0
0

1) Jaz in moji prijateljici N in A ki sem ju imela za najboljši prijateljici, sta mi pred tednom povedali da sta že od februarja BFF (najboljši prijateljici). To me je zelo udarilo. Jokala sem zdaj pa ne morem več. Vse ostale punce v razredu že imajo BFF. Sedaj me izključujejo iz svoje družbe. Pomagajte, kaj naj naredim? Skregali sta se ker pri likovni nalogi nisem bila v njuni skupini! Hoteli sta me izkoristiti saj bi z mojim delom prišli do boljše ocene.
2) Nisem lepa. Imam preveč mozoljev in malo preveč kg, ampak sem dober karakter, zato me fantje marajo. A zato, ker me imajo fantje radi me punce sovražijo. Vse tri z A in N imamo isto simpatijo ki je zaljubljena vame. Me je že vprašala ali bi bila njegova punca, a sem zaradi A in N zavrnila… kaj naj naredim?Hana

0
0

Hej!

Zelo podobnih tegob se spominjamo iz otroštva tudi na Pilu. Enkrat se je zgodil velik prepir s T, Ž in J in bilo je grozno. Jok vsak dan. Potem se pa lahko zgodita 2 stvari, ki sta obe OK:
– lahko se POGOVORITE in potem pobotate in ste boljše prijateljice kot ste bile prej (pogovorite se o vseh perečih temah, tudi o fantih!)
– lahko pogovor pač ne uspe ali pa niti ni smiseln. V primeru s T, Ž in J ni šlo. Prijateljstva je bilo konec, a s tem se je odprl prostor za nova prijateljstva, saj se ni bilo potrebno prilagajati njihovim željam. Tako da … Čas, ki se sprosti z razhodom prijateljic, lahko nadomestiš z druženjem z drugimi ljudmi. Pri iskanju novih ljudi ni treba poslušati stereotipov, ampak sebe. V redu je tudi, če so vsi fantje ali pa leto starejše znanke s krožka!

Pa še ena malenkost. Lepa si. Ne glede na število mozoljev.

Upamo, da je kaj pomagalo 🙂

  • Revija PIL odgovoril/a 3 leta nazaj
  • nazadnje urejeno 3 leta nazaj
0
0

Hej. Meni se je zgodilo podobno, moji dve ‘najboljši ptijateljici’ sta me začeli ignorirat, in dolgo časa sem bila zelo sama. In res se moraš pogovoriti z njima, če pa ne bo šlo, pa si poišči nove prijatelje, ki jih lahko najdeš na vsakem koraku. In to s tvojim izgledom… Ko si napisala, da nisi lepa ker imaš preveč mozoljev in kg.. kaj pravzaprav pričakuješ? Da ti bomo tukaj vsi govorili: PREVEČ MOZOLJEV IMAŠ IN PREVEČ KG. Tega ti ne bo nihče rekel, ker ni res. Si prelepa, na način kot si. Vsak je lep. In tudi ti si. Tako odzunaj,kot odznotraj. In da ne slišim več da rečeš da nisi lepa.. ker nisi lepa, ampak čudovita 🙂

1
0

Lahko se jima poskusiš približati, naamehniti, da boš videla njun odziv. Tudi sama sem imela take probleme, na srečo pa amo joh zdaj rešile. No, pravzaprav le “pometle pod preprogo”, a pustimo zdaj to. Mislim pa, da niata prava družba zate, če te želita izkoristiti, potem pa potegneta skupaj proti tebi.
Ni ti treba jokati, nista vredni tega.

Veš kaj? Fant ti je všeč. Kot kaže,si tudinti njemu. Vprašal te je. In ti si ga zavnila samo zaradi njiju? No ja, saj vem, kako je to. Lahko ga malo “klikneš” na družabnih omrežjih, da vidiš, če te bo ponovno vprašal. Če je v tem času že zamenjal svojo simpatijo, pa te tudi on ni vreden. Zagotovo pa moraš njegovo prošnjo sprejeti, če ti je všeč.

Pa še tole: praviš, da nisi lepa? Nehaj! Prav vsak je po svoje lep. Mnoga dekleta si gotovo želijo tudi same tvojih dobrih lastnosti in vrlin. Sicer pa, morala bi videti koga drugega. No, ko pa že ves čas nakladam o vrednotah ali vrednosti, naj povem še tole: če imaš tako mnenje o svojem telesu, ga sama nisi vredna. Bi bila raje na invalidskem vozičku? Mislim, da je trenutno stanje precej boljše.

Pa upam da sem kaj pomagala!
Somebody

0
0

1) Povabi ju npr. na sladoed ali v kino. Ampak najprej se pogovori z njima, saj ste lahko vse 3 BFF.
2) Ko A in N ne bo zraven se pogovori z njim. Povej mu, da si ga zavrnila le zaradi A in N. Gotovo bo razumel. A in N pa povej odkrito saj bosta gotova razumeli. A najprej postanite tako dobre prijateljice kot ste bile.

Vso srečo!!!

0
0

Ojla, Hana!
Prvi problem je grozen a mislim, da ti lahko pomagam:
– glede na to, da te N in A iskoriščata in, da te druge punce v razredu tudi ne marajo ti predlagam, da se prijaviš na kakšno interesno dejavnost, kjer se boš lažje povezala s sovrstniki (npr. taborniki, raziskovalni krožek (tukaj raziskovalno nalogo lahko delaš v paru (ali v skupini) in se poskusiš povezati s temi osebami…))
– glede mozoljev in kilogramov ti predlagam, da najdeš osebo, ki misliš, da te bo sprejela tako kot si, in se ne ukvarjaš preveč z osebami, ki imajo pripombe na tvoj videz. Včasih osebo, ki te bo razumela lahko najdeš tudi med mlajšimi ali pa starejšimi :). Sicer pa – verjemi, da si lepa, ker si :)))! Veliko sreče!
Upam, da sem pomagala
Ginny

0
0

Hey!
Sama imam tudi problem moja najboljša prijatelica A mi je zamerila zaradi nekega brez veznega komentarja in si je nasla drugo najboljso prijateljico. Opravičila sm se ji in vse in za nekaj casa mi je oprostila potem pa mi je spet zamerila zaradi neke labele ki sem si jo kupila in ona si jo je želela in take stvari. Z njo sva se razumeli super skupaj sva se zabavali prespali v šotoru se kopali v Sori preživeli sva enkratno poletje. Letos oa je bilo povno prepirov. Potem mi je spet oprostila in vse šli sva v kino in v zoo bilo je super. Ampak problem je v njeni novi BFF A ji stalno laže pač recimo rekla ji je da nisva šli v zoo in da z mano ni dobra prijateljica danes pa sem ugotovila da ji je rekla da mi je usec en fant samo zato ker je tudi njej. Pojasnila mi je zato ker sva bili skregani amapak je malo sumljiva mislim da mi je zamerila. Danes imamo gasilsko veselico in na najej se vedno druživa amapak ker mogoce pride tudi njena Bff s katero se NE razumem je to problem. Prosim za pomoč rada bi bila spet z njo BFF.

In moj odgovor je da bi bilo dobro če se z njima pogovoriš sama tudi nimam najbolše prijateljice (kot je pisalo v moji izkušnji) poskusi se jim približati če pa sta te hoteli iskoristiti nista pravi prijateljici pusti ju primiru nista pravi prijateljici najdi si boljše od niju in počutila se boš bolje UPAM DA JE KAJ POMAGALO?

LP

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*