0
0

Hey, jaz igram klarinet in mi mo učitelj velikokrat pove, da mi gre zelo dobro, da sem precej napredovala in podobno. Bistvo pa je, da mi kljub vsem tem pohvalam daje za igrat skladbe, ki so primerne celo za konec prvega razreda saj takrat že znaš vse te prijeme. V skladbi so same polovinke, četrtinke in nekaj osmink, skratka res enostavno potem in ma pa še blazno počasen tempo. Vsi ostali njegovi učenci, ki so isti razred kot jaz igrajo nevem kakšne skladbe, ki so res težke in dolge moje pa največ eno stran in še to pride na ta list recimo osem notnih vrstic. Pa še, ko na nastopih nastopajoče delijo glede na zahtevnost skladb (pri nas je tako) skoraj vedno pristanem nekje med prvimi razredi in, ko je imela ena njegova učenka, ki je isti razred kot jaz nastop takrat kot jaz je bila pa med tretjimi razredi in ostali njegovi učenci so bili med višjimi razredi ali pa vsaj pri svojem razredu! Kot, da nisem sposobna. Jaz se doma sama želim naučiti kakšno skladbo, ker tistih sploh ne rabim vadit, ker so tako lahke. Meni to res ni všeč a ima kdo kakšno idejo kako naj mu pokažem, da sem bolj sposobna od tega kar on misli. Ampak ne tako, da bi mu to povedala. Jaz ne zdržim več tako saj se enkrat celo razmišljala, da bi zamenjala učitelja saj imamo na naši glasbeni šoli tri.

0
0

Harry Potter sem 2. razred in imam blok s skladbami Šola za klarinet za prvi razred. Te imamo vsi skoraj do tretjega razreda ker so zelo dolge in zdaj tudi težje. Težave imam pa s skladbami. Saj vaje so ok. Skladbe pa izbira najlažje kar jih ima. Učitelj ima kup skladb in večkrat ko gre iz učilnice malo pobrskam in najdem kakšne težke ki bi jih rada igrala da mi pa zmeraj tiste najlažje

0
0

Js vem ka lahk nardis. Če rada igraš, si na primer sprintaj note od ene glasbe, ki vsebuje klarinet in je bol zahtevna. Lahko si nardis tak kot jaz. Veliko not najdeš na internetu, ki so priredbe znanih pesmi. Na primer a poznaš pesem yummi od Justina Bieberja. No js sm napisu to za note pa mi jih je vrgl, čeprav v tej pesmi ni npr. Mojega instrumenta sem vseeno lahko po notah igral priredbo. No to neses ucitli pokazat pa mu zaigra.

0
0

Tudi jaz igram klarinet in sem 3. razred.Kateri razred si ti?No,če ti daje tako lahke skladbe če si npr.3.razred(ali višji)potem res ne vem.Imaš slučajno zbirko ki nosi naslov 20 etudes faciles?Te so res lahke.Mogoče ti daje tako lahke le za vajo da ne igraš le težkih.No,brez zamere ampak imaš zelo čudnega učitelja.Če mu hočeš dokazati da zmoreš več tiste lahke povadi zelo in muzikalno(upoštevaj oznake za glasnost in dinamiko).Če pa ne bo nič bolje potem pa najbolje naj gre tvoja mama na govorilne ure.Res ti ne znam reči kot tega da verjetno ne igraš dovolj prepričljivo.Bodi muzikalna.Ne brigaj se za ostale ampak zase,glej na to kam ti prideš in ne ostali.Ne primerjaj se z ostalimi.Pusti da skladba vodi tebe.Po domače:notri v tiso kar igraš moraš ‘past’.To bo vse.Več ti res ne znam pomagati.

ostani zdrava
lp.
🙂

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*