0
0

imam manjšo težavo hodim v osmi razred in pač ja mam fiziko naslednji teden 11 decembra pa jo pišsemo in danes smo dubli nazj preverjanje in pisala bi dva to ni raun najbolše kr moja mami in ati od mene zahtevata zloooooo velik kk naj se naucim fizki aja in cez viknd mamo intenzivne vaje pa nem doma tk da se bm razveselila vsagega vasga nasveta tenks ce bste helpal 😉

0
0

Hej. Prva pomembna stvar: nikakor ne plonkaj. Danes so mojo sošolko dobili in se ji ni dobro pisalo… Torej:
– čimprej začni. Fiziko se težko naučiš v enem dnevu, zato se loti čimprej.
– ugotovi, katerih stvari na preverjanju nisi znala. Lahko povprašaš tudi učitelja.
– ugotovi, zakaj ti ni šlo. Se samo nisi učila, ali ne razumeš snovi?
– zberi gradivo. Poišči zvezek, uredi zapiske in si jih po potrebi sposodi, lahko si poiščeš vaje na internetu…
– začni. Pravila se je treba naučiti na pamet, ampak moraš tudi vedeti o čem govoriš, drugače jih ne boš znala uporabiti. Formule in pravila di lahko z različnimi barvami napišešvna liste in si jih nalepiš na steno ob postelji, pri mizi… Tako, da jih boš čimvečkrat pogledala.
– računanje. Poišči vane v učbeniku, na internetu… Če ti kaj ni jasno pojdi do učitelja ali prosi sošolko, da ti razloži.

Najpomembnejše: med učenjem bodi zbrana, ne bodi na telefonu… Osredotoči se na delo, saj si tako hitreje zapomniš. Čim več uspeha ti želim… 🙂

0
0

Tudi jaz sem bila v taki situaciji ampak jaz nisem znala nič in sem med urami gledala v zrak ker nisem znala reševati vaj. Predlagam ti da se takoj pogovoriš z učiteljem/učiteljico kdaj bi lahko prišla na dopolnilni pouk in če ti bo res želel/želela pomagati do dobre ocene si bo že vzel/a tiste pol ure da ti bo razložila. Mogoče vzemi s sabo kakšno prijateljico. Če pa res ni časa povej staršem ali pa malo poguglaj kje so kakšne inštrukcije fizike v tvoji bližini. Je pa še ena stvar ki je pri fiziki ključna: DELAJ VAJE!! To ni tako kot slovenščina kjer se naučiš teorijo in je. Pri fizike so vaje in razumevanje računanja najpomembnejpe tako da v nadalnje pravočasno poišči pomoč in naredi ogromno vaj. Meni je to zelooo pomagalo saj sem na koncu bila vprašana in sem dobila 5. Upam da ti bo šlo čim bolje.
Lp

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*