniških letih se stvari hitro spreminjajo in življenje gre lahko hitro normalno naprej.

Če te pa teža in prehranjevanje začneta obsedati za dlje časa in ne moreš nehat hujšat, boš pa prej ali slej prisiljena poiskati zdravniško pomoč. Skratka – pazi nase in normalno jej, pa bo vse v redu.

0
0

Saj vem, da imam v redu telesno težo, a vseeno nisem zadovoljna z sabo.

0
0

Poglej si na itm kalkulator https://www.nivea.si/nivea-novosti/indeks-telesne-teze in tako boš ugotovila če je tvoja telesna teža prava in potem te ne bo rabilo nič več skrbeti

0
0

Pozabila sem napisati; stara sem 17 let, decembra bom 18

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*