0
0

Ob ponovnem kričanju se je Sofija še bolj prestrašila. Pogledala je v smer proti prijateljema, ki sta tekla nekaj deset metrov za njo. Zavpila je: “Kriki, spet tisti gtozni kriki!” Zadihana fanta sta ji namenila čuden pogled. Nista ji verjela. “Kaj kakšni kriki. Pajade! Blede se ti, ko pa si še
prestrašena zaradi kače.” Ruben se je zahahljal in nadaljeval pogovor s prijateljem. “Ne čisto res so bili! Verjemita mi, prosim!” ju je prepričevalo dekle. “Ah,”
je z roko zamahnil Julijan “zagotovo je Elizabeth spet videla podgano. Pojdimo v sobi.” Vstopili so v vhodno dvorano. Tam jih je presenetila gospa Tenebris. Nagnala jih je
naj se primerno obujejo in oblečejo, saj na kmetiji ni tako čisto kot tu.
V sobah so ob pogovoru preživeli dobro uro in se ob določenem času pripravili za delo na
kmetiji. Oba fanta sta s seboj imela škornje, Sofija, kot prava dama pa še pomislila ni na to. “Zakaj, za vraga sem bila tako neumna?” Ruben ji je predlagal, naj gre k Swanovi. “Zagotovo ima kakšne odvečne škornje.”
Čez eno uro so že stali na kmetiji. K njim je pristopil kmet. Predstavil se je kot Florint. Na sebi je imel navlečene umazano zelene hlače z naramnicami, karirasto srajco in velike škornje. Senco mu je delal lep pleten slamnik. Najprej jih je dobro preučil z pogledom, nato pa jim je začel dajati naloge. “Največji fant,” gledal je Julijana “ti nakrmi živino, drugi fant bi skrtačil konje, ti dekle pa se loti kidanja gnoja.” Julijan je komaj zadržal smeh, Sofija pa ga je z gnusom v očeh pogledala. Ruben je velikodušno vskočil: “Bom kar jaz skidal v hlevu. Sofija, ti lahko namesto mene skrtačiš konje. Lepše delo.” Dekle ga je nalahno objelo in mu namenila kar najlepši pogled. Ruben jo je nerodno pobožal po ramenu. Julijan je zažvižgal in zavil z očmi. Njegova prijatelja pa sra se drug drugemu nasmehnila in se odpravila vsak v drugo smer. Delo je potekalo brez težav. Dokler….

0
0

Strinjam se z waw zgodba je res presežek.

0
0

Waw kako kul. Res me zanima nadaljevanje!

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice