Odgovorjeno
0
0

Živijo!

No jaz in x sma par .
Težava pa je ,ker se on boji mojih štarśev .

Problem je ,ker so boji reakcije staršev ,ker je po narodnosti afričan in se boji ,da ga moji starši nebi sprejeli ,ker je črn in ker ne zna slovesnko .No sicer je zaposlen .Težava je ,ker ima on narejeno šolo v afriki .V sloveniji pa je potrebna spet druga izobrazba.

Zmenila sma se ,da ga začnem postopno omenjati kot BFF .Tudi mene je strah reakcije moje mame .Ker res nevem kako bo reagirala.
Stara sem 20 let on pa 21 .Vem ,da ste tukaj mlajši ampak vseno prosim za vaso pomoč ima gdo kakšno idejo. Tudi revijo Pil prosim za pomoč.

Hvala vam is srca.

Najboljši odgovor
1
0

Ej, jej, jej. Takšnih težav na svetu ne bi smelo biti, a jih je ogromno, saj so ljudje še vedno polni predsodkov in strahov, ki se pokažejo ravno v takšnih situacijah, ko se je treba z njimi soočiti iz oči v oči. Tvoje mame niti tvojega fanta (niti tebe) ne poznamo, zato ti težko res konkretno povemo, kaj storiti. Verjetno je taktika, da ga omenjaš sprva kot bff, čisto okej. Prav tako pa je okej, da jim poveš čez 5 minut, ko prebereš to sporočilo. Itak bodo izvedeli prej ali slej. Res ne poznamo tvoje mame – ampak – kaj pa, če sploh ne bo komplicirala in ji bo normalno? Veliko staršev je že dovolj odprte glave, da se ne sekirajo zaradi nesmiselne barve.

Ker je nekoliko specifična situacija, ti bomo navrgli še nekaj namigov.

Stara si 20. Lepo je, da želiš z družino biti v dobrih odnosih, ampak v resnici ti sploh ni treba povedat, če se ne počutiš, da bi povedala. Bolje je povedat, itak, ampak … tvoja situacija je zgolj zaradi vajine starosti precej drugačna od situacij osnovnošolcev, ki tu sprašujejo razne stvari. Ti si odrasla oseba in lahko tudi imaš samozavest odrasle osebe. Tudi, če bo tvoja mama reagirala slabo, to ni toliko tvoja stvar. Je pa najbolj verjetno, da se bo tudi tvoja mama navadila situacije in jo sprejela.

Druga stvar – pomembno je da tako ti kot tvoja mama tvojega fanta jemljeta kot človeka, kot pač … fanta. Tveganje pri takšnih situacijah je, da lahko do svojega fanta postaneš preveč zaščitniška, ker se mora nesrečnež ves čas boriti z rasizmom svoje okolice. Prav je, da si zaščitniška, prav je, da ga ljubiš in podpiraš in si protiutež oviram iz njegove okolice. Imej pa v mislih, da je samo človek, tako kot vsi Slovenci in evropejci. Verjetno se strinjaš z izjavo, da je veliko slovenskih tipov kretenov ;). In enako je s tujci. Zato še vedno velja, da bodi previdna, samozavestna in zvesta sama sebi.

0
0

Revija Pil hvala.

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*