0
0

Hey
Jaz sem zadne čase zelo depresiuna..kaj naj naredim….pls help

0
0

Čim prej se loti kakšnega športa: teci, hitro hodi vsaj eno uro na dan, poslušaj latino, zavrti si video z zumbo in pleši. Meni to vedno pomaga.
Pozdravček in veliko dobre volje ti želim!

1
0

Hej!
Z depresijo se sicer še nisem srečal, a mislim, da ti lahko pomagam. V Veseli šoli sem zasedil, da sladke pijače ob zavžitju hitro spustijo hormon sreče- serotonin. S sladkobo seveda ne pretiravaj 😉 !
Depresijo pa lahko premagaš tudi s tem, da se zamotiš in nanjo pozabiš. Npr.- knjige so super (vanje se poglobiš, prevzamejo te), ples, poslušanje glasbe, kolesarjenje, pisanje zgodbe (npr. o depresivnem dekletu, ki je sčasoma premagalo te tegobe 🙂 ), druženje s prijatelji, izlet v naravo… Skratka dejavnosi, ki te zanimajo.
Upam, da sem ti z nasveti pomagal!

0
0

Ne ne, ti si pa še premlada za depro…sicer ne vem koliko si stara ampak s tem si še ne beli glave. Super je če greš z BFF v nakupe, pa ne misli na probleme, družina ti vedno stoji ob strani… definitivno ti pomaga šport s prijatelji in glasbo, da te zamoti. Odličen način je da najdeš vzrok tvoje “depresije” in se z njim spopadeš

0
0

Tudi sama se zadnje čase spiščam skozi take stvari vendar sem našla nekaj stvari s katerimi si pomagam
1. Posvetim se stvari ki jo rada počnem, jaz osebno zelo rada rišem, ti pa lahko uživaš v drugih stvareh.
2. Glasba, meni glasba zelo pomaga, sama sem tudi izdelala list z svojimi najljubšimi skladbami, skupinami, izvajalci…
3.grem v naravo. Tam se lahko sprostim in odmislim na vse kar me dela depresivno.
3. Štejem. To se bo slišalo neumno ampak meni to pomaga. Prav tako si izmišljam stavke v katerim si na vsako črko izmislim besedo.
Upam, da sem ti kaj pomagala prav tako vedi da se lahko pogovoriš z osebo ki ti je blizu in te bo poslušala.

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*